Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

Készítette:Dobák Lídia
HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉTELEK
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
Angol – amerikai projekt hét
Dzsembori One World, One Promise Helyszín és időpont   London   Hylands park   2007.július 27-től augusztus 8-ig.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Helyes táplálkozás.
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBENA FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN.
Molnár András bemutatja.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
„Kukaszépítő” – pályázat
Mese a tejről.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Az ókori görög étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
Franciaország gasztronómiája
Ebben a műsorfüzetben a Csicsal csapat nyújtotta programokat ismerheted meg: I. Eu- Ismerkedés az Eu- val II. A projektírás rejtelmei III. WebEu és a.
A sütemény.
Húspótlók, főzelékfeltétek
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Gombák.
Startolj Reggelivel! iskolareggeli program
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Kedvenc kajám - A lasagne
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
2014.október 4. Deák - nap 12.B Széchenyi tér – Király utca.
zsu Tudom, hogy szükségem van rád! Te légy a párnám, ha fáradt vagyok !
A helyes táplálkozás.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
Harang szól a kisfaludban, szent karácsony éjjel,

Adventi forgatag December 19. Adventi vásárunk idén is új meglepetéseket tartogat! Az iskola első emeletén olyan programokkal, kézműves foglalkozásokkal.
Testi - lelki egyensúly
Vendéglátóknak Ft-os Parti Ft-os Parti Szilikon Tepsi
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
ÉTLAPTERVEZÉS ÉS ÉTELKÉSZÍTÉS AZ ÓVODÁS KOROSZTÁLYNAK A 37/2014. (IV. 30.) EMMI RENDELET SZERINT RÁCZ MÓNIKA dietetikus okl. táplálkozástudományi szakember.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
Mátyás Étterem Étlapunk.
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Te bevállalnád? Természettudományos próbatételek osztályosoknak és integráltan tanított SNI tanulóknak.
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
Mi készül? gulyásleves.
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
Pulyka az egészséges táplálkozásban
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Baranya megyei nyugdíjas találkozó
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Tények és tévhitek meg ami még mellette van…
Előadás másolata:

Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói

 Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal: avar áldosgyöket, só, feldarabolt csirkehús, tejföl, fehérbor, friss gyömbér, vöröshagyma, fahéj, hagymafű, bors, sáfránygyömbér, kömény, hungyök, citromlé, liszt, reszelt citromhéj, tojás, méz, gyökfű. Köretnek lisztből és tojásból monyádot készítünk, amelynek masszájába összevágott, friss hagymafüvet keverünk. Az üstönyt tálalás előtt összevágott, friss gyömbérrel és friss gyökfűvel szórjuk meg. A RECEPT:

 Együtt a csapat a gimnázium konyhájában - ismerkedés a recepttel:

 A csirkehús feldarabolása:

 Zöldségfélék pucolása:

 Zöldségfélék apróra vágása:

 A hús sütése:

 Készül a monyád:

 Hagymafű összevágása:

 Avar áldosgyöket készítése:

 Monyád kifőzése:

 Kíváncsian várjuk az eredményt:

 Az ebéd tálalva:

 Éhesek vagyunk, enni akarunk!

 Étkezés előtti ima:

 Ez finom lett!

 Ebédelünk:

 Készítsd el te is a Csepel-szigeti csirkeüstönyt hagymafüves monyáddal ! A neve furcsa, de az íze pompás.