P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
KAPOSVÁR A VIRÁGOK ÉS A FESTŐK VÁROSA....
Fiatalság kezében a jövő!
Dóm kőtár, Pécs ( ).
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Schubert – Serenade / hegedű : Isaac Stern
5. NAP.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Készítette: Greges Dániel
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
Gázi Kászim pasa dzsámija
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turisztikai marketingje
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra Szekszárd turizmusa
Pécs turizmusa.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Hunyadi János Született
Budapest nevezetességei!
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
Pécs  2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál  Baranya megye székhelye  Lakosainak száma: több mint 160 ezer  Nevezetességei: ókeresztény.
Pécs-Megyeháza.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
1956-os forradalom.
Pécs a török megszállás idején
A Zsolnay Mauzóleum Története
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Lajta Gábor: Az emmausi vacsora
Készítette: Panghy Bence
A világ 7. legszebb villamosvonalán
SZÉKESFEHÉRVÁR.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Kinizsi pál 1431?-1494.
2014 eseményei képekben.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
Pécs régen Scott Joplin - Bohemia Reg.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz

TARTALOMJEGYZÉK Pécs jellege Egy kép a városról Kiemelt látnivalók Széchenyi tér érdekességei Kép a térről Látnivalói

Pécs Baranya megye székhelye, a Dél-Dunántúl kulturális, tudományos, gazdasági és idegenforgalmi központja. A mintegy 163 ezer lakosú város a Mecsek hegység lábánál fekszik. Kellemes éghajlata, délies hangulatot árasztó szabadtéri fesztiváljai és a nyáron esténként tapasztalható élet miatt méltán viseli a mediterrán hangulatok városa nevét.

P ÉCS MADÁRTÁVLATBÓL

K IEMELT LÁTNIVALÓK Pécsi Nemzeti Színház Cella Septichora (Ókeresztény emlékek) Belvárosi plébániatemplom (Gázi Kászim pasa dzsámija) Zsolnay Múzeum Vasarely Múzeum Kodály Központ Csontváry Múzeum

Jakováli Hasszán Pasa dzsámija és minaret TV-torony Zsolnay Mauzóleum Mecsek-kapu Tettyei Mésztufa-barlang Nádor Galéria Gyugyi gyűjtemény Barbakán

Pécs városának egyik legszebb és legtöbb látványosságot mutató tere a Széchenyi tér, amely az év minden időszakában turizmustól pezseg. Számos városi kulturális rendezvénynek szolgál helyszínéül ez a hatalmas tér, melybe mindösszesen tizenkét utca fut bele, így aztán tényleg a város legközpontibb része. A térnek már a középkorban is nagy jelentősége volt, itt piacoztak, és a népek ide építették a templomukat. Az elmúlt időszakban csodálatos átalakuláson ment keresztül a Széchenyi tér, mely a Pécs 2010 EKF projekt jének keretében valósulhatott meg. Hűsítő vízjátékok és szökőkutak a kőburkolat és a térformák nem csupán kellemes, esztétikus látványt nyújtanak, hanem a járókelők kényelmét is szolgálják. A tér a fiatalok kedvelt találkahelye, amely mediterrán atmoszférájában jól esik a forró csoki vagy a jegeskávé.

S ZÉCHENYI TÉR

A pécsi Széchenyi tér legfőbb jelképe a tér közepéből türkiz kupolájával kiemelkedő Gázi Kászim pasa dzsámija, amely mellett a Szent Bertalan harangot is megcsodálhatjuk.Gázi Kászim pasa dzsámija A tér másik toronymagasan kiemelkedő épülete a neobarokk stílusú toronyórás Városháza, melynek harangjátékát óránként hallhatjuk.Városháza Az épületek között nem lehet figyelmen kívül hagyni a Nádor Szálló színes nemrég felújított épületét, valamint a nyugati oldalon az eklektikus Megyeházát és dél irányába látható Irgalmas rendi templom ot. A szép műemlék épületek között sétálva a tekintetünk monumentális szobrokon is elidőzhet. Az 1908-ban felállított Szentháromság-szobor között a pestisjárvány véget érésének emlékére készült, alkotója Kiss György szobrászművész. Lejjebb egy hatalmas kőtalapzaton egy derék alakot ábrázoló lovas szobor áll, ez Hunyadi János bronz szobra, melyet a törökverő nagy hadvezér halálának 500. évfordulóján, 1956-ban állítottak fel, alkotója Pátzay Pál szobrász. Szentháromság-szobor Hunyadi János bronz szobra Pécs másik igen jelentős jelképe a Széchenyi tér déli részén található ökörfejes Zsolnay-kút. Zsolnay-kút A díszes 4 méter magas pirogránit kutat Zsolnay Miklós, az apja Zsolnay Vilmos emlékére ajánlotta fel a városnak, mely a Zsolnay Gyárban készült el 1912-ben.

K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !