Szatmár-Szatmár Szilvaút

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

A TDM rendszerrel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok
Gazdaságfejlesztés a szlovák- magyar-ukrán hármashatár területén Mihók Gábor, igazgató - Nagykaposi RVSZ Dunaszerdahely, március 04.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
ELNÖKI BESZÁMOLÓ Prof. Dr. Hanusz Árpád.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
Filep Éva, a "Kárpátalja Völgyeiben és Hegyein" 
Székely kapuk útja. 1. Általános adatok Kérelmező: Hargita Megye Tanácsa Megvalós ítási időtartam: 24 hónap Összköltségvetés: ,77 lej Önrész: 22.
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
DAOP turisztikai pályázatok Előadó: Fekete Klára DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft július 29.
A program továbbfejlesztésének lehetőségei HEFOP Daróczi Lajos.
Regisztrációs szám: HU0013/NA/06 Pályázatcím: „Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben” Pályázó neve: Tarpa Nagyközség Önkormányzata Partner neve: Mezővári.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
Partium vidéki örökségei
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
A Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Veresegyház, április 25.
Zalai Borút Egyesület N ő a Tudás N ő a Piac Borászok piaci esélynövelése a határmentén.
„Best Practices” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara határmenti projectjei
Az animáció Kurzusvezető: Készítette: Dr. Tóth András Palla Melinda
Nyugat-Dunántúl turisztikai régió Turizmusfejlesztési stratégia
Learning Villages Grundtvig project Magyarország Március
A Szatmári határmenti térség társadalmi-gazdasági jellemzői Nagy Egon Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, RO.
Az ESPON 2006 Program és annak jelentősége Magyarország szempontjából Illés Dóra november 26.
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara © A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, a magyar – szlovén határszakaszon megvalósuló gazdasági.
Találkozások és mélyebb együttműködés a magyar-szlovén határtérségben A Reg-Net projekt bemutatása Készítette: Polgár Tibor és Győrffy Gábor.
Cinkefőző fesztivál Szatmárcseke Késztítette: Szilágyi Márió
Városi turizmus. Város A turista szemében a város szabadidős termék, amelyet arra használ fel, hogy élményei, tapasztalatai bővüljenek. Így - marketingszempontú.
Kutatási összefoglaló. Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban.
A Fertő mente turizmusa Kundi Viktória PhD hallgató április 27.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
Nemzetközi kapcsolatok RFÜ Vissi András Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht Sopron, február 1.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A hargitai legendák és műemlékek nyomában. 1. Általános adatok Kérelmező: Hargita Megye Tanácsa Megvalós ítási időtartam: 24 hónap Összköltségvetés: 990.
Orfűi desztináció (Sikonda, Magyarhertelend, Zöld völgy) Előadó: Horváth Viktória TDM menedzser, OrfűPécs,
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
A turizmus szerepe és fejlesztési lehetőségei a határmenti területeken INNOAXIS project Pap Ági „Jó szomszédok a közös jövőért” Szabadka, november.
A városmegújítás, mint a helyi gazdaság hajtómotorja Határmenti régió fejlesztésének lehetőségei Június 24. Brunda Gusztáv, Inno-nivo Kft., Salgótarján.
Balaton régió turizmusában
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A kulturális turizmus trendjei és a
VÁNDORLÁS VANDROVKY WUNDERLUST.
Falusi és agroturizmus jelene – jövője
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Szatmár-Bereg térségi vonzerői
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
A program elméleti hátterének bemutatása Szász Piroska, pedagógiai szakértő Nyiregyháza, 2009 november 13. Két ország, egy cél, közös siker!
A kerékpáros turizmus előnye, haszna közvetlen EU-s támogatások, EuroVelo-hálózat Balatonkenese, Csikai Mária
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
1 HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI A SLO/HU/CRO /2004/01/HU- 74 sz. INTERREG projekt támogatásával készült képzés.
Őrségi Nemzeti Park.
A Falusi és agroturizmus multiplikátor szerepe a vidékfejlesztésben Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár Szatmárnémeti szeptember
ÖSSZEFOGÁSMEGYE A Békés Megyei Önkormányzat szerepe a gazdaságfejlesztésben, válságkezelésben BÉKÉS MEGYE, MINT HATÁRMENTI TÉRSÉG FEJLESZTÉSE Magyar-román.
A Tourism4C project bemutatása Nagy András Ügyvezető igazgató ZMVA Kick-off találkozó Zalaegerszeg, május
MAGYAR-ROMÁN EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A FALUSI TURIZMUSBAN Prof.Dr. Hanusz Árpád egyetemi tanár
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Határmenti régiók fejlesztési együttműködésének lehetőségei 2016-ban, Nyíregyháza, szeptember 20. Határmentiség Szatmárban Pataki Csaba elnök Szatmár.
Turisztikai klaszter Háromszéken (Székelyföldön) Szabó Tibor, elnök Háromszéki Panziók Egyesülete Sepsiszentgyörgy, december 10.
A határtérség.
Tourism cooperation in the Hungarian-Romanian crossborder region
Sárvár – Somló Turisztikai Útvonal
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
A határmenti térségek fejlesztési céljai és területi folyamatai
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

Szatmár-Szatmár Szilvaút

Az egyesület a 2000-es évek közepén alakított ki kapcsolatot a romániai Szatmár Megyei Agrár, Kereskedelmi és Iparkamarájával, ahol megfogalmazódott az az együttes igény, hogy a „szilvaút” mint turisztikai termék, mint tematikus út továbbfejlesztésre kerüljön és a határmentiségre alapozva Szatmár- Szatmár Szilvaút kerüljön kialakításra.

A romániai Szatmár megyét és a magyarországi szatmár-beregi tájegységet egyaránt változatos turisztikai potenciál jellemez, számos gyönyörű gyaloglásra, pihenésre alkalmas tájaik, kulturális és történelmi értékeik különleges vonzerővel bírnak a határmenti térségbe érkező turisták számára.

A Szatmár-Szatmár Szilvaút kidolgozása érdekében a Kamara és a Szilva Út Egyesület együttműködött a Szatmár- Beregi Pálinka Lovagrend Egyesülettel. A közös termékfejlesztési program keretében készült el a Szatmár-Szatmár Szilvaút, mint tematikus túraútvonal, önálló turisztikai termék.

Gasztronómiai kalandozás a Nagyszilvaúton (5 nap/4 éj) Túraútvonalak Gasztronómiai kalandozás a Nagyszilvaúton (5 nap/4 éj) Barangolás a Kisszilvaúton(3 nap/2 éj) A határon átnyúló Szatmár-Szatmár szilvaút felfedezése (7 nap/6 éj)

A román és magyar partnerek együttműködésnek köszönhetően a Szatmár- Szatmár Szilvaút tartalmas kikapcsolódást biztosít azon új és régi érdeklődők, vendégek, turisták számára, akik felkeresik ezt a határmenti térséget és személyesen is megismerkednek a szép és érdekes helyekkel, megismerik a tájegységek hagyományait és – a szilvához kötődő – termékeit, s mindezt egy határon átnyúló, szép és változatos tájakon vezető útvonalon haladva tehetik.