Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr. Pintér Éva PTE KTK GTI
Advertisements

A bizonytalanság és a kockázat
A tőke és piaca, annak formái:
Bankszámla és bankkártya
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Kivonat.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
A cégértékelési módszerek elméleti háttere és gyakorlati alkalmazása
Egyetemisták a pénzügyi kultúráért
Gazdasági informatika 2001/2002. tanév II. félév Gazdálkodási szak Nappali tagozat.
Vállalati pénzügyek alapjai
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„Többet ésszel, mint pénzzel” Rövidített segédanyag a projekt elkészítéséhez.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
Hitelfelvételi problémák
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
Részvények árfolyam és hozamszámításai
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
KOCKÁZAT – HOZAM.
Megtakarítások és néhány gondolat, ami mögötte van…
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI.
Magyar államadósság és a kötvénypiac
Fazakas Gergely Részvények árazása
Családi Kasszasikerek Pénzügyi Öngondoskodás Program
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
7. A különböző megtakarítási formák összehasonlítása
Összefoglaló gyakorlati feladatok
SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.
A tőzsde és ami mögötte van
A Tartós Befektetési Számla előnyei, működése, típusai, megnyitásának és megszűnésének módja.
A betétbiztosítás.
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
PÉNZÜGYI MENEDZSMENT 6. Dr. Tarnóczi Tibor PARTIUMI KERESZTÉNY EGYETEM
Részvények.
A kötvény, a letéti jegy és a részvény.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
A bankbetétek védelme, az Országos Betétbiztosítási Alap működése. Egy konkrét eset bemutatása.
A pénz időértéke Gazdasági és munkaszervezési ismeretek 2., 1. ea. Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
16–17. Amit az értékpapír-befektetésekről tudni érdemes A. Mik azok az értékpapírok? B. Mi a különbség a részvények és a kötvények között? C. Mit nevezünk.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
18. Kockázatok és hozamok A. Milyen kockázatok merülnek fel egy befektetés során? B. Hogyan hozzunk tudatos pénzügyi döntést? C. Mi védi a befektetők pénzét?
Pannónia CIG Eur Likviditási Alap július 31.
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III.4. Határidős kamatlábügyletek Kamatlábak változásából eredő kockázatok fedezésére. 16.
SZÁMVITEL.
14 év szakmai tapasztalat
Vállalati pénzügyek II.
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában
A tőke és piaca, annak formái:
A tőke és piaca, annak formái:
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
Budapest Paradigma Alap
17 év szakmai tapasztalat
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%?
Értékpapírok.
Körséta a befektetések világában
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Körséta a befektetések világában
Kereskedés a tőzsdén.
Előadás másolata:

Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK KÖZÜL, MÉRLEGELNED KELL, MEKKORA KOCKÁZATOT VAGY HAJLANDÓ VÁLLALNI! A NAGYOBB HOZAM ÁLTALÁBAN NAGYOBB KOCKÁZATTAL IS JÁR.

ELŐNYÖK: alacsony kockázat könnyű hozzáférés egyszerűség betétbiztosítási garancia 100 ezer euróig (kb millió Ft) ELŐNYÖK: alacsony kockázat könnyű hozzáférés egyszerűség betétbiztosítási garancia 100 ezer euróig (kb millió Ft) HÁTRÁNYOK: a betéti kamat jellemzően elmarad más befektetési lehetőségek esetén elérhető hozamtól lejárat előtti felvétel esetén kevesebb lehet a nyereséged HÁTRÁNYOK: a betéti kamat jellemzően elmarad más befektetési lehetőségek esetén elérhető hozamtól lejárat előtti felvétel esetén kevesebb lehet a nyereséged Lekötött betét

ELŐNYÖK: alacsony kockázat gyorsan készpénzre váltható állami garancia ELŐNYÖK: alacsony kockázat gyorsan készpénzre váltható állami garancia HÁTRÁNYOK: az államkötvények hozama rövidebb időtávon ingadozhat HÁTRÁNYOK: az államkötvények hozama rövidebb időtávon ingadozhat Állampapírok

Megtakarításaidat egy közös alapba fizeted be, így ezzel a befektetési alap résztulajdonosává válsz. Előnyök: befektetési kockázat megosztása szakértő dönti el, hogy mibe fekteti az alap pénzét Hátrányok: a befektetési jegyek árfolyama ingadozhat Az alap teljes vagyonából az egy befektetési jegyre jutó hányadot a befektetési jegy árfolyama mutatja meg. A befektetési alapban elhelyezett pénzt az alap kezelője értékpapírokba fekteti és azt kezeli. Befektetési alapok

Befektetési alap közös vagyona Alapkezelő BefektetőkBefektetők Részvény Kötvény Ingatlan Bankbetét Megtakarítás Befektetési jegy Hogyan működnek a befektetési alapok?

Hátrányok: a járulékos költségek miatt magasabb összeg befektetése esetén előnyös a részvények árfolyama a piaci események függvényében rövid idő alatt akár jelentősen is változhat a befektetett pénz hozama előre nem tervezhető Egyedi részvénybefektetések Egy vállalat részvényének megvásárlásával – a birtokolt részvényhányad erejéig - a részvényt kibocsátó vállalat (részvénytársaság) résztulajdonosává válsz. Előnyök: hosszútávon a legmagasabb hozamot eredményezheti osztalék + árfolyamnyereség elérésének lehetősége

TÁJÉKOZÓDJ! SZÁMOLJ! VÁLASSZ TUDATOSAN! HASONLÍTSD ÖSSZE AZ AJÁNLATOKAT! FONTOLD MEG ŐKET! VÁLTOZTASS, HA NEM VAGY ELÉGEDETT!