Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez www.geo.u-szeged.hu/~rjanos/körny-pol/11_Eu.ppt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Advertisements

A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Európai Unió környezetvédelmi tevékenységei
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Innováció II. Rákóczi Ferenc Szakközép –és Szakiskola Kisvárda.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
A fenntartható fejlődés alapelemei, globális célkitűzései
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
A környezetjog elvei.
Természeti erőforrások védelme
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
Az EU többéves pénzügyi kerete
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
 integratív szakpolitika  ’90-es évek: átértékelt szerep  miért szükséges a környezetvédelmi politika integrációja?  a gazdasági növekedés önmagában.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Az Európai Unió környezetpolitikája Dr. Dióssy László c
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Az Európai Unió környezetpolitikája
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK.
Környezetjogi alapelvek
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Fenntarthatóság és káoszelmélet
Ágazati kapcsolatok és szociális párbeszéd az EMCEF-ben Balatongyörök, április 29.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Civil Európa – civilek Európában
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Ember és környezetének viszonya
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Környezetgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD) EU-közösségi politikák
Környezetvédelem Az EU környezetpolitikája
Környezet és egészség.
Európai Uniós ismeretek
Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD)
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
Előadás másolata:

Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez

A környezetvédelmi szempontok környezetpolitikai háttere Kb. 3 évtizedes fejlődés eredménye, Fő cél a fenntarthatóság Megvalósulása nemzetközi környezetvédelmi egyezményekben Az EU nemzetközi szinten „motor”, úgy, hogy saját környezetpolitikájával példát mutat. Gond, hogy a környezeti megfontolások teljes végrehajtása addig nem fog megvalósulni, amíg a világ, vezető gazdasági hatalmai versenyképesség korlátozó tényezőnek tekintik ezeket. Az elvek előbbre vannak, mint a végrehajtásuk (érdekcsoportok befolyásolják)

A környezetvédelmi szempontok környezetpolitikai háttere A megvalósításban: stratégiák, jogi szabályozás, gazdasági eszközök, információhoz való hozzáférés, a döntésekben való érdekérvényesítés lehetősége, a szereplők közti együttműködés, környezetvédelmi akcióprogramok együttese. Az EU környezetpolitikája a nemzeti politikáktól független sajátságokkal rendelkezik, így az EU környezetvédelmi politikája az egymás közti folyamatos együttműködésen és konszenzuskeresésen alapszik

Az EU környezetpolitikájának elméleti alapjai Az EU környezetpolitikája etikai, jóléti és gazdasági megfontolásokon nyugszik. Annak ellenére, hogy az EK Alapszerződésében explicit módon nem szerepelnek, e három szempont irányította az EU környezetpolitikáját még a környezetről szóló fejezetnek az Egységes Európai Okmányba való 1987-es beiktatása előtt is. A három szempont közül többnyire gazdaságiak uralkodnak, annak ellenére, hogy az etikai és a jóléti érvek legalább olyan fontosak. De: A közös környezetvédelmi normák a működőképes belső piac előfeltételei. A környezeti problémák hatásos megoldásának hiánya többletköltséggel jár. A tiszta technológiákba való beruházások új piacokat és munkahelyeket teremtenek. Társadalmaink ökológiai modernizációja épp ezért a gazdasági modernizáció szerves része.

Az EU környezetpolitikájának alapelvei Magas szintű védelem Az elővigyázatosság elve A megelőzés elve A szennyező fizet elv (később: a szigorú felelősség általános megközelítése, ami szabályként kimondja, hogy az érintett szereplő hibáját nem szükséges megállapítani, csupán azt, hogy tevékenysége vagy mulasztása okozta a környezeti kárt). A környezeti szempontok integrálásának elve (holisztikus környezetpolitika) A környezetpolitika bevezetésének nincs értelme abban az esetben, ha az ellentmondásban áll más politikákkal (például a gazdaságpolitikával). A szubszidiaritás elve (az EU csak akkor cselekszik, ha a problémát hatékonyabban tudja kezelni, mint a tagállamok) Fenntartható fejlődés A partnerség elve

Az EU környezetpolitikájának eszközei 1. Jogi eszközök 1.1. Horizontális szabályozás 1.2. Környezetvédelmi ágazati jogi szabályozás 2. Gazdasági szabályozók 3. Együttműködés a társadalom szereplőivel 4. A Bizottsághoz benyújtott panaszok 5. Környezetvédelmi Akció Programok

Az EU 6. Környezetvédelmi Akcióprogramja ( ) Fő területek: Éghajlatváltozás, ami az energia és a közlekedési politikákhoz kapcsolódik; Egészség és környezet, kapcsolódva a vegyi anyagokhoz, az élelmiszer biztonsághoz, genetikailag módosított szervezetekhez, vízminőséghez, stb.; Biológiai sokféleség, kapcsolódva a vidékfejlesztéshez és a mezőgazda- sághoz; Természeti erőforrások fenntartható használata és a hulladék- gazdálkodási politika. Az Akcióprogram a közötti évekre, illetve az azt követő időszakra vonatkozóan határoz meg konkrét célkitűzéseket és feladatokat. Pontosan meghatározza a nemzeti, regionális és helyi szinten szükséges intézkedéseket, s rávilágít az EU globális szintű vezető szerepére a környezet védelmében. A Program az EU Fenntartható Fejlődés Stratégiájának környezetvédelmi pillére.

Az Európai Unió környezetvédelmi szerepe a világban A közösségi joganyag átvétele és végrehajtása (Az Európai Unió rendelkezik a világon a legátfogóbb és legfejlettebb környezetvédelmi jogi szabályozással – hosszú távon a tisztább és egészségesebb környezet) A nemzetközi problémák megoldásához való hozzájárulás (A helyi és globális érdekek összehangolása – élenjáró szerep)