Horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Készítette: Iváncsik Réka gyógypedagógus lovasterapeuta
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Gyermeked kérései
A ló.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Egészségünk megóvására vonatkozó munkahelyi szabályok
Ezt a nagyon ritka fotót a NASA készítette
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
A M E R C É D E S.
Gazdagság-identitás.
A lovak történetétől egészen a lovas oktatásig.
Gondolatok a barátságról
Foci VB 2006 A különböző országok taktikái. Az angol terv Megjegyzés: A széljárástól függően a csatár útiránya változhat.
PALOTAI LOVARDA.
Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt?
A Pérvadász kötési útmutatója A Sajó felső szlovákiai szakaszán legfőképpen pér horgászatához bevált szárazlégy.
A mozgások leírásával foglalkozik a mozgás okának keresése nélkül
FFFFigyelmetlenség ÓÓÓÓvatlanság TTTTúlzott bizalom, jóhiszeműség AAAA biztonság elhanyagolása IIIIdegen beengedése a lakásba AAAAjtók.
Levegőztetés.
MI 2003/ A következőkben más megközelítés: nem közvetlenül az eloszlásokból indulunk ki, hanem a diszkriminancia függvényeket keressük. Legegyszerűbb:
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
"Keresd az életben mindig a szépet
Vettem magamnak egy kis házat a hegyekben, nagyon örülnék ha meglátogatnál!
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
A LOVAS BEFOLYÁSA A LÓRA
LOVAS KÉPZÉSE.
A lovas befolyása a lóra
Hurrikánok, Tájfunok, Tornádók
Vettem magamnak egy kis házat a hegyekben, nagyon örülnék ha meglátogatnál!
(tömegpontok mozgása)
Küldök egy útmutatót. Kérlek:
 A Szövetség 1998-ban alakult  A szervezet elsődleges célja a hazai lovas ágazat piacra jutásának előmozdítása a szolgáltatások minőségének javítása.
Lovasiskolák, létesítmények turisztikai szolgáltatásai
Gabriel García Márquez
Panoráma Ahoz,hogy „szélesvásznú” vetítést kapjak a Fájlok- Oldalbeállításnál,a szélességet 12 hüvelykre,a magasságot 6.5-re állítottam be. Lehet nem is.
Névnapodra Szeretettel!
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Szilvásvárad turizmusa
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Minden lovardára érvényes
A test mozgási energiája
Foci VB 2006 A különböző országok taktikái. Az angol terv Megjegyzés: A széljárástól függően a csatár útiránya változhat.
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
A testépítés lépései a kitaró munkán át a végeredményig.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Az öregség filozófiája
Filozófia – 50 felettieknek
SÍTÁBOR Ebben a tanévben is lesz SÍTÁBOR. Hova utazunk: AUSZTRIA OLASZORSZÁG.
A helyes ülés, az ülés típusai és hibái
TEGYÜK FEL, HOGY 18:30 VAN, EGY ÁTLAGOS MUNKANAP.ÉPPEN HAZAFELÉ TARTASZ EGY MUNKÁVAL TÖLTÖTT HOSSZÚ NAP UTÁN. SOK MÁS DOLOG MELLETT EGY HOSSZÚ VITÁD IS.
Zene: Autumn Rose Kattints! Amíg a munka nincs befejezve, ne fizesd ki az árát!
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság – Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer 10+1 tipp a nyári betörések elkerülésére 1. Ne verjük nagydobra,
A két nővér története Logika nővér Matematika nővér és.
Hajlékonyság.
Nélküled, Uram gyenge vagyok. Gyenge, mint porszem, ha szél kavarog
Tantra Indiából
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
A két nővér története és
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Sportolni mindenkinek kell és mindenki tud! (nincs de…)
Iskolai szabályok – harmadik osztály
Előadás másolata:

horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!

Hazánk szerencsére bőségesen rendelkezik, terepadottságokkal lovagláshoz,ez jelenti a legfőbb vonzerőt hazánkba látogató lovasturisták számára is.

SZABÁLYOK Tereplovagláson egyes vagy kettes oszlopban menjünk! Ügyeljünk arra, hogy ne maradjunk le és tartsuk a távolságot! Jelzés nélkül soha ne előzz! Mindig az első lovas, a vezérlovas adja a parancsot!

Mint a lovardai munkát, a tereplovaglást is bemelegítéssel kell kezdenünk, hogy a ló izmai, inai és ízületei ráhangolódjanak a munkára. Ez legalább 10 perc legyen. A bemelegítés következő szakasza az ügetés percet tegyünk meg ügetésben, attól függően, hogy mennyi energiájuk van, ismételjük meg 2-3 perc lépés után. Ha a lovak bemelegedtek, beugrathatunk könnyű vágtába. Terepen a nagyobb sebesség érdekében nem üljük ki iskolaülésben a vágtát, hanem térdünkkel, alsó lábszárunkkal, és a kengyelben támaszkodva enyhén előredőlünk, és hagyjuk, hogy a lendület vigyen minket (persze maradjunk a ló hátán). Minden ütemben ülepünk a nyereghez ér, ahonnan a ló háta újra feldob, próbáljuk megelőzni a mozgást, nehogy túl nagyot dobjon. Ezt a fajta vágtát hívjuk vadászvágtának is. A terep további részében lépés - és vágtaszakaszok váltogatják egymást. Ha útközben pihenőt tartunk, a pihenő után újra melegítsük be a lovakat. A hazafelé vezető pár km-t lépésben tegyük meg, az istállóba mindig visszaszáradt lovakkal érkezzünk meg. Figyeljünk arra, hogy az otthon szelét megérző lóval már ne vágtázzunk, könnyen elrohanhat.

Köszönöm, hogy megnézted a bemutatómat! Remélem találtál hasznos információkat, vagy újdonságokat! Ha teheted, és van időd, kedved, böngéssz tovább itt: horsegirl.sokoldal.hu