OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I. 2011. április 15. AZ ÖKOPOLITIKA IDENTITÁSA Vita a fenntartható fejlődés identifikációs szerepéről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Advertisements

"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
A befektetési bank helye a bankrendszerben
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
1 Pluralizmuselméletek © kurtán sándor 2011 érdekegyeztetés és érdekérvényesítés az eu-ban
Készítette: Nagy Roland.  Európai Gazdasági és Monetáris Unió (EGMU)  Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) Magába foglalja: - ktsgvetési és a gazdaságpolitikai.
Nemzetközi politikai gazdaságtan I.
A környezetjog elvei.
Társadalom – politika – média Komplex digitális tananyag- és taneszköz- fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára (TÁMOP /1/A )
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Az államhatalom terjedelme és korlátai
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
MTA Regionális Kutatások Központja Tájékoztatás a Vidékfejlesztési Albizottság november 28-i üléséről Dr. Finta István Ph.D.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
XXX. Jubileumi OTDK Nemzetközi tanulmányok szekció ZSKF, április 15. Az EU-orosz kapcsolatok kilátásai a.
 integratív szakpolitika  ’90-es évek: átértékelt szerep  miért szükséges a környezetvédelmi politika integrációja?  a gazdasági növekedés önmagában.
SZTE-ÁJTK, Politológia BA, III. évfolyam Politikatudomány szekció Április 15.
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
alkotmány – állam- és kormányformák
A TÁRSADALMOSODULÁS LEGFONTOSABB FELTÉTELE A SZILÁRD IDENTITÁS TUDAT, VALAMINT AZ ALKALMAZKODÁSI-, A BEILLESZKEDÉSI-, ÉS A VISELKEDÉSI NORMÁK ELSAJÁTÍTÁSA.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Az EU szomszédságpolitikája A Keleti Dimenzió. A bővítés utáni helyzet május 1-je után tíz új tag (az EU eddigi legnagyobb bővítése) május.
Az uniós Magyarország új kelet- európai szomszédság-politikája és a Selyemút újjáélesztése Előadó: Németh János, a Külügyminisztérium szakmai tanácsadója.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A társadalom környezetvédelmi aktivitása Humánökológia 10. előadás.
A többszintű kormányzás – többpólusú kormányzás értelmezése Az Európai Unió irányításának sajátosságai.
Mekkora a „biztonságunk árnyéka” globalizált világunkban
A multikultúra megítélése
A Közös Agrárpolitika reformja és a magyar vidékfejlesztés Podmaniczky László Szent István Egyetem, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat “A magyar vidékfejlesztés.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Mítoszok és ellenmítoszok az Európai Unióban
RÉGIÓK ÉS REGIONÁLIS KÖZIGAZGATÁS EURÓPÁBAN Horváth Gyula.
Gazdasági és társadalmi kohézió az Európai Unióban Dr. Kocziszky György egyetemi tanár intézeti igazgató Salgótarján Miskolci Egyetem, Európa Gazdaságtana.
Pataki Éva főiskolai docens Szent István Egyetem
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Környezetgazdálkodási alternatívák és kooperációs lehetőségek a Vajdaság és a Dél- Alföld határmenti területein Kovács András Donát PhD Geográfus, szociológus.
Autonómia és felelősségvállalás
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK BBTE Szociológia és Szociális Munkásképző Kar Szociológia Tanszék Szociológia szak Péter László.
Ágazati kapcsolatok és szociális párbeszéd az EMCEF-ben Balatongyörök, április 29.
Keretrendszerek az oktatás rendszerében Felnőttképzés a változó gazdasági és oktatási rendszer környezetében konferencia Eger április
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
Szakkollégiumi Műhelymunka: Helyzetkép a szakkollégiumi tehetséggondozásról Benkó Marcell - Széchenyi István Szakkollégium / Szakkollégiumok Egyeztető.
Nemzetközi migráció és az Európai Uniós választások
A MATEMATIKA FELÉPÍTÉSÉNEK ELEMEI
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 13. előadás december Az európai közigazgatás fogalma Kiindulópont: annak ellenére, hogy az EU esetében.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
SZTE Gazdaságtudományi Kar Differenciált integráció – kiútkeresés az Európai Unió válságából Budapesti Corvinus Egyetem április 29. Farkas Beáta.
Dél Baranya Határmenti Települések Egyesülete Siklós, A Közös Agrárpolitika jövője Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató.
BYTE Projekt FP 7 Gergely László MBA NIIF Intézet Big Data 2016 Európában és a világban – nem csak a szakma, esettanulmányok is.
A magyarországi K+F politika
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
Az Európai Unió 28. tagállama: Horvátország
Vállalati fenntarthatóság
Regionális identitás és öntudat: létező jelenség Magyarországon?
Lisszaboni Szerződés tükrében
A regionális gazdasági integrációk
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. AZ ÖKOPOLITIKA IDENTITÁSA Vita a fenntartható fejlődés identifikációs szerepéről Európában I.Témamegjelölés, módszertani megjegyzések II.Fenntartható fejlődés, mint rendszerkritikai elképzelés III.Fenntartható fejlődés, mint identitás-alkotó elképzelés Horváth László ELTE ÁJK, Politikatudományi Intézet

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. I.Diszciplináris bevezető (a) Ökológia -> Társadalomelmélet -> Ökopolitika (b)

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. I. Dichotómiák a politikai ökológiában: az önállóság kérdése 1. Létező politikai kategóriák, politikafilozófiák kontextusában történő elhelyezés 2. Saját, önálló politikai gondolkodás lehetősége

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. I. Dichotómiák a politikai ökológiában: a posztmaterializmus-vita 1.A posztmateriális értékcsalád tagjaként, vagy 2.Attól függetlenül, materiális érték-érdekkonfliktusokra épül Észak-Dél konfliktus a fenntarthatósági kérdésekben Ökológiai válság, mint biztonságpolitikai kérdés

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. I. Következő lépcső: elköteleződés valamely álláspont mellett, majd az ökopolitika államának gazdaságának stb. kidolgozása. Az ökopolitika identitásának kérdése egészen új keletű, és fontosságának igen prózai okai is vannak, így juthatunk el az Európai Unió identitási problémájának kérdéséhez.

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. I. A fenntartható fejlődés Talán az egyetlen olyan, viszonylag koherens ökopolitikai szemléletmód, mely a főáramú politikában nagy karriert futott be. Miért? ott született, valamint nagyon komoly politikai kompromisszumok eredménye a sokféle zöld álláspont, és a politikai elitek között.

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. I. A fenntartható fejlődés Our Common Future – a Brundtland-jelentés 1987, Oxford University Press

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. II. A fenntartható fejlődés, mint rendszerkritika 1.Politikai program. Az ökológiai krízis kezelésére keres politikai eszközöket, érvkészlete és a megoldási eszközök katalógusa mégis illeszkedik a neoliberális főáramú politikák követelményeihez, így az EU neoliberális talajon fogant céljaihoz is – nem totális rendszeralternatíva: a progresszió és a gazdasági növekedés oldalán van! 2.Rendszerkritikai jellege egyértelmű, de ehhez látni kell, pontosan MI is a fenntartható fejlődés

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. II. A fenntartható fejlődés, mint rendszerkritika 1. Elvi jogi aspektus:inter- és intragenerációs egyenlőség önálló környezeti igények, jogok elismerése 2. Integrációs aspektus: egy sor szakterületet átfogó központi követelmény, újrarendezi az egyéb politikákat 3. Társadalomelméleti aspektus: társadalmi életterek, alrendszerek központi, strukturáló eleme.

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. III. A fenntartható fejlődés és az európai identitás A fenntarthatóság útja Európában: 1. Az Európai Közösségek környezetjoga, környezeti politikája : rhodoszi Európa Tanács: nyilatkozat, hogy a Közösségek célja a fenntartható fejlődés elérése 3. EUSZ: 3. cikk (3), 3. cikk (5). Kintűntetett szerep ezen a kvázi- alkotmányos szinten 4. EUMSZ: integrációs elvek közt: 7-13 cikkek

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. III. A fenntartható fejlődés és az európai identitás Kollektív identitásról szóló tanulmányok 1. Behaviorista – strukturalista irányzatok: magyarázat az legitimitási és identitási hiányosságokra 2. A narratíva-magyarázat: Európa közös narratívát igényel A Zöld Európa mítosza Lényege: a posztmateriális értékek kalapja alatt az EU országok csatlakoznak a centrumhoz (ez előfeltétele egy posztmateriális érték- alapú identitásnak), ahol aztán az integráció ügye azonosul a fenntartható fejlődés ügyével

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. III. A fenntartható fejlődés és az európai identitás A problémák gyökerei: 1. Az implicit premisszákban (így például a posztmaterilis értékek Európájának feltételezése) 2. A narratíva jelenleg semmiben sem különbözik az EU egyéb vízióihoz: a narrátor-szerep még mindig messze van (térben) az európai állampolgártól 3. Kidolgozatlan a hozzáállás a képviseleti demokrácia intézményeihez. A fenntartható fejlődés „csak” egy akcióprogramnak indult, ez már talán túllép szándékán, túl komplex rendszer-igény lép fel!

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. Mégis sikertörténet: 1. Az Európai Unió, mint nemzetközi aktor zöldnek határozza meg magát – az identitás egy típusa megvalósult 2. Európa állampolgárai hagyományosan pozitívnak ítélik meg a környezeti kérdések politikáját, ellenben más EU-s prioritásokkal 3. Európa állampolgárai hagyományosan EU-s kompetenciának ítélik meg a környezeti kérdéseket

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. „minden terület esetén jelölje meg, hogy annak sorsa közös európai, avagy inkább a helyi kormány döntésétől függjön-e”

OTDK Társadalomtudományi Szekció; Politikatudomány I április 15. Köszönöm a figyelmet!