A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA IX. 9. – XII. 9.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Pannonicum AZ ENZIMEK SZEREPE EGÉSZSÉGÜNKBEN
Táplálkozási alapfogalmak
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Alap Termékek.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
A TAKARMÁNYOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a ménesgazda szak I
Házi projektdolgozat Hardverelemek. Feladatkiírás •Egy előre kiválasztott hardverelemről szóló prezentáció elkészítése •Adott időpontban az elkészített.
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
Humánkineziológia szak
Gyermekkori sajátosságok
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
Növényélettan.
6. Előadás Merevítő rendszerek típusok, szerepük a tervezésben
Emésztés, felszívódás, transzport
A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA az agrármérnöki szak III. évfolyamán szeptember 06. – december 13. HétIdőpontTéma 1.IX. 06.A Weende-i.
A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a Gazdasági agrármérnöki szak III. és a Növényorvosi szak II. évfolyamán szeptember 15. – december 15. HétIdőpontTéma.
A szervezet energiaforgalma
Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék
Változások az utóbbi évtizedekben
Az élelmiszereket felépítő anyagok
A helyes táplálkozás.
szakmérnök hallgatók számára
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Horváth Krisztián A Vitamin.
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
20).7-es szint Rákóczi 2. sz. barlang előtt
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
Tápanyagok.
Cellulóz vázanyag (10-15 ezer glükóz egység) vízben nem oldódik a felsőbbrendű állatok szomatikus enzimjeikkel nem tudják bontani az előgyomrokban, utóbél.
A tápanyagszükséglet általános szempontjai
A szervezet energiaforgalma
Táplálkozási alapfogalmak
Tűrések, illesztések CNC forgácsoló tanfolyam 2008 – 2009
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Táplálkozási alapfogalmak
Pannon Egyetem Georgikon Kar Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék.
Aktív, egészséges életmód
A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9.
Tanévnyitó szeptember 5. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX
Regionális gazdaságtan GVAM nappali tagozat tavasz, időütemezés,határidők.
Növényi rostok Cellulóz
A szervezet energiaforgalma
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Testi - lelki egyensúly
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília. Anyagok elérhetősége Prezentációk már az órák előtt elérhetőek lesznek.
Tájékoztató NGB_ak072 Vállalati kultúrák. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra szerda
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
VT Mechatronics Kft. Támop / Győr, Ipari park 24. Az egészséges táplálkozás.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering Vállalati információs rendszerek.
Tájékoztató NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerdán és óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Tájékoztató NGM_AK004.
Tájékoztató NGB_KM016_2.
2. Táplálkozástani Alapfogalmak és Koncepciók
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Tájékoztató NGM_AK004.
A szervezet energiaforgalma
NGB_ak072 Vállalati kultúrák
Előadás másolata:

A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2009. IX. 9. – XII. 9. Hét Időpont Téma 1. IX. 9. Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2. IX. 16. Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3. IX. 23. Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4. IX. 30. A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5. X. 7. A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet 6. X. 14. A szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 7. X. 21. A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége 8. X. 28. A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 9. XI. 4. Az ásványi anyag- és vízforgalom 10. XI. 11. Oktatási szünet (ITDK) 11. XI. 18. A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 12. XI. 25. Az alkohol dietetikája 13. XII. 2. A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14. XII. 9. A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben

A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a félév végén, a későbbiekben egyeztetésre kerülő időpontban

Ajánlott irodalom

Ajánlott irodalom

Ajánlott irodalom