A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2009. IX. 9. – XII. 9. Hét Időpont Téma 1. IX. 9. Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2. IX. 16. Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3. IX. 23. Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4. IX. 30. A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5. X. 7. A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet 6. X. 14. A szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 7. X. 21. A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége 8. X. 28. A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 9. XI. 4. Az ásványi anyag- és vízforgalom 10. XI. 11. Oktatási szünet (ITDK) 11. XI. 18. A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 12. XI. 25. Az alkohol dietetikája 13. XII. 2. A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14. XII. 9. A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben
A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a félév végén, a későbbiekben egyeztetésre kerülő időpontban
Ajánlott irodalom
Ajánlott irodalom
Ajánlott irodalom