AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM 2007-2013 Monitoring és értékelés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Szervezetfejlesztési Program
A tranzitfoglalkoztatás területén megvalósuló módszertani fejlesztő munka bemutatása Szeged, Regionális szakmai műhely, február 18.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Leader subcommittee – 28/04/2009 Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) első évi tevékenységének áttekintése [2008. július – június] AGRI/G.3.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Kiss Pál /04/05 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium.
2009. évi éves előrehaladási jelentés
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ( ) folyamatos és félidei értékelése Tájékoztató a évi értékelési tevékenységről a Monitoring.
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
A NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA INDIKÁTOR RENDSZERÉRŐL Roma Koordinációs Tanács, november 23.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
Az ÚMVP intézményrendszere
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
A KORMÁNYZATI ELLENŐRZÉSI HIVATAL - új szabályozás, új feladatok január 1-jétől - Dr. Tari Beatrix – főosztályvezető április 19.
EFOP CSALÁS ELLENES INTÉZKEDÉSEK MÁJUS 12. DR. SÁGI ZSOLT EU FEJLESZTÉSEK KOORDINÁCIÓJÁÉRT ÉS STRATÉGIÁKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Tájékoztató a évi OSAP összeállításának előrehaladásáról
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés

2 Monitoring indikátorok gyűjtése – nyomonkövethetőség, források felhasználásának értékelése – egységesség biztosítása: CMEF – specifikus adatok gyűjtése: hazai igények kielégítése Adatigény meghatározása: Monitoring Munkacsoportok – tagjai: FVM AVF munkatársai, MVH és egyéb illetékes háttérintézmények (MGSZH, AKI, VÁTI, KSH) kollégái – feladatai: adatszükséglet definiálása és felülvizsgálata, adatforrás és az adatgyűjtés gyakoriságának meghatározása – adatigény meghatározása már a jogcím-előkészítés fázisában – adatgyűjtés: elektronikus úton webes felületen keresztül – informatikai háttérrendszer: MVH IIER június 29.2 Monitoring és értékelés

3 Monitoring adatok gyűjtése – MVH webfelület: meghatározott adatlap és kitöltési útmutató – beérkezett adatok feldolgozása – kedvezményezettektől nem bekérhető adatok: módszertan kidolgozása (Európai Vidékfejlesztési Hálózat, NFÜ, MÉRT) Hiányos vagy nem megfelelő adatszolgáltatás – szankciórendszer a évi XVII. törvény és a monitoring rendelet (18/2009 FVM rendelet) felhatalmazása alapján június 29.3 Monitoring és értékelés

4 Értékelés: háttér Három új fő elem a korábbi vidékfejlesztési programok értékelési feladatainak ellátásában: Bevezetésre kerül a folyamatos értékelés koncepciója Az értékelések megvalósításának kerete egy a programozási ciklushoz kötődő komplex rendszer Uniós szinten intézményesült a tagállamok közötti értékelési együttműködés Jogszabályi háttér: Az ÚMVP-hez kapcsolódó értékelési kötelezettségről a 1698/2005/EK rendelet II. fejezetének 86. cikke rendelkezik június 29.4 Monitoring és értékelés

5 AZ ÚMVP folyamatos értékelési rendszere I. Az értékelések hatékony és sikeres elvégzéséhez az ÚMVP Irányító Hatósága értékelési rendszert állít fel. Fő célok: Az értékeléshez szükséges feltételek több év távlatában is biztosítva legyenek Az ÚMVP értékelései magas színvonalon elkészüljenek Az értékelések eredményei nyilvánosságra és hasznosításra kerüljenek Az értékelések hozzájáruljanak a program minőségének és a programvégrehajtás hatékonyságának növeléséhez június 29.

6 AZ ÚMVP folyamatos értékelési rendszere II. A folyamatos értékelési rendszer hatékony működtetése érdekében az IH az alábbi feladatok ellátását tűzte ki célként: Az ÚMVP folyamatos értékelési koncepciójának elkészítése Értékelési rendszer felállítása Értékelési szükségletek felmérése Statisztikai és monitoring adatbázisok áttekintése Értékelési adatigények meghatározása Módszertani útmutatók készítése Értékelési szempontok (kérdések) megfogalmazása Értékelhetőségi vizsgálatok június 29.

7 AZ ÚMVP folyamatos értékelési rendszere III. Az értékelések megrendelői (IH) oldali folyamatos projektmenedzsmentje Értékelői kapacitások kiépítése (képzések) Beszámoló a Monitoring Bizottság és az Európai Bizottság felé a folyamatos értékelési tevékenységről 2010-től kétévente összefoglaló jelentés készítése az Európai Bizottságnak az ÚMVST és célkitűzései megvalósítása terén elért előrehaladásról Részvétel az Európai Vidékfejlesztési Hálózat és az Európai Értékelési Hálózat munkájában Együttműködés az NFÜ Stratégiai és Értékelési Főosztályával Értékelési terv összeállítása és végrehajtása június 29.

– Monitoring Munkacsoport létrehozása – Az értékelési rendszer koncepciójának elkészítése – Értékelési Irányító Bizottság létrehozására vonatkozó javaslat előkészítése – A Folyamatos Értékelési Terv előkészítése – Részvétel az Európai Értékelési Hálózat munkájában Folyamatos értékelés terén eddig elvégzett feladatok I június 23.

9 Folyamatos értékelés terén eddig elvégzett feladatok II A folyamatos értékelési tevékenység tényleges megkezdése: – Témajavaslatok összegyűjtése az MB tagoktól, javaslatok összefoglalása, véglegesítése, források hozzárendelése – Értékeléshez szükséges alapadatok meghatározása, gyűjtésére vonatkozó javaslatok kidolgozása – A félidős értékelés előkészítése – A félidős értékelés meghirdetése, közbeszereztetése – Értékelési képzések az AVF és az MVH munkatársai számára – Részvétel az Európai Értékelési Hálózat munkájában (évente két ülés) – Beszámoló a Monitoring Bizottságnak a folyamatos értékelési tevékenységről

10 Együttműködési területek Értékelési témajavaslatok: – Monitoring Bizottság tagjai – Civil szervezetek Külső közreműködők: – Európai Vidékfejlesztési Hálózat és Európai Értékelési Hálózat – Új Magyarország Fejlesztési Terv értékelési rendszere – NFÜ-SÉF (elemző, értékelő és modellező főosztály) – Értékelői szakmai szervezetek: Magyar Értékelők Társasága Szakmai fórum: – Fejlesztéspolitikai Akadémia Értékelési szakmai képzések június Monitoring és értékelés

11 Köszönöm a figyelmet! június 23.