Kornai János Született: január 21, Budapest Tudományos akadémiák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
Advertisements

Rugalmas nyugdíjkorhatár tervezése
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Kornai János: VITAINDÍTÓ ELŐADÁS Egészségbiztosítási reform konferencia január
GfK HungáriaMédia„ Egészségtudatos olvasók“. Bacher János Egészségtudatos olvasók,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’
Ismétlés  A marketing a piac folyamatos elemzése, reagálás, és befolyásolás.  Orientációtörténelem: 1. Termelés orientált 2. Értékesítés orientált 3.
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
2. előadás.
A turizmus rendszer környezete
GAZDASÁGPOLITIKA III. ELŐADÁS ELŐADÓ: DR. MARINOVICH ENDRE.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
MAKROÖKONÓMIA „Lehetetlen a részeket az egész nélkül megismerni, és nem ismerjük az egészet addig, amíg minden részt egyenként meg nem ismertünk.” Pascal.
* C * A A közgazdaságtan tárgya és az alapfogalmai
Változások a hazai kereskedelem szerkezetében 1945-től napjainkig
1 VERSENY és SZOLIDARITÁS a gyógyításban Bokros Lajos közgazdaságtan és közpolitika professzora vezérigazgató Közép-Európai Egyetem Budapest.
Tárki Európai társadalmi jelentés fejezet Állam és piac Janky Béla.
1 …mert mindenki fogyasztó ! Tájékoztató kampány a Közép- dunántúli Régióban TAMOP /2 KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A projekt az Európai Unió támogatásával,
Bürokratikus és piaci koordináció
Gazdaságszociológiai alapfogalmak Csere, piac, munkareőpiac.
Ésszerűség - sportszerűség
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
Szervezeti formák.
Bevezetés a közgazdaságtanba I.2006/2007. tanév, 1. félév 3. előadás 1 A kurzus programja DátumTémakör szeptember Bevezetés. A közgazdaságtan alapfogalmai.
Intézményi közgazdaságtan2006/2007. tanév, 1. félév 5. előadás 1 Intézményi közgazdaságtan2006/2007. tanév, 1. félév 5. előadás 1 DátumTémakör szeptember.
Intézményi közgazdaságtan2006/2007. tanév, 1. félév 1. előadás 1 DátumTémakör szeptember 11.Bevezetés – a kurzus programjának és követelményeinek ismertetése.
SZERVEZET FORMÁLÓ TÉNYEZŐK ÁTALAKÍTÁS - divat vagy összhangteremtés?
Közigazgatási technológia A közigazgatási technológia alapkérdései KRF © 2005.
Természeti erőforrások védelme
A fogyasztóvédelem gazdasági alapjai
SZERVEZETI ALAPFORMÁK
A bürokrácia térnyerése Weber szerint a bürokráciának a társadalmi fejlődéssel összefüggésben bekövetkező „előrenyomulása” speciális racionalitásával függ.
Divizionális (divíziós) szervezet
Bevezetés az összehasonlító gazdaságtanba
A család szerepe, jellemzői
IPARÁGAK VÁLTOZÁSA : HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EVOLUCIONISTA SZEMSZÖGBŐL Bajmócy Zoltán egyetemi adjunktus Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar.
Szervezeti Formák Tradicionális Szervezeti Formák
* C * A A közgazdaságtan tárgya és az alapfogalmai
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
Alapfogalmak: igazgatás, közigazgatás, bürokrácia Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
Kultúra-gazdaságtan Takács Dávid
A modern közgazdaságtan és a marxi elmélet kapcsolata
SZERVEZETI FORMÁK A SZERVEZET ÉRTELMEZÉSE „mechanikai” paradigma
Összehasonlító gazdaságtan
Összehasonlító gazdaságtan
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Az értékesítési rendszer
Controlling a gyakorlatban
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
A társadalom környezetvédelmi aktivitása Humánökológia 10. előadás.
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
Ideológiák.
Vállalatgazdaságtan : vállalatelméletek
A közoktatás alapkérdései Radó Péter Oktatáspolitikai Elemzések Központja (2008.)
KISTÉRSÉGEK SZEREPE A TUDÁSALAPÚ TÁRSADALOMBAN Varga Csaba Stratégiakutató Intézet
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Árszabályozás az energiaszektorban: eredmények és kihívások Varró László Vezető Közgazdász
Thomas Piketty Paris School of Economics
Reform vagy megszorítás?. Hozzáférés Minőség Hatékonyság.
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Magyarország külkapcsolati rendszere Szabó Zsolt március 20.
Tantárgyi tematika Területi gazdaságtan Nyíregyházi Főiskola, 2007/2008. II. félév Filepné dr. Nagy Éva.
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
LEV. GAZDASÁGPOLITIKA II.. A GAZDASÁGPOLITIKA TÍPUSAI 1. ORSZÁG SZINTŰ – REGIONÁLIS – INTEGRÁCIÓS (EU) 2. POZITÍV (LEÍRÓ) – NORMATÍV (ELEMZŐ, TANÁCSADÓ)
SZTE Gazdaságtudományi Kar Differenciált integráció – kiútkeresés az Európai Unió válságából Budapesti Corvinus Egyetem április 29. Farkas Beáta.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
II. ELŐADÁS ELŐADÓ: DR. Marinovich Endre .
Gazdasági rendszerek.
Aktuális gazdasági irányvonalak Szlovákiában
Előadás másolata:

Kornai János – Bürokratikus és Piaci koordináció Nyirati Péter Varró Szilárd

Kornai János Született: 1928. január 21, Budapest Tudományos akadémiák Tudományos díjak 14 egyetem díszdoktora

Bürokratikus koordináció Vertikális kapcsolat (alá - fölérendeltség) A kapcsolat tartós, intézményesült, kölcsönösen elismert. Utasítás elfogadását jogi kényszer biztosítja. Tranzakciók nem feltétlenül monetarizáltak.

Piaci koordináció Horizontális kapcsolat, egyenrangú felek. Haszonszerzési szándék. szabad árak szerint megy végbe Okvetlenül monetarizált.

Etikai koordináció Horizontális (mellérendeltségi) Lehet kölcsönös vagy egyoldalú altruista A tranzakciók rendszerint nem monetarizáltak (kivétel: pl. pénzbeli ajándék)

Agresszív koordináció Vertikális kapcsolat A késztetés: a fölérendelt által alkalmazott önkényes erőszak a kívánt transzformációk illetve tranzakciók kikényszerítésére A tranzakciók lehetnek akár monetarizáltak, akár nem

Osztályzás Polányi-féle integrációs sémák tágítása Redisztribúció ~ bürokratikus koordináció Reciprocitás ~ etikai koordináció

A bürokrácia szívóssága

A bürokrácia szívóssága Magyar Parkinson-törvény Irreverzibilis folyamat?

További témák Bürokrácia jellemzői A bürokrácia „önkiteljesítési hajlama” (intenzív növekedés) A bürokrácia kiterjesztése (extenzív növekedés) Bürokratikus koordináció létrejöttének okai Hiány a piaci koordinációban „Bűvös kör” Érdekeltek a bürokrácia felszámolása ellen Három nézet koordinációs formákról Sem bürokrácia, sem piac? A bürokrácia teljes felszámolása A piac és bürokrácia harmonikus együttélése

1. A bürokrácia jellemzői Működése: A társadalmi mikrofolyamat áramlásába szabályok hálóját feszíti. „Önkiteljesítési hajlam”, intenzív növekedés Az általános szabályozást újra ás újra egyre konkrétabb, részletesebb szabályokkal egészíti ki „Amit szabad, azt muszáj… ”

2. A bürokrácia jellemzői A bürokrácia kiterjesztése korábban kevésbé szabályozott területekre, extenzív növekedés Miközben szerepét az egyik területen visszaszorítják , aközben tevékenységének súlypontja áthelyeződik más területre. Példa: 1968: a termelési szabályozásból kiiktatták az utasításos mechanizmust Vállalatok jövedelmének szabályozása. Sok állami szerv formál jogot arra, hogy elvegyen vagy adjon. Végső soron, hogy aktívan belenyúljon a nyereségek alakulásába. áttétel

A bürokratikus koordináció létrejöttének körülményei Hiány a piaci koordinációban Ha a piaci koordináció nem tudja ellátni funkcióját, akkor két út lehetséges. „Bűvös kör”, adminisztratív kiutalás A kiutalási rendszer, jegyrendszer túligényléshez vezet A kereslet parttalanná válik Állandósul a hiány Ebben a tartós hiányban elkerülhetetlen az adminisztratív kiutalási rendszer Agresszív Bürokratikus

Érdekeltek a bürokrácia felszámolásával szemben A területet kézben tartó apparátus(hatalom, presztízs ) Akiket kedvezően érint a redisztribúciós rendszer Kedvezményezett vállalatok Akik arra számítanak, hogy kedvezményezettek lesznek Vannak akik bizonyos területeken a decentralizációt támogatják , de a maguk hatalmi szférájában a pozíciók megőrzése a fontos. Minden bürokratikus pozíciónak van, a saját hatalmi szférájába tartozó, támogató gazdasági vezetője. Ez a bürokrácia visszaszorításáért folyó küzdelem paradoxonja

Sem bürokrácia, sem piac? Mi marad? Agresszív koordináció? Etikai koordináció! (3. mechanizmus) Preindusztriális , primitív társadalmak Egyszerűbb a tevékenységek koordinálása Nagy szerep jut a megszokásnak, a hagyománynak, a társadalom erkölcsileg sokkal homogénebb Ezért a társadalom hosszú időn át kevéssé mozdult, stacioner volt A technikai fejlődés, a differenciáltabb munkamegosztás, a gyors társadalmi átalakulás, az erkölcsi felfogásbeli mély különbségek kizárják a 3. mechanizmus domináns szerepét.

Etikai koordináció Az etikai koordináció előbb-utóbb elüzletiesedéshez vagy elbürokratizálódáshoz vezet. Az etikai koordináció szerepe: Kombinációkon belül Valamely fő mechanizmus kiegészítőjeként szerencsés esetben elősegítheti, hogy a bürokrácia vagy piac tisztességes legyen Olyan folyamatoknál, amelyekben nem játszhat szerepet az első kettő koordinációs mechanizmus Pl.: párválasztás

A bürokrácia teljes felszámolása? A piac erényei: Érzékeny információs rendszer Ösztönzés (jutalmaz és büntet) Vevőnek nagy a befolyása Amiben a piac kudarcot vall Externalitások: Tevékenységek káros hatása ,amit a piac nem számol költségként, Tevékenységek hasznos hatása, amit a piac nem számol bevételként. Tranzakciós költségek Igazságos jövedelem elosztás Minél nagyobb a társadalmi igény a redisztribúcióra, annál nagyobb a bürokratikus mechanizmus szerepe. A bürokrácia nem irtható ki teljesen, mert gyökere a társadalmi lét.

A piac és a bürokrácia harmonikus együttélése? „Államilag szabályozott piac” „Tervszerűen korlátozott piac”

A piac és a bürokrácia harmonikus együttélése? Problémák: A hivatal szimulálja a piacot A bürokratikus piackorlátozás örvénye Minél gyakoribb, gépiesebb a beavatkozás, annál rosszabbul működik a piac. Ezért a hatóság még inkább úgy látja, hogy be kell avatkoznia. Konklúzió: Bizonyos területeken célszerű teljesen szétválasztani őket, ez általában jól meghatározható. Ha mindkettőt kell alkalmazni, akkor is az egyiknek kell lennie a mérvadónak, a másik inkább csak korrekciókat, kiegészítéseket lásson el.

Források Bara Zoltán, Szabó Katalin : Összehasonlító közgazdaságtan; Budapest: Aula, 2007. Gazdag László: Közgazdaságtan alapjai; Budapest ; Pécs : Dialóg Campus, cop. 2007. 159 o. Dr. Orsody Géza: Koordináció, piac, marketing; Pécs : JPTE Közgazdaságtudományi Kar, 1995. 198 o. Kornai János: Régi és új ellentmondások; Bp. : Magvető, 1989. 458 o. Kornai János: Bürokratikus és piaci koordináció, Akadémiai Kiadó, Budapest, 1983. Kornai János : A tulajdonformák és a koordinációs mechanizmusok affinitása. 1990. Valóság, 33. évf. 1. sz. 1─15.o. Gedeon Péter: Piac és demokrácia; Budapest : Aula K., 2002. 243 o. Kapitalizmus felülnézetből a piacok és a természet logikája; Budapest : Aula Kiadó, 2002. 540 o. Szamuely László, Csaba László: Rendszerváltozás a közgazdaságtanban ─ közgazdaságtan a rendszerváltozásban 1998. http://www.kszemle.hu/kiadvany/Szamuely-Csaba_-_Rendszervaltozas_a_kozgazdasagtanban/ letöltve: 2009.11.05.

Köszönjük a figyelmet!