A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
Advertisements

„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Sárik Zoltán A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai működésének rendszere és fejlesztésének perspektívái.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Közoktatási feladatok teljesítése: - nevelési-oktatási intézmény; - pedagógiai szakszolgálat; - pedagógiai szakmai szolgáltató. Intézkedési terv.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Szántai János ügyvezető - FOK Nonprofit Kft.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
2009. február 4. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke TISZK az egészségügyi szakképzésben Budapesten.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.

Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
KRE TFK Nyári Akadémia, Nagykőrös
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A szaktanácsadó segítő szerepe
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Esélyegyenlőség az oktatásban Ifi István ügyosztályvezető október 28.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
AZ OKTATÁSI HIVATAL ÉS A SZAKÉRTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSE
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna KPSZTI
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Szakiskolai fejlesztési program
főosztályvezető-helyettes
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. főbb feladatai és aktuális programjai Germánné Dr. Vastag Györgyi A Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottságának elnöke

 A piaci szereplők közötti versenyben a saját intézményeinek a megerősítése  Az igényekre gyorsan és hatékonyan reagáló szolgáltató szervezetek működtetése  A fővárosi intézményrendszer hatékony szakmai, pedagógiai támogatása A főváros, mint fenntartó célja

S ZERVEZETEINK A FENTI CÉL ÉRDEKÉBEN MFFPPTI Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet FOK Kft. FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Mérei Intézet fő feladatai Pedagógiai szakmai szolgáltatások Szaktanácsadói rendszer működtetése Versenyszervezés Pedagógus továbbképzés Mérés-értékelés Pedagógiai tájékoztatás Pedagógiai szakszolgáltatás Pályaválasztási tanácsadás, tájékoztatás

A Fővárosi Közgyűlés fogadta el és biztosított rá forrást (ebben az évben kb. 50 millió Ft-ot) Rövid és középtávú célokat, feladatokat tűz ki Bevonja a feladatok megvalósításába, a problémák megoldásába az iskolákat, a pedagógiai intézetet, civil szervezeteket, színházakat, szülőket, diákokat, pedagógusokat Az iskolai agresszió és erőszak megelőzésének támogatása

Az oktatási ágazatban is folyamatosan jelennek meg pályázatok, hazai és EU forrásokra Októbertől egy pályázatkészítő, előkészítő, tanácsadó osztály működik az MFPPTI-ben Az osztály feladata: Pályázatfigyelés Az iskolai pályázati felelősök, készítők szakmai képzése, felkészítése Az intézményeket, iskolákat támogatni, segítni a sikeres pályázatok elkészítésében Pályázatírás Az intézmények, iskolák támogatása az EU és hazai források elnyerése érdekében

A FOK fő bb feladatai Mérei Intézet szolgáltatásainak IT támogatása Szaktanácsadói igénylési/követési rendszer kialakítása Verseny ek és továbbképzések szervezés ét és nyilvántartását támogató rendszer kialakítása Mérés-értékelés i sztenderdeket támogató rendszer kialakítása Komplex tájékoztatás i rendszer kialakítása Saját pedagógiai-szakmai szolgáltatások Tananyagfejlesztés, oktatás Pedagógus állás- és helyettesítési rendszer működtetése Iskolaadminisztráció fejlesztése, támogatása Fenntartó-támogató informatikai megoldások fejlesztése, működtetése

Germánné Dr. Vastag Györgyi a Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottságának elnöke KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!