FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató 2008. október 2.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beiskolázás és pályaválasztás a Szent László ÁMK-ban.
Advertisements

Egy innováció nyomában
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Sárik Zoltán A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai működésének rendszere és fejlesztésének perspektívái.
Beszámoló a fenntarthatósági időszakban végzett feladatokról TÁMOP – 2.2.3–07/1–2F–2008–0008 „Mércénk az ember” Bókay János Humán Szakközépiskola.
V. Kollégiumi Konferencia március 26. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium rendezvénye.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
Könyvtárhasználati verseny
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Közoktatási feladatok teljesítése: - nevelési-oktatási intézmény; - pedagógiai szakszolgálat; - pedagógiai szakmai szolgáltató. Intézkedési terv.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Szántai János ügyvezető - FOK Nonprofit Kft.
Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztály
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Humán TISZK Záró konferencia szeptember 16. Mércénk az ember TÁMOP /1-2F
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Az óvoda-, és iskolapszichológia szakmai feladatkörei

A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
Esélyegyenlőség az oktatásban Ifi István ügyosztályvezető október 28.
© Szöllősi és Társai Bt. Marketingkommunikáció a TISZK rendszerében.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
Modern Iskola 2010/1011. Modern Iskoláról Kiadónk a Modern Iskola szaklap,, az internetes honlap, (televíziós műsor- jelenleg szünetel), valamint rendezvényszervezés.
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
A TÁMOP es projekt eredményei, lehetőségek és kilátások a jövőre nézve, a projekt keretében készült on-line eszközök használatának lehetőségei Borbély-Pecze.
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
főosztályvezető-helyettes
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Kompetencia alapú szakoktatás
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.

Fővárosi Oktatási Portál Budapest Főváros Önkormányzata, mint Magyarország legnagyobb oktatási intézményfenntartója, olyan kiterjedt iskolahálózatot üzemeltet, amelynek áttekintése, működtetése, a folyton keletkező információk közreadása, áramoltatása, az MFFPPTI és intézmények, illetve az intézmények közötti kommunikáció csak informatikai eszközökkel valósulhat meg.

Fővárosi oktatási portál célja A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő oktatási-nevelési intézmények (később más fenntartók intézményei is) információs oldalaként, az oktatás minden szereplője egyre szélesebb körű igényeinek kiszolgálása.

Fővárosi oktatási portál célcsoportjai diákok szülők pedagógusok intézményvezetők oktatási szakemberek fenntartók munkaadók (a gazdaság szereplői)

Folyamatosan megújuló, bővülő tartalom A fővárosi oktatás internetes központja Reagálni kíván a felmerülő igényekre, szükségletekre A későbbiekben folyamatosan bővülő alkalmazásokkal igyekszik kiszolgálni a portál célcsoportjait

A portál tartalmi elemei Az oktatás szereplőinek bemutatása, bemutatkozása Oktatási hírek, információk Pedagógus továbbképzések gyűjtőhelye Mérés-értékelés eredményei és szolgáltatásai „Szakértő válaszol” rovat (diáknak, szülőnek, pedagógusnak, intézményvezetőnek) Tanulmányi és egyéb versenyek Kiadványok, kiállítások, rendezvények TAN_TÁR működtetése (iskoláknak, pedagógusoknak) Címek, elérhetőségek

Pályaválasztás, iskolaválasztás támogatása Informatív tanácsadással (személyes konzultáció) Pszichológiai képességvizsgálat (szakképzett pszichológusok segítségével) Pályaválasztási kiadványok, tematikus tájékoztató anyagok segítségével

CÉL: Az iskolaválasztás előtt álló szülők, diákok támogatása, segítségnyújtás Teljes körű tájékoztatás a pályaválasztás előtt álló családok számára Értékelhessék a szülők az iskolában folyó vagy az iskolával kapcsolatos tevékenységeket, véleményt mondhassanak a folyamatosan megújuló kérdések alapján

Az oldal sajátosságai Az adatokat minden iskola saját magáról on- line szolgáltatja, folyamatosan módosíthatja, frissítheti Minden működési engedéllyel rendelkező középiskola bekerülhet az adatbázisba (jelenleg több, mint 300 iskola adata található meg) Az adatbázisban található iskolák között szűréseket, kereséséket lehet végrehajtani

További jellemzők Térképen is tájékozódhatunk Találat után, egy-egy iskola beiskolázásának adatai teljes körűen megismerhetők Szűrhetünk kerületek, fenntartók, iskolatípusok, képzés típusok szerint is Szakképzési jellemzők szerinti keresésére is lehetőség nyílik Szavazás - népítélet

További célok Minden középiskola megjelenjen az adatbázisban Minden adat valós és jól felhasználható legyen Az adatbázis kibővüljön a kerületi általános iskolákkal és óvodákkal is, ezzel is erősítve a fővárosi oktatás szinergiáját, a főváros és a kerületek együttműködését A szavazás eredményeit a politikusok és az oktatási szakemberek elemezzék és felhasználják döntései és szakmai munkájuk során

Portál tartalmi és műszaki üzemeltetése Tartalmát az MFFPPTI szerkeszti, de cél, hogy a minél több szereplő az információkat közvetlenül (megfelelő jogosultsági rendszeren keresztül) önmaga publikálhassa A műszaki üzemeltetéséért a FOK Kft. felelős

Köszönöm a figyelmet!