Még ma is – amikor szinte minden családban van számítógép, sokak számára még ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
A kommunikáció.
1 Internet. 2 WWW  World Wide Web  Hivatkozásokkal összekötött hipermédia dokumentumok rendszere  Dokumentumok -> Weboldalak  A weboldalak hipertext.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
I NTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ Készítette: Tratnyek Csilla
A TCP/IP hivatkozási modell
Az információszerzés.
Civilek a pályán Dr. Fazekas Ildikó Önszabályozó Reklám Testület főtitkár CivilKomP’ Január 13. Péntek.
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Biztonságosabb Internet
HÁLÓZATOK.
Az informatika alapjai
[ Internet marketing Logfile elemzés Készítették: Fejős András
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
Mi is az az Internet?.
Kommunikációs politika
Hipermédia tanulási források az interneten
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
IT mentor Digitális írástudás.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
A hatvanas években merült föl az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Felsorolások. Egyszerű felsorolás Első elem Első elem Második elem Második elem Harmadik elem Harmadik elem TYPE = disk – teli kör (alapértelmezett)
Levelezési alapismeretek
IKT struktúra.
A protokoll A protokoll fogalma.
Internet Az internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, ami az internet protokoll (IP) révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze és.
Az internet.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
A kommunikáció.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
Internet, Elektronikus levelezés
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Az Internet alkalmazásai
Számítógépes hálózat vezérlőegységei.  Hálózati adapterkártya.  Modem.  HUB, megfelelő címre küldő elosztó eszköz.  Repeater („ismétlő”), azonos típusú.
Az Internet.
DNS. Az interneten használt osztott név adatbázis, a DNS (Domain Name Service) folyton használatos: –minden web lap letöltésnél, –levél közvetítésnél.
Nyílt rendszerek összekapcsolása
Informatika tanítása ea. Csernoch Mária
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Informatikai alapfogalmak
A web története és statisztikái. World Wide Web előtti internet, internet előtti hiperszöveg.
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
A HTML alapjai Az internet és a web.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Internet és kommunikáció
Internet, Elektronikus levelezés
Internet és kommunikáció
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Információtechnológiai alapismeretek
Előadás másolata:

Még ma is – amikor szinte minden családban van számítógép, sokak számára még ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet és azon információkat keresni. Igaz, hogy az utóbbi években ez a szám csökkenő tendenciát mutat. Felmérések szerint minden második magyar netezik már. Magyarországnak is sikerült átlépnie az 50 százalékos lélektani küszöböt. Nemcsak a munkanélkülieknek, hanem az alkalmazásban levőknek, s a vállalkozóknak is nélkülözhetetlen a számítógép, "mert ma már a digitális írásbeliség ismerete olyan, mint fél évszázada a szimpla írásbeliségé volt". (Magyar Bálint) Forrás: A Informatikai Hírmagazinwww.hwsw.hu

“A tanulás célja az, hogy megértsünk valamit és hogy képesek legyünk használni azt, amit megtanultunk”. Az ember hajlamos a TV előtt nyugodtan üldögélni, ahelyett, hogy elkezdjen dolgozni az életén, aztán meg arról pamaszkodik, hogy minden napja csupán a túlélésről szól. Ezért a magatartásért pedig nem is az egyén, hanem a társadalom a felelős, egyszerű társadalmi programozásról van szó. Érvényes ez, az állástalan emberekere is. Forrás:

Pedig ma már internetes világrekordok is születnek: - A legnagyobb vezeték nélküli internet-szolgáltatóról, - Internetes sebességrekordokról, - A leghíresebb internetes koncertről is értesülhetünk. uinness.aspx?s=rss

Ám végül is: mi az internet? Számítógépes hálózatok rendszere, amely adatokat továbbít. Kinek? Annak, aki böngészi a világhálót, vagy valakinek a postaládájába, adattárába, stb. Az internetes tartalmakat személyek, szervezetek, csoportok teszik fel a világhálóra. Mivel legtöbben valamilyen gazdasági szervezet is érdekelt, ezért sok reklámot hordoznak. A személyes tartalmak közlése történhet levél, üzenet, hang, fájl, stb. formájában. Az interneten való kommunikáció különböző protokollok szerint valósul meg, akár csak az emberek közötti kommunikáció. Egyik ilyen protokoll a sokat látott-hallott world wide web. Ez mára azonosult a böngésző fogalmával, ezzel indítjuk a böngészést.