Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alsónémedi A falu bemutatása
Advertisements

Királyhelmec városunk története
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Értény.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
A Tabáni Tájház és a Tisza-hidak
NYON 1.
2010. III. 29. Fülöpszállás. Fülöpszállás község (Bács-Kiskun megye) Egyenesen álló, csücskös talpú pajzsban - kék mez ő ben zöld halmon álló, szembeforduló,
Kőröstetétlen.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Ókori görög régészeti leletek
Kalotaszentkirály.
Káloz.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
BÜKKSZÉK.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Szendrő nevezetességei
Kölcse.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Kétsoprony.
Márok A falu bemutatása.
Bihartorda.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Ókori görög régészeti leletek
Sopron, a hűség városa.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
A népesség számának változása Európában
Felvidék.
Napkor A mi településünk.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Készítette: Bujdosó Villő
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
A Kárpát-medence a honfoglalás előtt
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Zselickislak.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Készítette: Geringer Dzsenifer
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Eger Télanyók csapata.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
KAMOND.
Sárrétudvari.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Veresegyház.
románul Odorheiu Secuiesc,
Emlékhelyek, régi építmények
Kistérségi település elemzés
Készítette: Körtélyesi Nóra
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam Környe bemutatása Ágrez Ferenc SzIE GTK Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam

A település bemutatása A település Budapesttől 70 km-re található, Tatabányától nyugatra. Autóval az M1-es autópálya tatai leágazásáról közelíthető meg legkönnyebben. Vasúttal a Tatabánya – Oroszlány, vagy a Tatabánya – Pápa vonalon juthatunk el Környére.

A település történeti bemutatása A település adatai: Területe 45 km2, melyhez Környebánya, Szentgyörgypuszta, Tagyospuszta és Irtáspuszta is hozzátartozik. Jelenleg a lakosság létszáma 4 500 fő. Az itt előkerült több ezer éves leletek alapján bizonyítható, hogy már a kő- és bronzkorban is éltek községünk területén emberek. http://www.kornye.hu/images/terkep.gif A település történeti bemutatása A rómaiak uralma alatta kr. utáni IV.században fallal és tornyokkal megerősített város volt ezen a vidéken. Az Által-ér északi partján még ma is láthatók a római erődnek (castrum) maradványai.

A népvándorlást követően kétszázötven évig avarok laktak a környéken A népvándorlást követően kétszázötven évig avarok laktak a környéken. Az okiratok szerint községünket először 1238-ban említik „Kernye” néven. A község létét bizonyítják az 1326-27-es és 1383-as oklevelek is, melyekben „villa de Kernye” alakban szerepel a település neve. A török hódítás előtt a falu Csák-birtok volt, és vámjával együtt Gesztes várához tartozott. 1743-1745-ben Esterházy József gróf Salzburgból, Ulmból, Burgerlandból és Moson megyéből németeket telepítetett a faluba. A falu ekkor készült pecsétjén a „Köves Környe” elnevezés szerepel. http://www.kornye.hu/images/legikep.jpg

1775-ben Fellner Jakab tervei alapján barokk templomot építettek, mely tűzvész áldozata lett. Helyére 1967-ben Ybl Miklós tervei szerint ma is működő romantikus templomot építettek. A kiegyezés után Környe gyors fejlődésnek indult. Itt alakult meg az első vidéki hitelszövetkezet Koch Adolf plébános vezetéséve 1887-ben. Egy évvel később új iskola, plébánia majd óvoda épült. Posztoczky Károly földbirtokos Erdőtagyoson csillagvizsgálót és meteorológiai megfigyelőállomást alapított. Környebányán 1911-ben megkezdődött a széntermelés. Ebben az időszakban vízimalmot és korszerű hengermalmot is létesítettek a faluban. 1923-ban felépült az új községháza, amely a ami napig az eredeti funkcióját, az önkormányzati tevékenységet tölti be. A nemzetközi politikai elvárásoknak megfelelően 1947. augusztus 27-én Környén is jogtalan kitelepítés történt. Az őslakosság nagy részét, 101 családot, csekély ellátással zárt teherkocsikba 8”marhavagonokba”) kényszerítették, és őket Németországba szállították. Helyükre felvidékről, Csallóközből telepítettek át magyar ajkú családokat. A történelem kényszerű népességmozgásainak emlékére a leszármazottak és hozzátartozók oszlopot állítottak a templom parkjában. Az 1960-as években új kultúrközpont épült, amely ma „Faluház” néven működik. 1980-ban készült el az új, korszerű épülete az általános iskolának, amely 2001-ben Kisfaludy Mihály tanító, iskolaigazgató nevét vette fel.

A település ékköve A település ékessége a falu közepén elhelyezkedő horgásztó, mely parkosított környezetével egész évben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto.php?photo=116726

Köszönöm a figyelmet! Ágrez Ferenc