Eltérő családgazdasági életpályák – eltérő globalizációs lejtők

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy innováció nyomában
Advertisements

Tamás Kincső, OSZK, Analitikus Feldolgozó Osztály, osztályvezető A részdokumentumok szolgáltatása az ELDORADO-ban ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Az első házasság felbomlása
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Az onkológiai betegek pszicho-szociális szükségleteinek felmérése
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Szegő Szilvia M unka és pénz (családi és állami) a gyermeknevelő családban Családbarát társadalomgazdaság politikát! Előadás a Társadalomgazdasági Szakosztály.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Rajzi rész
Család.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
1. oldal A vezetői döntéseket támogató mutatószám rendszer Pilot projektzáró jelentés szeptember 9.
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK BBTE Szociológia és Szociális Munkásképző Kar Szociológia Tanszék Szociológia szak Péter László.
Az élet eredete Keszthelyi Lajos SZBK, Biofizikai Intézet KFKI Részecske és Magfizikai Kutató Intézet ápr. 23.
Az elemek keletkezésének története
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Nemzetgazdaságunk ágazati megoszlása a GDP%-ában
A makrgazdasági munkakínálat:
Településhálózatunk, a falvak és a tanyák
Pázmány - híres perek Pázmány híres perek.
6. Előadás Merevítő rendszerek típusok, szerepük a tervezésben
Darupályák tervezésének alapjai
A city átalakulásának társadalmi problémái Budapesten
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
A GYERMEKVÁLLALÁS HATÁSA A CSALÁDI JÖVEDELEMRE MAGYARORSZÁGON Reizer Balázs Béla és Seres Gyula Szociális munka, szociálpolitika szekció április.
Vándorló diplomások, diplomáért vándorlók Frissdiplomások kötetbemutató Budapest, március 7. Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások.
Festményei 2 Michelangelo Buonarroti Zene: Gregorian Amazing Grace N.3
dr. Szalkai István Pannon Egyetem, Veszprém
szakmérnök hallgatók számára
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Tárki-Unicredit Európai társadalmi jelentés Demográfiai folyamatok Hozzászólás Spéder Zsolt KSH Népességtudományi Kutatóintézet.
IV. A munkaerő keresleti előrejelzés becslési módszere Kutatásvezető: Dávid János 3K Consens Iroda 2007.
A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából” A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából”
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
var q = ( from c in dc.Customers where c.City == "London" where c.City == "London" select c).Including( c => c.Orders ); select c).Including(
Helyzetkép Nemzetközi gyakorlat a szépkorúak támogatására Stratégia Szabályozás Esettanulmányok Primer kutatás előzetes eredményei.
Fiatal elkövetők és sértettek az ERÜBS tükrében
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Az ifjúsági részvétel modelljei „Együtt az ifjúságért” Borsod-Abaúj-Zemplén megye, tavasz Kósa András László Diákközéletért Alapítvány.
Projektértékelés- képekben
Magyarország a globális világgazdaságban
Biztonságkutató Mérnöki Iroda
1 Gyorsul a gazdaság növekedése. 2 Nő a beruházás.
Uraim és hölgyeim, itt az új 2011-es Pirelli Naptár A naptár első része a nők naptára, míg a második rész a férfiaké.
Minden nap egy (újabb) ajándék. Mit tennél? - 24 óra alatt - Mit bánnál a legjobban hogy nem tettél meg? - Lenne még időd rá?
KBSZ SZAKMAI NAPOK – VASÚT Budapest, november 18. dr. Gincsai János
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
AZ EGYSÉGESÍTETT ANYAKÖNYVEZÉS KIALAKÍTÁSÁNAK ÚTJÁN 1. rész 1. dia.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági folyamatai
ünnepélyes bizonyítvány átadása
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
Ferenczi Ilona szakmai nap
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
3. célterület keretében részt vevő 3 fő szakorvos jelölt
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
TIOP-2.2.2/C-10/ „Észak-Magyarország kicsinyeiért”
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
„D” típusú emlékeztető tábla
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Ünnepélyes bizonyítvány átadás.
Előadás másolata:

Eltérő családgazdasági életpályák – eltérő globalizációs lejtők Szegő Szilvia – Vass Csaba: A szociális tér globalizációs szerkezete és annak családgazdasági lenyomatai Eltérő családgazdasági életpályák – eltérő globalizációs lejtők (A KSH háztartásstatisztikai adatbázisai alapján)

Globalizációs térben eltérő életpályák Eltérő pálya utak

Családgazdasági életpálya típusok az első gyermek születésének időzítése alapján Antik Az első gyermek az anya 18 éves kora előtt megszületik Gyorsít Az első gyermek az anya 19-22 éves kora között születik Normál Az első gyermek az anya 23- 27 éves kora között születik Késleltetett Az első gyermek az anya 28 – 31 éves kora között Késői Az első gyermek az anya 31 éves kora után születik

Családgazdaságok globalizációs típusai Globális Internacionális 1 Internacionális 2 Nemzetgazdasági 1 Nemzetgazdasági 2 Nemzetgazdasági 3 Roncs gazdasági

A makroglobalizáció térbeli koncentrációjának családgazdasági lenyomatai A makroglobalizáció struktúra meghatározó szerepe (ennek megfelelően kiemelt tényező a globális struktúrában) Kétfelé hasított térbeliség Makroglobális térben élő családgazdaságok Makroglobális téren kívül élő családgazdaságok

Eltérő életpályák a globalizált térben 1 Eltérő életpályák a globalizált térben 1. A családok életpálya típusa az első gyermek születése szerint A társadalmi „másságot”, vagyis eltérő életpályákat ábrázoló fekvő nyolcas (2004)

Eltérő életpályák a globalizált térben 2 Eltérő életpályák a globalizált térben 2. Társadalmi szakadások - a vagyoni háttér Budapest és Borsod-Abaúj Zemplén megye újabb fekvő nyolcasa (2004)

Eltérő életpályák a globalizált térben 3 Eltérő életpályák a globalizált térben 3. A makroglobalizált tér szerint „eltérített” családgazdasági demográfiai életpályák

Eltérő életpályák a globalizált térben 4 Eltérő életpályák a globalizált térben 4. A makroglobális tér szerint „eltérített” globalizációs családgazdasági gazdálkodási berendezkedések

Eltérő életpályák a globalizált térben 5 Eltérő életpályák a globalizált térben 5. A makroglobális tér szerint „eltérített” globalizációs humángazdasági berendezkedések

Az életminőséget az életviteli pálya határozza meg elsősorban. Az az életviteli pályának meghatározó strukturális és egyben térbeli struktúráló eleme a világgazdasági makroglobalizáció hazai térbeli elhelyezkedése E konferencián az eltérő pálya jellemzők térbeli eloszlásának fontosságára kívántuk a figyelmet felhívni. Köszönjük a figyelmet!