Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szegő Szilvia M unka és pénz (családi és állami) a gyermeknevelő családban Családbarát társadalomgazdaság politikát! Előadás a Társadalomgazdasági Szakosztály.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szegő Szilvia M unka és pénz (családi és állami) a gyermeknevelő családban Családbarát társadalomgazdaság politikát! Előadás a Társadalomgazdasági Szakosztály."— Előadás másolata:

1 Szegő Szilvia M unka és pénz (családi és állami) a gyermeknevelő családban Családbarát társadalomgazdaság politikát! Előadás a Társadalomgazdasági Szakosztály szervezésében 2010 október

2 Munka és pénz (családi, állami) a gyermeknevelő családban Család stabilizációs tényezők

3 Munka és pénz a családban Család stabilizációs tényezők a flow (jövedelmi) folyamatokban

4 Munka és pénz (családi, állami) a gyermeknevelő családban Stabilizációs tényezők a flow folyamatokban 2

5 Munka és pénz acsaládban Stabilizációs tényezők

6 Családi destabilizációs tényezők Pályaütközések (Fiatal, gyermekvállaló korban) Demográfiai és foglalkoztatási életpályák ütközése Alul és túlfoglalkoztatott családok

7 Családi destabilizációs tényezők Pályaütközések (Gyermeknevelő korban)

8 Családi destabilizációs tényezők Pályaütközések (Öreg gyerekkorban)

9 Családi destabilizációs tényezők Öreg (örök?) gyerekek, akik nem dolgoznak, vagy „csak” tanulnak

10 Családi destabilizációs tényezők Pályaütközések (Térségenként is eltérő családi pályák)

11 Családi destabilizációs tényezők, pályaütközések GYÖKERESEN ELTÉRŐ ÉLETPÁLYÁK AZ ORSZÁGBAN

12 Családi destabilizációs tényezők GYÖKERESEN ELTÉRŐ ÉLETPÁLYÁK AZ ORSZÁGBAN A vagyon szerkezet eltérő pálya adottságai A szétszakadást mutató fekvő „nyolcas vonala”

13 Családi destabilizációs tényezők GYÖKERESEN ELTÉRŐ ÉLETPÁLYÁK AZ ORSZÁGBAN Az életpályák szerinti szétszakadást ábrázoló újabb „fekvő nyolcas”

14 Munka és pénz a családban: destabilizációs tényezők GYÖKERESEN ELTÉRŐ ÉLETPÁLYÁK AZ ORSZÁGBAN Gyógyszerfogyasztó és ápoló családok mintáján bemutatjuk a családi funkciókat leépítő karrierpályák költséges voltát a családi funkciók outsoursingolása, drága kihelyezése miatt

15 Családi - stabilizációs tényezők: munka, pénz és családi vagyon Egy példa, ami mutatja, hogy a munka, a pénz és a vagyon egymást erősíti a családban de hol van a családban a gyerekvagyon de hol van a családban az idősebbek vagyona ? ? ?

16 Családi stabilizációs tényezők a harmónikus – helyreállítandó generációs kapcsolatok Infantilizált családok versus bölcsek a családban •Mikes Kelemen: •„AKI HAJÓJÁT JÓL AKARJA IGAZGATNI, NEM ÁLL A CSÓNAK ORRÁN, VAGY KÖZEPIN A KORMÁNNYAL, HANEM HAJÓJÁNAK UTOLSÓ VÉGÉRE ÁLL. •HA MI IS ÉLETÜNK ELEJIT, IFJÚSÁGUNKAT, ERŐNKET KÖZÉPFOLYÁSÁT, ÉRTÉKES ÁLLAPOTUNKAT SZEMLÉLJÜK, •VESZEDELMESEN EVEZÜNK A TEST CSÓNAKÁBAN, •HANEM ÉLETÜNK UTÓJÁT TEKINTSÜK, AZ LEGYEN KORMÁNYUNK.” •(Köszönet Kotvics Hajnalka szegedi egyetemi hallgatómnak ezért a csodálatos idézetért a nyugdíjrendszerről szóló tanulmányának fedőlapján. Kotvics Hajnalka szellemi hídat épített a generációk között. Köszönet érte.)

17 Köszönöm a figyelmet

18


Letölteni ppt "Szegő Szilvia M unka és pénz (családi és állami) a gyermeknevelő családban Családbarát társadalomgazdaság politikát! Előadás a Társadalomgazdasági Szakosztály."

Hasonló előadás


Google Hirdetések