Kína vasút a világ tetején keresztül!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Természetismeret 6. - az előző évben tanultuk
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Vasúttársaságok.
Szajga.
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
A légkör összetétele és szerkezete
Az emberi rombolás jelei 1. Éghajlatváltozás január 22, Szolnok Gadó György Pál.
Szegély folyosó.
Élet a tundrán.
A Dunakanyar legszebb helyei
Mezopotámiai régészeti leletek
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Földünk harmadik legnagyobb területű országa Területe: km²
Befejezéséhez közeledik a világ legmagasabb épülete
A Transz-Szibériai Expressz
Megy a gőzös, megy a gőzös….
FOTÓ március 2010 Wuhan pályaudvar A legmodernebb kínai szupergyors vasút.
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
A Tisza büszkesége A tiszavirág Előadó: Purgel Adrienn 12. C.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Leíró éghajlattan.
Ez fogadott április végé fele. Iisalmi városkép.
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
A HOLD A Hold a Földhöz legközelebb eső égi test, mely a Föld körül km.-nyi közepes távolságban 27 nap 7 ó. 43 p. 11,5 mp. alatt kering.
Készítette: Nagy Zsanett
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
Erről a hídról a következő kockán kapsz információt:
Készítette Ferenci Brúnó és Kondor Máté
MÁV - elővárosi vasutak: vonattal a városba
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Itt vagyunk mi.
AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI
jozefusz Andre Rieu A krónikás feljegyzései a nagy forradalmár életéből.
L ÉGSZENNYEZÉS 9.Ny Oxigén csoport. Ha a családalapításon gondolkoztok… Fontos, hogy lehetőségeitekhez mérten a fővárostól legalább kilométerre,
Liechtenstein Kováč Sofia 8.a.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Furcsa jelenségek jég golyók a parton Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Világjárványok az emberiség életében
Új Japán luxusvonat A JR Japán vasút naponta 16.8 millió utast szállít Japánban, és 1688-állomása van. Csaknem dolgozót foglalkoztat, az irodái.
A Kheopsz piramis.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
A palota által ihletett dekorációjú vonattal Versaillesbe.
Élőhelyvédelem 2006/2007. tanév. Vizes élőhelyek veszélyeztettsége és védelme Hazai elterjedésük: gyakorlatilag mindenhol, de főleg az Alföldön (ott egykor.
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Szeretnél átkelni egy ilyen Kattints!. Ha szeretnél látni egy lélegzetelállító tájat, akkor először bátran át kell menni a hatalmas szakadék felett ezen.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Kína.
Svájc – Golden Pass Line
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Szeretnél-e átkelni egy ilyen
India legdrágább vonata a
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
Viaduc de Millau.
Viaduc de Millau.
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
A Hangzhou öböl hídja Kína
Globalizáció.
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

Kína vasút a világ tetején keresztül! Pekingtől Lhasáig Kína vasút a világ tetején keresztül! Author: Eddy Cheong

Előszó A Kínai Köztársaság álma volt, hogy legyen egy nemzeti vasúti rendszere, amely csatlakoztatja a nemzet minden tartományát. Tibet az utolsó tartomány volt ami ebből kimaradt. A vasútépítés szinte leküzdhetetlen akadályokba ütközött melyek a következők. - Félelmetes hegyi akadályok - Instabil örök fagy vagy mocsarak - Egy törékeny ökoszisztéma

Kérdés: Hogyan építesz egy vasutat, ezeken a hegyeken keresztül, Kína legtávolibb tartományába, Tibetbe? Kunlun hegység Paul Theroux amerikai író egyszer azt jövendölte, hogy ez a félelmetes hegység miatt, ami elválasztja Tibetet Kína többi részétől, az a vonat ami ezt a problémát megoldaná soha nem fog megépülni. Az egész vasúti pálya körülbelül 85°/° a veszélyes zónában helyezkedik el. Ezt szintén a ritka levegő, fagyos és kiszámíthatatlan időjárás, vad homokviharok és magas UV sugárzás miatt a Halál zónaként ismerik. Az építő Fenghuo Mountain Tunnel társaságnak a munkásokat el kellett látni oxigénpalackokkal a tengerszinttől mért 4800 méteres magasság miatt. Tizenhét oxigén állomást építettek a vasútvonal mentén, a munkásoknak ellátására.

Instabil örök fagy vidéke A vasúti út mentén van egy 550 kilométeres rész amit örök fagy vidékének neveznek. Ami az év nagy részében fagyos, kemény, viszont a rövid nyár alatt puha és nedves talaj, egy rémálom minden vasútmérnöknek. Ezekben a nyári időkben lehetett csak a megfelelő kőzet feltöltést megcsinálni. A út 550 kilométeres fagyhatára mentén beszereltek egy ellenőrző rendszert ami hivatott a pálya hőmérséklet változásait korrigálni.  

A törékeny ökoszisztéma környezetvédelme: Egy kevés RMB2.54 milliárdot befektettek kínai hatóságok a környezetvédelemben a projektben Az ökológiai környezet védelme a tervben lényeges érdekeltség volt. Az vasút vonalát úgy választották ki, hogy a lehető legtávolabb maradjon a a vadállatok élőhelyeitől. A vonatszerelvények mindegyikét a repülőkhöz hasonló környezetbarát vécékkel, szennyvíz tankokkal szerelik fel.

Peking West – ez az, ahol történetünk kezdődik

Peking West vasútállomás, a vonatkalandunk első lépése Lhasa felé

Útitársunk, Joey rámutat arra a jelre, amin olvasható, Peking - Lhasa.

Ezen a képen egy munkás, vákuumtechnológiás megoldással vécéhulladékokat gyűjt a vonatunkról. 

A vasútpálya 1,956 kilométerért hosszú. A kínainak 4 A vasútpálya 1,956 kilométerért hosszú. A kínainak 4.1 milliárd dollárba került, és 2006 júniusában fejezték be az építést.

Joey élvezi a változó tájat az ablakán kívül.

Kublai Khan birodalma óta Tibet, Kína részét képezti. Tibeti fensíkon él a „chiru” amely egy antilop fajta, csak itt élő veszélyeztetett faj. Népessége állandóan hanyatlóban van. Az orvvadászat a legföbb fenyegetés. Hiába a tiltás a gyapjújáért vadásszák. A távolság miatt a természetvédelmi hatóságok képtelenek a chiru élőhelyét biztosítani.

A menüben a nyugati konyha is rendelhető.

A szolgáltatás a vonaton kiváló A szolgáltatás a vonaton kiváló. A személyzet mosoly kiséretében kinálja a gyümölcsöket, snackot és az italokat.

Az utasok nem szenvednek el magas magaslati betegséget, mert a kocsik mind teljesen légkondicionáltak és nyomás alatt állóak mint egy repülőgép. Azonban végszükség esetére mindenkinek rendelkezésére állnak oxigénmaszkok.

Kunlun hegyi alagutak

Az állatok békésen legelnek, lassan megszokva az elhaladó vonatokat.

A Namtso tó időtlen szépsége

A vonat felkapaszkodik 5,000 méter magasságba.

Tengerszint fölött a világ legmagasabb vasúti pálya.

Tökéletes fotó a háttérben egy gleccserrel.

A vonatunk gleccserek és hófödte hegyek mellett halad el a Lhasába vezető úton.

A vonatból láthatók, a vándorló tibeti antilopok.

Tibet jellemző állata a jak, legelésző csordában látható.

A kék Yamdrok tó elbűvölő szépsége

A vonatunkból láthatóvá válik a Potala Palota

Lhasai Vasútállomás

Lhasai Vasútállomás előcsarnoka

Lhasai Vasútállomás vizumkezelő hatósága

Ezt a szöveget nem fogalmaztam át, süt rajta a vörös Kína lehelete: A Dalai Lama uralma alatt a tibetiek rabszolgasorban éltek. A CIA titkolt támogatásával a Dalai Lama egy maroknyi követővel 1950-ben menekült Indiába. A Dalai Lama nyilvánosan bevallotta azt, amíg ma még mindig az amerikaiak bérlistája és pártfogása alatt van. Az amerikai bábu ma Indiába való önszáműzetésben él hol a csoportja meghal-a kemény támogatók tovább kapnak az US Administrationtől karokat, tréninget és finanszírozást.

Egy új híd a Tsangpo folyón keresztül vezet a vasútállomásra

Megérkezünk a Lhasában levő szállodánkba.

vége E. Cheong New Huaren Federation 16 February 2011 Lhasa folyó hídja csatlakoztatja belvárosi Lhasát az új vasútállomással.