Etikusság. Létezik-e a pénzügyekben avagy mi az a közösségi bank?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Dr. Dietz Ferenc polgármester Március 12.
Márkaépítés – Hitelesség
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
MasterCard - Év bankja 2010 Gauder Milán regionális igazgató MasterCard Europe.
Kisvállalkozások fejlesztése a MagNet Magyar Közösségi Bank finanszírozásával Dakó Andrea Piac&Profit Konferencia_BKIK.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Nyugdíj.
• országos program vállalatok és intézmények energiahatékonyságának növelésére • védnökök, műszaki tudományos partnerek, gazdasági-társadalmi partnerek.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
Valóban felelős pénzügyeink Létezik-e fenntartható bank? Salamon János vezérigazgató
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Agrárszövetkezetek Dr. Szabó Zoltán HANGYA „Fenntartható gazdaság, etikus vállalkozások, alternatív pénzügyi rendszerek” konferencia Budapest június.
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Kováts Surd, Martinovic Boris
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Piaci kereslet és kínálat
Kérdések a ZH-hoz.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
Zöld kommunikáció - esetek November 21.. Mit tudunk?
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Banki termékek értékesítése elektronikus csatornákon keresztül Dr
Kontrolling házi dolgozat
Alakulóban az ekoiskolák (?) hálózata MNB Tanárszeminárium, április 17.
Stabilitás és növekedés: lehet-e egyszerre? Király Júlia Forint, Válság, Államadósság Konferencia március 8.
MKVK Konferencia Változások az IFRS-ben
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Zárda Olivér igazgatósági tag december 3. Lesz még hitelbiztosítás a piacon?
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
Makrogazdasági pénzügyek
Exkluzív számla termékbemutató az OVB részére
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Teleházak a Kárpát-medencében Civil Kapcsolatok Program AIDACO flotta Készítette: Szögi Rita (DTE, kommunikációs referens) Szeged, november 27.
A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.
Gazdasági és pénzügyi ismeretek a köznevelés rendszerében
GEO Professional Portfolio Zrt.
Paradigmaváltás a kommunikációban Lakatos Zsófia június 5.
Vállalkozói mikrohitelek
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
A pénz időértéke Gazdasági és munkaszervezési ismeretek 2., 1. ea. Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Okos pénzt az okos egészségügynek – kockázati tőkebefektetések az élettudományok területén április 29. Zsembery Levente vezérigazgató X-Ventures.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
ÜZLETI TERV Otthonából dolgozhat (telefon!) Otthonából dolgozhat (telefon!) Heti óra (esténként és hétvégeken) Heti óra (esténként és hétvégeken)
MagNet Magyar Közösségi Bank Piac & Profit Klub Üzleti etikus cégek fóruma június 5. Dakó Andrea.
Út az etikus bank felé – az Ökobank projekt Kapitány Ákos Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
GfK Pénzügyi KutatásokPénzügyi tudatosság Mennyire tudatos a magyar lakosság pénzügyekben? 2010/10/14 Bacher János – ügyfélkapcsolati igazgató.
Biyovis Üzleti Modell. Biyovis Üzleti modell A Biyovis Üzleti modell Ft-os befektetéssel indul, viszont semmilyen rizikóval nem jár! Csatlakozási.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Biztos jelen, közös jövő!
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
Vállalati felelősségvállalás
Vállalati terv bemutató
Vállalati Pénzügyek 3. előadás
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
Vállalati Pénzügyek 3. előadás
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Előadás másolata:

Etikusság. Létezik-e a pénzügyekben avagy mi az a közösségi bank?

Felelős-e az ügyfél a bankba tett pénzéért? Tudja-e milyen célokat szolgál a pénze? Képes-e befolyásolni a bank tevékenységét? Újbank = A pénzügyi tudatosság új szintje Újbank Közösséget építünk

A jogelőd (alapítva: 1995) átalakulás, új üzleti modell április 30. Megalakul Magyarország első újbankja Transzformáció ÚJ FEJEZETET NYITOTTUNK!

Újbank? Az európai újbankok (etikus, közösségi, öko-, zöld- vagy alternatív bankok) működését jellemzi: a felelős hitelezési és befektetési szabályok (pozitív és negatív szűrők) alkalmazása a nagyfokú átláthatóságra való törekvés (banktitok megsértése nélkül) aktív társadalmi szerepvállalás mérsékeltebb gazdasági profitelvárások, és a társadalmi és környezeti profitszempontok megjelenése már az alap banki szolgáltatások területén

Bemutatkozó film

K ülönleges ügyféljogok Közösséget építünk

Közösségi betétek, hitelek 7 szféra, amihez aktívan keressük a kapcsolódást

Becsületkassza Járuljon hozzá Ön is számlavezetésének költségeihez! Az átláthatóság jegyében megosztjuk ügyfeleinkkel: A 0 Ft-os számlavezetési díj ellenére, a MagNet Bank számára ügyfelenként havonta 328 Ft a lakossági számlavezetés költsége. Amennyiben hozzájárulna az igénybe vett szolgáltatás valós költségéhez, éljen döntési lehetőségével, és határozza meg Ön havi számlavezetési díjának mértékét! Ha 328 Ft feletti összegről dönt, hozzájárul a MagNet Bank eredményéhez, stabilitásához, a Közösségi Adományozási Program sikerességéhez.

Miért egy újbank? Felelős működés hosszú távú e lkötelezettség Társadalmi felelősségvállalás különleges ügyféljogok Lokalitás helyi közösségek kiszolgálása és építése Fenntarthatóság gazdasági profit - ésszerű mérték, társadalmi hasznosság optimális növekedés (minőség, nem mennyiség) A többi út járhatatlanná válik

E lismerés Az év társadalmilag felelős bankja II. helyezett Az év lakossági megtakarítási terméke II. helyezett Az év társadalmilag felelős bankja Valóban Felelős Vállalat díja Az év társadalmilag felelős bankja Az év lakossági hitelterméke Az év lakossági megtakarítási terméke III. hely.

A mi ügyfeleinket érdekli, mi történik a betétbe helyezett pénzükkel, milyen célokat és miért finanszíroz a bank, mennyit keres rajtuk a bank, kit és miért támogat. Ügyfeleink a pénzügyeikben is felelősen gondolkodnak jogokat kapnak, gyakorolják a felelősségüket, meghatározói a bank támogatási és hitelezési politikájának, a közösség aktív tagjai lehetnek! Az első magyar újbank alapelveiben és működésében is különbözik más bankoktól, de a többi bankot nem tekinti „ellenségnek”, meggyőződésünk, hogy előbb-utóbb a többiek is társaink lesznek az úton… Ez tényleg a mi utunk: magunknak tapostuk ki… De még csak az elején járunk… Haladunk az Úton… Facebook: MagNet Bank Dakó Andrea