Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
A hálózat működése 1. A DHCP és az APIPA
• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
Miből is állnak a vezeték nélküli hálózatok?
Vezeték nélküli hálózatok
A számítógép műszaki, fizikai része
Hálózati alapismeretek
A számítógép-hálózat olyan rendszer, amelyben független számítógépek és számítógéprendszerek egymással információkat, adatokat cserélhetnek és erőforrásaikat.
HÁLÓZATOK.
Készítette: Nagy Márton
Készítette: Bátori Béla 12.k
Hálózatok.
SZÁMÍTÓGÉP- HÁLÓZAT.
INTERNET.
Alap hálózat összerakása Packet Tracerben
Hálózati alapfogalmak, topológiák
HÁLÓZATOK.
Vezeték nélküli hálózatok eszközei
Mekkora lehet egy hálózat?
2008. augusztus 6.Budapest New Technology Meetup Group1 Zoltan Kalmar: Hahó Zoltan Kalmar: Hahó Kalmár Zoltán Internet Szolgáltatók.
Hálózatok.
HÁLÓZATOK.
Hálózat összeállítási feladat 2
Wireless Home Gateway Handover és roaming kérdések Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Vezeték nélküli hálózatok biztonsági megoldásai Készítette Hudac Lóránd (HULRAAI) A Bemutatóban szó lesz: Vezeték nélküli hálózatok felépítése Ezek működtetése.
Hálózatok fajtái, topológiájuk, az Internet fizikai felépítése
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Vezeték nélküli helyi hálózatok
A TCP/IP cím.
Vezeték nélküli Interfészek
A hálózati kártya Mészáros Mária Médiatechnológus asszisztens.
Iskolai Hálózat Létrehozása
Hálózat fejlesztés.
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
Vezeték nélküli technológiák
Vezeték nélküli technológiák
Készítette: Feszt Bernadett 8/a Napjaink háttértárolói Salamon Róza felkészítő tanár Dr. Török Béla Óvoda Általános Iskola és Diákotthon 1142, Budapest.
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Nagyvárad Nagy Zsolt IXA Tanár: Fenesi Győző.
Így tanítanám a kördokumentumok készítését
Vezeték nélküli hálózatok
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Hálózati eszközök.
Vezetéknélküli hálózatok biztonsága
PC Hálózatok.
Confidential Asus Pocket Wireless Router WL-530gV2.
Hálózati alapismeretek. 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma %-kal nőtt.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Speciális Technológiák
Számítógép hálózatok.
PDA és Okostelefon.
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Topológiák Hálózati eszközök
Wireless Home Gateway Handover, roaming, keletkező veszteségek Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Hálózati eszközök. Router Az első routert egy William Yeager nevű kutató alkotta meg a 1980 januárjában Stanford Egyetemen.A feladata a számítógéptudomány.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Szerver(Szolgáltató) PC LAPTOP Telefon ROUTER Wi-Fi.
A számítógépes hálózatok
Fájlcsere: Technikai megoldások
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Számítógépes hálózatok
Hálózatok.
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Internet és kommunikáció
Hálózati alapismeretek
Előadás másolata:

Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Budapest Rákos patak utca 101.

Bevezetés Régen csak vezetékes hálózatok voltak, legnagyobb hátránya a helyhez kötöttség és a sok vezeték volt. A kor fejlődésével a számítástechnikában is újítások következtek be. A mobil eszközök elterjedésével együtt fejlődni kezdtek a vezeték nélküli technológiák. A vezeték nélküi hálózatok között nincs szükség kábel összekötésére.

Vezeték nélküli hálózat A vezeték nélküli hálózat egy olyan helyi hálózat, amely rádióhullámokat használ a kommunikációhoz. A hálózathoz az egész városban hozzá férhetnek, több féle hálózat is létezik, hálózatot lehet használni az egész városban, országban, kommunikálni lehet a kontinensek keresztül is. A VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZAT ESZKÖZEIT NAP, MINT NAP HASZNÁLJUK, MINDENNAP TALÁLKOZUNK VELÜK, HISZEN A FELHASZNÁLÓK MINDENNAP OLVASSÁK RAJTA A HÍREKET, KÁBELEK NÉLKÜL LEHET ELEKTROMOS LEVELEZNI, BÖNGÉSZNI, ÉS NINCS HELYHEZ KÖTVE. L ÉTEZIK A BIZTONSÁGOS BEÁLLÍTÁS, AMI NEHEZÍTI A HÁLÓZAT NÉLKÜLI KAPCSOLATOT. előnye:bárhol használható,nehezebben hozzáférhető helyeken is használható hátránya: sebessége lassabb,mint a vezetékesnek Módjai, alkalmazásai: Wi-Fi, Wlan, D-Ling router, Wireless, DHCP,

DHCP= Dynamic Host Configuration Protocol Dinamikus hálózati cím konfigurálás segítségével automatikusan oszthatunk IP- címeket a routerre csatlakozó eszközök számára. Ha a DHCP mód mellett döntünk lehetőségünk van egy címtartományt kijelölni.

Lényeg Hogy beállítsuk a vezeték nélküli hálózatot kell hozzá hálózati kártya, kell egy vezeték nélküli eszköz. eszközei: Hálózati kártya Router

Ahálózati kártya a számítógépek hálózatra kapcsolódását és az azon történő kommunikációját lehetővé tevő bővítőkártya. Manapság már az alaplapok többsége integrált formában tartalmazza. Minden Minden számítógépben megtalálható, ahol van hálózat. Sűrűn lehet találni legalább 1 LED-t az eszközön, de inkább 2 szokott lenni belőle, ennek a hibakeresésnél vesszük hasznát.

Router A router-t más néven útválasztónak nevezzük. Ez egy forgalom irányító eszköz, aminek feladata az, hogy a helyi hálózatot összekapcsoljuk. A router más routerekhez és a helyi hálózatok gépeit összekapcsoló switchekhez kapcsolódik ban januárjában az első router-t William Yeager alkotta meg. Feladata a számítógép tudomány részleg, a villamosmérnöki részleg és az orvosi központ hálózatának összekapcsolása volt. Legnagyobb hátránya az, hogy kicsi a hatótávolsága. Például, ha a lakásodban van router és te egy másik lakásban gépezel(laptopozol) nincs internet. A router-t csatlakoztatni kell a számítógéphez, egy jelszóval.

Internetes mobil V EZETÉK NÉLKÜLI TELEFONT, BILLENTYŰZETET, EGERET VAGY EGYÉB ESZKÖZÖKET CSATLAKOZTATHAT A SZÁMÍTÓGÉPHEZ. E Z MAGÁBA FOGLALJA A B LUETOOTH ÉS A VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATI (W I ‑ F I ) ESZKÖZÖKET IS. MA MA MÁR INTERNETES MOBILTELEFONOK IS VANNAK. E LŐNYEI : A HOL VAN TÉRERŐ OTT LEHET INTERNETEZNI, VAGYIS BÁRHOL LEHET.( AHOL NINCS TÉRERŐ AZ KIVÉTEL ). M AJDNEM OLYAN, MINT A VEZETÉKES SZÁMÍTÓGÉP INTERNETE, BÁRMIT FELLEHET TÖLTENI, ÉS NAGYJÁBÓL UGYANOLYAN A SEBESSÉGE. E GYRE GYORSABBAN NÖVELIK A LEFEDETTSÉGET. H ÁTRÁNYAI : V EZETÉKES INTERNETHEZ KÉPEST KISSÉ DRÁGA. E GYENLŐRE CSAK NAGYOBB VÁROSOKBAN ELÉRHETŐ A SZÉLES SÁV, DE ROHAMOSAN NÖVEKSZIK A LEFEDETTSÉGEK ARÁNYA. M IVEL NEM ÁRAMMAL MŰKÖDIK, EZÉRT CSAK ADDIG LEHET HASZNÁLNI MÍG AZ AKKUMULÁTOR LE NEM MERÜL.

A jövő laptopja Önök most megláthatják a jövő laptopját. Ezek hamarosan helyettesíteni fogják az ön PC-jét A mini computers-jüket forradalmában, a tudósok előrehaladtak a Bluetooth technológiával.