Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionális politika
Advertisements

Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
1 EU pályázati lehetőségek •Strukturális Alapok: –Célja: az Európai Unió tagállamai közötti regionális különbségek csökkentése, a gazdasági és társadalmi.
Pályázatírás az Európai Unióban Tóth Ákos Lehetőségek a csatlakozás után  Strukturális Alapok  Kohéziós Alap.
Innováció II. Rákóczi Ferenc Szakközép –és Szakiskola Kisvárda.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Környezeti szemléletformálás
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
EU regionális politikája
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
A Strukturális Alapok működése
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Kohéziós Alap projektek a os időszakban Magyarországon 2/E modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az európai integráció története
A területfejlesztés eszközrendszere Magyarországon
A régiók Európája Az EU regionális politikája Az EU alapelvei
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Az EU és Kelet-Közép-Európa. Kezdetek Visszatérés Európába? rendszer váltások Közép- Európában Első reakció: –EBRD (1989. július Párizs)-G7 csúcs.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
as programozási időszak Balás Gábor Nemzeti Fejlesztési Hivatal.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Hazánkba érkező uniós támogatások története Tóth István Kecskemét, január 26.
A Magyarország- Horvátország IPA CBC Program. Az előzmények A magyar-horvát határszakaszon a projekt-alapú együttműködést az Európai Unió a 2000-es évek.
Controlling a gyakorlatban Dr. Szegvári Péter kormány-főtanácsadó Magyar Controlling EgyesületMiniszterelnöki Kabinet Uniós körkép - Az európai regionális.
Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. 1 Az Európai Szociális Alap támogatási rendszerének változásai február 28. Öcsi Béla témavezető, Nemzetközi Bankárképző.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Agrártámogatások Készítette: Gulácsi Edit V.évfolyam Szeged, április 13.
Strukturális és Kohéziós Alapok
1 Az Európai Unió gazdasági fellendítési terve Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP-ED) Brassó, január 29.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Agrár- és vidékfejlesztési támogatások 2004 I. félévében 1. SAPARD 2. NFT, Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program Intézkedései.
A Strukturális Alapok rendszere, tervezése és végrehajtása.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
Pályázatírás módszertana
Európai vállalkozók, Európai vállalkozások Dr. Szente Kálmán.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Az Európai Unió költségvetése Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2006/2007. tanév.
Az EU támogatási politikája és pénzügyi alapjai Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2005/2006.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Magyarország és az Európai Unió. A csatlakozáshoz vezető út első hivatalos kapcsolatok (árgarancia- megállapodás) 1970-es évek – 3 multilaterális.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Közigazgatási Jog 4 Európai Közigazgatás, 5. előadás október Az Európai Unió területi-helyi közigazgatása 3.1. Regionalizmus az EU-ban integráció.
Regionális politika. Alapok Kohézió Az uniós politikákkal párhuzamosan Régiós elmaradottságok felszámolása Hosszú távú elképzelések Céljai: –Kiegyensúlyozott.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Regionális gazdaságtan 6.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A határmenti programok aktuális állása
Európai Uniós ismeretek Magyarország és az Európai Unió.
Európai pénzügyi intézményrendszer
Az Előcsatlakozási Alapok és a Közösségi Kezdeményezések rendszere
Előadás másolata:

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

ISPA – program. 120.lecke

Az EU csatlakozás környezetvédelmi követelményeinek való megfelelőséget elősegítő legfontosabb pénzügyi források A környezetvédelem feladatainak teljesítése csak nagy volumenű beruházások megvalósításával lehetséges. A feladatok végrehajtásáért felelős gazdasági szféra, illetve az önkormányzatok anyagi helyzete azonban az esetek döntő többségében nem képes a szükséges környezetvédelmi beruházások teljes mértékű finanszírozására. A strukturális változásokat eredményező beruházások támogatásához az EU pénzügyi forrásait is igénybe kell venni.

A csatlakozást elősegítő fontosabb EU-os pénzügyi programok (előcsatlakozási alapok) a következők: a Phare (Poland, Hungary Assistance for the Reconstruction of the Economy) program, a gazdaságfejlesztés, infrastruktúrafejlesztés, emberierőforrás-fejlesztés, környezetvédelem, közigazgatás-fejlesztés területén, az ISPA (Instrument for Structural Policies for Pre-Accession) program, az infrastruktúrafejlesztés, környezetvédelem területén, a Sapard (Special Accession Programme for Agriculture and Rural Development) program, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési felzárkózását segítő támogatás,

Hangsúlyozni kell, hogy az előcsatlakozási alapokat szigorúan csak a tagjelöltek használhatták, használhatják fel. Miután egy ország csatlakozott, számára már az új tagállamoknak szánt – egyébként jóval jelentősebb – források (Strukturális Alapok, Kohéziós Alap) állnak rendelkezésre.

Az ISPA előcsatlakozási alap Az március i berlini csúcson a os időszakra előirányzott költségvetés és a Bizottság által megjelentetett Agenda 2000 című dokumentum elfogadásával az Európai Unió a évtől kezdődően a fenti három előcsatlakozási alappal támogatta, támogatja a társult, közép-kelet európai országok felkészülését az Unióhoz való csatlakozásra, illetve a Strukturális Alapok, valamint a Kohéziós Alap fogadására.

Az 1990-ben indult Phare program továbbra is az intézményfejlesztés fő eszköze, kibővült a gazdasági és szociális kohézió megteremtését célzó területfejlesztési projektek támogatásával. Új eszközként jelent meg a környezetvédelmi és közlekedési infrastruktúra fejlesztését támogató ISPA (Instrument for Structural Policies for Pre- Accession) és a mezőgazdaságot és vidékfejlesztést szolgáló SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural Development). Az ISPA támogatást a Kohéziós Alap mintájára hozták létre és ahhoz hasonló eszköz- és intézményrendszerrel működik. Az ISPA támogatás teljes összege évi 1,04 milliárd euró, amelyből az egyes országokra a Bizottság különböző költségvetési keretet határozott meg a következő szempontok figyelembevételével: egy főre eső GDP, lakosságszám, terület.

Magyarországra 2000-ben 88 millió euró támogatási keretet irányoztak elő, egyforma arányban elosztva a közlekedési és környezetvédelmi infrastrukturális beruházások finanszírozására. Így, a környezetvédelem területén átlagosan évi 44 millió euró lekötésére van lehetőség a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és csatornázás, vízminőség- és levegőtisztaság védelem területekhez tartozó projektek társfinanszírozására. Az ISPA előcsatlakozási alap keretében benyújtandó projektek kormányzati projektek, tehát a projektek benyújtásáért és elfogadásuk esetén végrehajtásukért a magyar állam vállal kötelezettséget.

Az ISPA programra önkormányzatok, illetve önkormányzati társulások pályázhattak. A projektek keretében megvalósuló beruházások az önkormányzatok feladat- és hatáskörébe tartoznak, így a projektek Végső Kedvezményezettjei a projektben résztvevő önkormányzatok, önkormányzati társulások. Az ISPA jogi hátterét a megalapításáról szóló, június 21.-i Európai Tanácsi Rendelet adja, amely előírja, hogy az ISPA program keretében megvalósítandó intézkedésnek megfelelő nagyságrendűnek kell lennie ahhoz, hogy jelentős hatást gyakoroljon a környezetvédelem területére.

Az ISPA egyes projektjeinek összköltsége nem lehet kevesebb mint 5 millió euró, illetve a projektnek minimum főt érintő települést vagy agglomerációt kell érintenie. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az Európai Bizottság elsősorban a nagy létszámú, gazdaságos ISPA projekteket preferálja, ami a hulladékgazdálkodási projektek esetén nagy regionális beruházásokat jelent.

ISPA pályázatok a környezetvédelem területén A Csatlakozási Partnerségben meghatározott prioritások figyelembevételével meghatározott Közösségi Vívmányok Átvételére vonatkozó Nemzeti Program (= National Programme on the Adoption of the Acquis, NPAA) meghatározta a támogatásra kijelölt területeket. A környezetvédelemben az ISPA támogatás a következő területeken használható fel: szennyvízkezelés és csatornázás, ivóvízellátás, hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem.

Az ISPA általános környezetvédelmi prioritásai A felülvizsgált környezetvédelmi politika értelmében a fenntartható fejlődés hosszú távú prioritási területei a következők: Erősíteni kell a megelőző jellegű környezetvédelmi eszközök alkalmazását. Nagyobb figyelmet kell fordítani a gazdaságossági hatékonyságra és a környezetvédelmi hatásosságra. Ki kell szélesíteni a komplex és rendszer-orientált, egyszerre több célkitűzést is szolgáló horizontális intézkedések alkalmazásának léptékét. Ki kell dolgozni a környezetvédelmi politika regionális végrehajtásának feltételrendszerét. A környezetvédelem egyik fontos eleme a környezet állapotának folyamatos figyelése.

ELŐADÁS Felhasznált forrásai elepules/ispa.html

Köszönöm a figyelmet!