A forma-1 világa Drahos István ELTE-IK 2008

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Advertisements

Az élet körfolyamat Mit jelent az életben a siker?... A magyarázat nagyon egyszerű.
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Szubliminális üzenetek
A jövő kezdete! Élő kommunikáció az interneten, iWowWe a kommunikáció új generációja Pénzcsinálási alapképzés.
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
Start. Néhány kérdésre válaszolnod kell. Válaszaidnak megfelelően a computer megtalálja a hozzád illő partnert!! tovább.
Öltözködés szabályának megsértése esetén figyelmezte- tés; csak az országos döntőn történik levonás -0,3 p. Csapatversenyen a csapat végső pontszámából,
BMW.
- Nézőszámok - Stadionunk befogadóképessége összesen: fő - Tervezett átlag nézőszám a követekző 3 évben: fő - Tervezett átlag nézőszám
linked by isobar ÚJ MARKETING-ÚJ ÜGYNÖKSÉG?1 Miért nem megy gyorsabban? (… I just don’t dig on swine, that’s all) Kovács Zoltán.
A Forma-1–es autók felépítése
A Forma-1 világa A Forma-1 kialakulása Szabályai Versenyek
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
Készítette: Tóth Richárd
Repülőgép nagyjavítás. ÍRORSZÁGI PÉLDA Munkaterhelés és kapacitás összehangolása.
Gyermekkönyvtárak kialakulása
A Formula-1 világa.
Tevékenység alapú költségszámítás
A Német autogyártás csucsteljesitménye. A osztály A  Az A kategóriáju autok a mercedes-nel városi kisfogyasztásu autok, a leheto.
VETÉLKEDŐ. 1.kérdés H3 játékos gólt lő, a játékvezetők megadják a gólt, de amikor beírnák a jegyzőkönybve, akkor veszik észre, hogy H3-as nem szerepel.
HÍRADÓ ESTI KIADÁS. A 21 legkeresettebb bűnöző arcképe.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
A víz-háborúk kora jöhet
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Kezdetektől napjainkig Készítette: Tánczos Andrea (TAAOAAI.ELTE)
Tartalom Áttekintés Világbajnokságok A Formula-1 története Kialakulása
A Forma1 világa Készitette: Kállai Béla
„Egy harc emberek és gépek között, ahol minden kanyarban veszélyek leselkednek…”
2008-as idény Török Zsolt Nándor (TOZNAAI.ELTE).  Zárt, szilárd burkolatú, külön erre a célra épített versenypálya  Egyes helyszíneknek részben vagy.
Michael Schumacher 2006-ban
Forma 1. A Forma-1 rövid ismertetése A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma– 1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi.
A Forma I világa Bemutató. A Forma 1 történetéből: elődje, gyökere az európai Grand Prix Motor Racing volt 1909-től 1911-ig, 1915-től 1920-ig és 1940-től.
Készítette: Spiller András
A Forma-1 világa A Forma-1 világa Az első évben
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata
Ebben a műsorfüzetben a Csicsal csapat nyújtotta programokat ismerheted meg: I. Eu- Ismerkedés az Eu- val II. A projektírás rejtelmei III. WebEu és a.
Számalap 1. beadandó Horváth Ágnes (HOAOAAI.ELTE)
FORMA 1 VILÁGA Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat
Merevlemezek tegnap, ma, holnap Számítógépes Alapismeretek – I. Beadandó Dolgozat Bóta Balázs (BOBSAAI.ELTE) ELTE-IK (2010)
A Forma-1  A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma–1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)
SFI – Affiliate marketing "Strong Future International."
Számítógépes alapismeretek 1. beadandó Forma 1 világa.
A diákat készítette: Matthew Will
Az opciók értékelése Richard A. Brealey Stewart C. Myers MODERN VÁLLALATI PÉNZÜGYEK Panem, 2005 A diákat készítette: Matthew Will 21. fejezet McGraw Hill/Irwin.
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
Szerkezeti színek a természetben
Pénzügykutató Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. közös konferenciája Lehetséges-e Nyugdíjrendszer Reformja? Borza Gábor ING Stabilitás Pénztárszövetség.
Slide 9/13 Miért Magyarország? Miért Debrecen május 22.
Férjek Jótékonysági Golf Versenye szeptember 14. Old Lake Golf Club Anno 2008.
Forma 1 Pillanatok. Juan Manuel Fangio 1934-ben kezdett versenyezni, de európai versenyen csak 1948-ban indult Az argentin autóversenyző tíz éves pályafutása.
Egy New York-i férfi nyugdíjba vonult. A végkielégítését okosan akarta felhasználni, ezért úgy döntött, hogy vásárol egy házat és valamennyi földet Portugáliában.
Sajtótájékoztató, április 19. NOVOTEL Hotel A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 112. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA július Székesfehérvár, Sóstói Stadion.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Egy kis érdekesség, A történet röviden arról szól, hogy egy New York-i nyugdíjas a nyugdíjából szeretett volna venni egy házat Portugáliában. Talált is.
Prémium Autóápolás.
Vezető nélküli autók az utakon 2015-től? Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat.
Dr. Pallo József PhD. bv. ezredes
A többmagos processzorok világa Páter-Részeg Attila (PAASABI.ELTE) Beadandó I.
2.1. ÁTMENŐCSAVAROS FA-FA KAPCSOLATOK
Forma-1 Készítette: Ölvedi Tibor (oltqaai). Bevezető Elnevezések Célok Kezdet: 1950 Központ áthelyeződése Motorok Szponzorálás.
50 éves a SZÉPHŐ Zrt. távhőszolgáltatási üzletága
Fata László Juttatások jogi háttere SZJA tv. 1. sz. melléklet 0% közteher évi LX. törvény Egészségbiztosítás.
A Nök 10 %-a került szerelmi kapcsolatba az elsö alkalommmal.
Kézilabda.
Forma Szabálymódosítások V6 turbómotor Max. 100kg üzemanyagot használhatnak Új aerodinamika A szezonzárón dupla pont járt Állandó rajtszámok 5.
Differenciálmű kiegyenlítőmű.
A Forma-1-es autók aerodiamikája Mayer Mihály 11. c Konzulens: Csajági Sándor.
Utazás ISZTAMBULBA 2018.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Előadás másolata:

A forma-1 világa Drahos István ELTE-IK 2008 Számítógépes alapismeretek beadandó A forma-1 világa Drahos István ELTE-IK 2008

A bemutató vázlata Bevezetés Világbajnokságokról röviden A Forma-1 története A 50-es 60-as évek áttekintése A 70-es 80-as évek áttekintése A 90-es évek és napjaink versenyei A Forma-1 gazdasági háttere Költségek Bevételek Szponzorok TV közvetítések

Bevezetés A Forma-1 név jelentése Az első versenyévad: 1950 Formula One Együléses versenyautók erőpróbája A versenyek neve: Grand Prix Az első versenyévad: 1950 A motorok ereje 750 lóerő 19000 fordulatszám V8 2,4 liter hengerűrtartalom

A Világbajnokságoról röviden 1950 óta rendezik őket Minden évben egy sorozat van Nyertese az, aki a legtöbb pontot szerzi Ugyanolyan típusú autókban versenyeznek 1958 óta konstruktőri VB cím is van A csapat versenyzőinek összpontszáma

Az 50-es 60-as évek áttekintése Domináns csapatok Alfa Romeo Ferrari Mercedes Brabham Lotus Domináns versenyzők Giuseppe Farina Juan Manuel Fangio Alberto Ascari Graham Hill Jackie Stewart

A 70-es 80-as évek áttekintése Domináns csapatok Ford-Cosworth Ferrari Williams McLaren Domináns versenyzők Emerson Fittipaldi Mario Andretti Niki Lauda Ayrton Senna Keke Rosberg

A 90-es évek és napjaink versenyei Domináns csapatok Benetton McLaren Ferrari Renault Domináns versenyzők Ayrton Senna Mika Hakkinen Michael Schumacher Fernando Alonso

A Forma-1 gazdasági háttere Költségek A világ legdrágább versenysportja Legnagyobb csapatok: Toyota, Ferrari, McLaren, Honda 2008-tól korlátozott fejlesztési lehetőségek Bevételek Szponzorok szerződtetése TV közvetítések eladása

Köszönöm a Figyelmet! Drahos István ELTE-IK 2008 DRIMAAT.ELTE