Nevezetes algoritmusok implementálása – 31. Mentők

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Floyd-Warshall algoritmus
Advertisements

A Dijkstra algoritmus.
Automatikus diabemutató!
Irracionális egyenletek
Kiss János Péter - Mattányi Zsolt
JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!
Vállalati Erőforrás Felügyelet a XXI. században
Oxyologia és sürgősségi orvostan I.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Fáy András EADS, Védelmi és biztonsági divízió április
Ismétlés. Ismétlés: Adatbázisok megnyitása: OPEN DATABASE adatbázis_név OPEN DATABASE ”adatbázis_név elérési útvonallal” Adattábla megnyitása: USE tábla_név.
Az Országos Mentőszolgálat Mentésirányítási Rendszere (MIR) Professzionális Mobil Távközlési Nap Április 15. Dr. Göndöcs Zsigmond főigazgató.
Transzszibériai vasút
Készítette: Major Máté
Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Egy bemeneten kapott szöveg(karakter sorozat) méretét csökkenteni, minél kisebb méretűre minél hatékonyabb algoritmussal.
Dijkstra algoritmus Irányított gráfban.
Dijkstra algoritmus Baranyás Bence. Feladat Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges.
Triage (Osztályozás) Gorove.
A hálózati réteg 6. fejezet. Forgalomirányítás A forgalomirányítási algoritmus (routing algorithm) a hálózati réteg szoftverének azon része, amely azért.
Bársony Kristóf számítástechnika IV. évfolyam
Leszámoló rendezés Készítette: Várkonyi Tibor Zoltán VATNABI.ELTE
A 4D stúdió valós idejű GPU-s implementálása Hapák József ELTE-IK MSC 2012.
„Országos” feladat. Feladat: Egy tetszőleges, színes országokat tartalmazó térképen akar eljutni egy kommandós csapat egy országból egy másikba. Viszont.
Dijkstra algoritmus Algoritmusok és adatszerkezetek 2. Újvári Zsuzsanna.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Gráfok Készítette: Dr. Ábrahám István.
Dijkstra-algoritmus ismertetése
Algoritmusok II. Gyakorlat 3. Feladat Pup Márton.
Betűk rendezésétől egy valós számokat tartalmazó vektor rendezéséig Kiss László főiskolai docens OE RKK MKI augusztus 25.
Hálózati architektúrák
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
„A CIGÁNYOKKAL NEM LEHET BÉKÉSEN EGYÜTTÉLNI” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések közel HARMADÁN (31%) a nem romák.
INVITEL InnoApps Fejlesztői különdíj NYERTESEK. Ne szórakozz! Kategória győztese.
1.Feladat Olvassunk be egy n x m–es egész számokat tartalmazó mátrixot. Számítsuk és írjuk ki a mátrix két szélső során és oszlopán lévő elemek összegét.
Feladatok: Algoritmusok Pszeudokódban
1.Milyen jelzésű villamosokkal jár közösen az 59-es jelzésű villamos? a)18-as, 56-os és 61-es jelzésű villamossal. b)18-as és 61-es jelzésű villamossal.
Algoritmus gyakorlati feladatok
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
A Dijkstra algoritmus.
Valós idejű adaptív útvonalkeresés
Feladat: Adott egy város, benne metrók és állomások. Írjunk algoritmust amely megszámolja hogy mennyi az a legkevesebb átszállás amellyel egy tetszőleges.
Szögek, háromszögek, négyszögek és egyéb sokszögek, kör és részei.
Kapcsolatok ellenőrzése
Bellmann-Ford Algoritmus
SEGÍTS OKOSAN! Kampány
Egyoszlopos híd Malajziában, a Langkawi Sky Bridge Ha ismered a Bridge Builder összes pályáját és azt hiszed már nincs olyan hídszerkezet, amin meglepődnél,
SIKLÓERNYŐS BALESET PILIS, január 04.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
DIJKSTRA- ALGORITMUS. A Dijkstra-algoritmus egy mohó algoritmus, amivel irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges gráfokban.
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
Készítette : Giligor Dávid Neptun : HSYGGS
Weboldalba ágyazott interaktív feladatok GeoGebra módra Papp-Varga Zsuzsanna ELTE IK Média- és Oktatásinformatika Tanszék
Kódelmélet Konvolúciós kódok. Architektúra I Input Output L=3, k =1, n=3 konvolúciós kódóló.
Haderő és mozgósítás 4. Rész. A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT”
Eötvös Konferencia, 2008 április 26. Kovács Máté 1 Útkeresések optimalizálása számítógépes játékokban.
Számok világa.
Tartalomjegyzék : 1. Magyarország szélviszonyai 100 évi mért széladatok alapján 1/1. A szélanalízishez felhasznált mérési állomások koordinátái (első.
A Dijkstra algoritmus.
MTA Hungary Naptár alapú Orvoskereső Program
Egy forgalmas koppenhágai úton történt vizsgálat szerint a helyszínen a PM10-szennyezettség több mint fele a városon kívülről származik, közel fele pedig.
3. óra Algebrai kifejezések nagyító alatt
Mikrovezérlők alkalmazástechnikája laboratóriumi gyakorlat
Greedy heurisztikán alapuló közelítő algoritmusok
óra Algebra
Bevezetés Tematika Számonkérés Irodalom
Dijkstra algoritmusa: legrövidebb utak
Dijkstra algoritmusa: legrövidebb utak
Dijkstra algoritmusa: legrövidebb utak
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
Előadás másolata:

Nevezetes algoritmusok implementálása – 31. Mentők Papp István

Feladat Adva van egy város, amelyben több mentőállomás és kórház működik. Riasztás esetén a diszpécser értesíti a riasztás helyszínéhez legközelebb eső mentőállomást, megad egy lehetséges legrövidebb útvonalat az állomástól a helyszínig, és megad egy legrövidebb útvonalat a helyszíntől a legközelebbi kórházig. Írjunk programot, amely meghatározza ezeket a legrövidebb útvonalakat! Adva van a város térképe. A térképen az útkereszteződések, a mentőállomások és a kórházak egy-egy nem negatív egész számmal vannak azonosítva, ezek egyike sem nagyobb 999-nél. Az útszakaszokat egy számhármas adja meg. A számhármas első két tagja egy-egy "szomszédos" útkereszteződés, mentőállomás vagy kórház azonosítója, a harmadik tag az útszakasz méterben megadott hossza. Egy útszakaszon a mentőautó mindkét irányba közlekedhet. Feltételezhetjük, hogy a mentőállomásokon mindig van szabad mentőautó, és az input állományban megadott kórházak, korlátlan mennyiségű beteget fogadhatnak. Az INPUT.TXT állomány első sorában szerepelő N egész szám (0<N<100000) megadja a térképen szereplő útszakaszok számát. A következő N sor tartalmazza a már említett útszakaszok leírására szolgáló számhármasokat. Ezt követi egy egész szám (0<m<100), amely megadja a mentőállomások számát. A következő m egész szám a mentőállomások azonosítóit tartalmazzák. Ezt követi egy egész szám (0<k<100), amely megadja a kórházak számát. A következő k egész szám a kórházak azonosítóit tartalmazzák. Eddig a város topológiájának adatait adtuk meg. Ezután következnek a kérések. Minden kérés a riasztáshoz legközelebbi útkereszteződés azonosítóját tartalmazza. Az input végét egy -1-es szám jelzi. Minden kérésre adjuk meg a legrövidebb útvonal hosszát, majd az egyik legrövidebb útvonalat a mentőállomás és a riasztáshoz legközelebbi útkereszteződés ill. a kórház között, a mentőállomás, az útkereszteződések és a kórház azonosítójának vesszővel elválasztott felsorolásával. Amennyiben egyetlen mentőállomásról sem érhető el a riasztás helyszíne ill. egyetlen kórház sem elérhető a riasztás helyszínéről, írjuk ki, hogy "Helikopteres intézkedés szükséges!". Az egyes válaszok között hagyjunk ki egy üres sort.

Megoldás vázlat Topológia beolvasása, gráf felépítése Nem tudjuk a csúcsok számát => éllistás ábrázolás költségekkel Mentőállomások és kórházak vektorokba gyűjtése Két tömb Legrövidebb utak meghatározása az összes állomáshoz és kórházhoz Gyorsított Bellman-Ford futtatása a két tömb elemeire Riasztások beolvasása, kiíratás