Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Advertisements

Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
2008. januárjában a Szentendrei Árvácska lakói vagyunk, de már nagyon szeretnénk szerető otthonra lelni!!!
„Á” alom African Red Devil RR Kennel Álomszép alom.
Bravecto a gyakorlatban 2011 szeptember – november
A kutyák világa.
Amit a Spanielekről tudni kell!
Antiparazitikumok jelene és jövője a kisállatpraxisban MSDay Budapest, április 10. Dr. Ózsvári László.
Gyermekkori sajátosságok
A mosómedve.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Interjú Istennel. Azt álmodtam, interjút készítek Istennel.
Kutya.
Készítette: Rácz Imre Vince Erőss Lajos Református Ált. Isk.
Az alany az a mondatrész, amelyről megállapítunk valamit.
Kutyafajták Magyar terelőkutyák Készítette: Gyetvai Gábor - GYGQACI.
Készítette: Csoma Bence
Koraszülött táplálás Hogyan? (motilitás?) Mikortól? (minél előbb)
Tigris.
Mese a tejről.
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Tibeti személyiségteszt
A KUTYA TOVÁBB.
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
Különböző életkorú kutyák helyes táplálása
Készítette: Vörös Anita VOARAAI.ELTE
Kutyafajták Cseke Tímea 2009.
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Az élelmiszereket felépítő anyagok
Névnapodra Szeretettel!
Allergia Tacsi Korpácsi Tamás 10.b.
B é k a m e s e PéPéeS Volt egyszer egy férfi, aki nem volt megelégedve 50cm hosszú nemi szerszámának méretével. Miután nem tudott.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellett szeretnénk tudni.
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
Már megint egy új fizikakönyv?! Kell? –Sok a baj (amúgy is...) Miért is kell? –Hogy segítsen! Milyen kell? –Szeretnivaló-érdekes, –Mozgalmas-színes, –Egyszerű.
Ektoparazitás fertőzöttség kezelése az azonnal és hosszan tartó fluralanerrel, a klinikum szemszögéből ROB ARMSTRONG DVM DVSc.
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
Oktatás kiemelkedő fontossága
Interjú Istennel. Azt álmodtam, interjút készítek Istennel.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
A Weende-i takarmányanalitikai rendszer
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Noémi érkezése Megszülettem én láttam meg a világot. A nevem Gáspár Noémi 3 kg és 53 cm voltam a születésemkor. Pontosan este perckor.
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
Az állati termelés táplálóanyag szükséglete a. Növekedés hústermelés A fejlődés, növekedés során eltérő az egyes szövetek aránya, az állati test kémiai.
Az élővilág legkisebb egységei
Az ebtenyésztés szervezeti keretei
Füsti fecske.
Első beadandó Név: Anger Zoltán EHA: ANZRAAI.ELTE
Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
BENI B E N I BENI TÖRTÉNETE ÚGY KEZDŐDÖTT, MINT EGY MESE, VAGY MINT EGY ÁLOM… ÉLT BUDAPEST XVI.KERÜLET VILLŐ U. 9.SZÁMÚ HÁZBAN EGY CUKRÁSZMESTER ÉS A.
Tapasztalatok a Zuprevo és Bovilis Bovipast RSP készítmények alkalmazásáról a szarvasmarha tartásban MVDr. Lubomír Horák.
Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly ( ) és II. Károly királyoktól ( ) kapta. Mindkét uralkodó,
Adj esélyt a gazdátlan kutyáknak! Kérlek, nézd meg aktuális védenceinket, és küldd tovább a bemutatónkat az ismerőseidnek, ezzel esélyt adsz arra, hogy.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Borka 2 év körüli, kis termetű, ivartalanított keverék szuka kutya. Nagyon közvetlen, bújós, hízelgő kislány, nyugodt, jó idegrendszerrel. Pórázon szépen.
Az újszülöttek ellátása; csecsemőtáplálás, disztrófia Dr. Tomsits Erika egyetemi docens Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika.
Emlősök Készítette: Illés Balázs 3./c Illés Balázs 3./c.
Készítette: Sólyom Anna
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Az állatok védelmében… album a felelős állattartásról
Készítette: Tremmel Máté
Állat-egészségügyi helyzet a kóbor állatokat fogadó intézményekben
Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
Kutya. A farkas vagy sakál szerű ősei falkába csoportosulva követték az akkor még hordában élő embert. Eldobott táplálékot mindig találtak az ember közelében,
A kafferbivaly.
Előadás másolata:

Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó Paulik Enikő paeraai.elte

A felelős állattartás hét aranyszabálya Bevezető Állattal együtt élni jó, tanulságos, sok örömöt és élményt jelent, de mindehhez jó gazdáknak kell lennünk! A felelős állattartás hét aranyszabálya

Szeretet Meg kell vizsgálnunk a kérdést, miért is szeretnénk állatot tartani. A gyerekek kiskamaszkorig-kamaszkorig nem tudják egyedül ellátni kedvencüket, így a feladatok egy része a szülőkre hárul. Tehát csak akkor kell az állattartás mellett dönteni, ha ez a szülők vágya is. Fontos figyelni arra is, hogy a családból senki se féljen az állattól, vagy ne legyenek egészségügyi korlátok (allergia, asztma, stb.). Felelősség

Táplálás Mozgásigény A víz nagyon fontos! Szénhidrátok Vitaminok: kulcs az egészséghez Ásványi anyagok A fehérje semmi mással nem pótolható! A kutya él, lélegzik, fut, ugrik, ugat, csóválja a farkát - ehhez mind energia szükséges. Ezt az energiát táplálékából szerzi meg, pontosabban a táplálék építőköveiből: fehérjéből, zsírból és szénhidrátból. Mozgásigény

Kötelezően csak a kutyák veszettség elleni oltása van előírva Kötelezően csak a kutyák veszettség elleni oltása van előírva. Minden három hónapos kort betöltött kutyát veszettség ellen oltani kell, majd egy éves korát betöltve újra vakcinázni kell. Utódok Miután az új "családtag" hozzánk került célszerű megmutatni őt egy állatorvosnak is, aki egy gyors vizsgálattal megállapíthatja, hogy nincs-e kedvencünknek valamilyen kisebb-nagyobb születési rendellenessége, amit esetleg még időben orvosolni lehet. Egészség

Környezet Mielőtt otthonunkba érkezne jövendő kedvencünk, jó néhány teendő vár ránk: előre jelöljük ki helyét a lakásban/kertben, gondoskodjunk az eb méreteihez igazodó állandó fekhelyről, szerezzük be az etető és itató edényeket, a játékokról, rágcsálnivalókról se feledkezzünk meg, a kölyök nyakörvhöz, pórázhoz szoktatásához válasszunk könnyű, állítható méretű, könnyen kezelhető típusokat.

Fajták FCI 1. Juhász és pásztorkutyák FCI 2. Schnauzerek, pinscherek FCI 3. Terrierek FCI 4. Tacskók FCI 5. Spitzek FCI 6. Kopók, vérebek FCI 7. Vizslák, pointerek FCI 8. Retrieverek, Spánielek FCI 9. Társasági kutyák FCI 10. Agarak

Táplálékigény (g/nap) Fajok jellemzői Típus FCI-szám Marmagasság (cm) Testtömeg (kg) Táplálékigény (g/nap) Alomszám (kölyök)

Vége