Audacity.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Advertisements

Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
A Windows használata Bevezetés.
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Video.
Az Internet adta lehetőségek
Operációs rendszer alap elemei
Operációs rendszerek Beállítások.
Mellár János 3. óra Szeptember 16. v
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Ismétlés. Ismétlés: Adatbázisok megnyitása: OPEN DATABASE adatbázis_név OPEN DATABASE ”adatbázis_név elérési útvonallal” Adattábla megnyitása: USE tábla_név.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
A Vocatude program telepítése
Microsoft Navision - Expressz módszertan Általános kezelés
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Készítette: Szobonya Ferenc
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Készítette: Pető László
A Windows grafikus felülete
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Audióállományok.
S ZÖVEG ÍRÁSA. Kurzor: megmutatja, hogy hová írunk. Szabályok: Felesleges szóközöket ne helyezzünk el a szövegben! Sorok végén nem szabad Entert ütni,
Táblázat módosítása.
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Horváth István Általános Iskola
Ismerkedés az Intézővel
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Hangszerkesztés Audacity-vel
Állomány és lemezműveletek
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 3 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az NVU webszerkesztő program
Windows Intéző.
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Bekezdések formázása 1..
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Az Office 2007 új grafikus felülete
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Szoftverek csoportosítása
Képszerkesztés magas fokon
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Információ és kommunikáció
Multimédia.
Total commander.
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
Az én művem Készítette:Szekerczés Szabina
Az elkészült faliújság értékelése videoklip szerkesztése Windows Movie Maker programmal 10. témakör:
Képszerkesztés magas fokon
Játszunk telefonon Készítette: Homlok Dávid
Előadás másolata:

Audacity

Bevezető Az Audacity program egy ingyenes elérhető hangmanipuláló program, amely magyar nyelvű felülettel is rendelkezik (Edit/Preferences/Interface/Language).

Használata A hangállományt a File / Open paranccsal nyitjuk meg. Beolvasható állományok: wav, aif, au, mp3, ogg és aup (project) Illetve a mikrofon segitségével rögzítjük a kívánt hangállományt. Amint a képen is látható, láthatóvá válik az állomány hullámformája, így már vizuálisan is megkülönböztethetjük a halkabb, illetve hangosabb részeket. A hullámforma felett megjelenik  egy időskála is.

Mentés A Save project parancs csak az aktuális módosítás sorozatát menti el, magát a hangállományt nem. Hogy a hangállományt is elmentsük, ahhoz a következőre kell kattintani. File / Export as Wav / Export as MP3 / Export as OggVorbis

EDIT menü Sok hasznos parancs található, többnyire csak akkor működnek, ha ki van választva a hangsáv vagy egy része. - Cut, Copy, Paste – kivágás, másolás, beillesztés - Trim – csak a kijelölt hangrészlet megtartása - Delete – a kijelölt hangrészlet eltávolítása - Silence – a kijelölt területet csenddé alakítja - Split – a kijelölt időpontnál ketté vágja a hangsávot - Duplicate – a kijelölt hangrészlet duplázása

Kezelő (control) eszköztár A kezelő (control) eszköztáron  látható ikonok egy része bizonyára mindenki számára ismerős, hiszen ugyanazokat a jeleket láthatjuk itt is, mint a szórakoztató elektronikai eszközökön.

Kezelő (control) eszköztár SKIP TO START A hangállomány elejére ugrik PLAY A lejátszás az aktuális pozíciótól történik, illetve ha kijelöltük a hang egy részét, akkor a kijelölt részt hallgathatjuk meg. LOOP E funkció eléréséhez a SHIFT billentyűt kell nyomva tartanunk. Ez a lejátszás annyiban különbözik az előbbitől, hogy a hangfájlt, vagy annak a kijelölt részét végtelenítve, egymás után ismétlődően lejátszva hallgathatjuk meg. RECORD Hangot rögzíthetünk a mikrofonról, vagy CD-lejátszóról, külső bemenetről, stb. A felvétel az aktuális kurzor pozíciótól történik.

Kezelő (control) eszköztár PAUSE Ideiglenesen leállítja a lejátszást vagy felvételt addig, míg újra meg nem nyomjuk a gombot. STOP A lejátszást, illetve a felvételt megállítja. SKIP TO END A hangállomány végére ugrik.

Audió importálása Amennyiben a programot több hangállomány össze-mixelésére szeretnénk használni, arra is lehetőségünk van, hogy több hangállományt helyezzünk el egymás alatt. Ehhez viszont a további állományokat a Project / Import Audio funkcióval kell beolvasni.

Infó – panel A panel tetején láthatjuk a sáv nevét (ifeelgood). Alatta láthatók a hangállomány legfontosabb tulajdonságai: a csatornatulajdonságok (monó, sztereó, bal vagy jobb), milyen mintavételezési frekvenciával került rögzítésre (Hz), a hangminta formátuma, amely a hangállomány egyik minőségi mutatója

Infó – panel A Néma gombra kattintva elnémíthatjuk az adott sávot, a szóló gombot megnyomva, pedig kiválaszthatjuk azon sávokat, amelyeket a lejátszásnál hallani szeretnénk. A panel alján 2 csúszkát láthatunk. A felső szolgál a hangerő beállítására, az alsó pedig a balansz beállítására. Ha a panelen egy üres területre kattintunk, a teljes hangállomány kijelölésre kerül.

Effektek A kijelölt hangrészleteket különböző effektekkel módosíthatjuk. Az Effekt menüpontot kiválasztva rengeteg módosítási lehetőségünk van, pl.: - Amplify (erősítés), - Bass boost (melyhang megváltozatás) - Change Pitch (hangmagasság-változatás) - Change Speed (sebesség megváltozatása) - Change Tempo (tempó megváltozatása) - Echo (visszhang) - Fade In és Fade Out (fel- és lehallkítás) - stb

Bővebben Bővebb leírás: http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/Se/0/22890/index.html Letöltési link: http://audacity.sourceforge.net/download/

Köszönöm a figyelmet!!!