Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az elkészült faliújság értékelése videoklip szerkesztése Windows Movie Maker programmal 10. témakör:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az elkészült faliújság értékelése videoklip szerkesztése Windows Movie Maker programmal 10. témakör:"— Előadás másolata:

1 Az elkészült faliújság értékelése videoklip szerkesztése Windows Movie Maker programmal
10. témakör:

2 A faliújság elbírálásának legfontosabb szempontjai:
a faliújság pozitív üzenete, a téma figyelemfelhívó ereje, a faliújságon szereplő saját készítésű anyagok és személyes példák aránya, a faliújság kialakításának munkájában résztvevők minél szélesebb köre: minél több diák, minél tágabb korosztályból, a faliújság mennyire szólítja meg a célközönséget

3 Videoklip részeinek levágása (elrejtése):
Klip vágásakor új vágási kezdő- és/vagy végpontot hoz létre. A vágási kezdőpont meghatározza, hogy hol kezdődik a klip, a vágási végpont pedig a klip végét adja meg a projektben és a végső filmben. A klip vágásakor annak levágott részét a program valójában nem távolítja el a forrásfájlból, ezek a levágott részek rejtetté válnak, így nem jelennek meg a projektben vagy a közzétett filmben.

4 Átmenetek Átmenetek és effektusok hozzáadásával biztosítható, hogy a film gördülékenyen haladjon egyik jelenetről a másikra. Az átmenettel vezérelhető, hogy a filmben hogyan kövessék egymást a videoklipek vagy a képek. Két kép, videoklip vagy cím közötti átmenet bármilyen kombinációja a történet/idősoron állítható be. Kiválasztható például egy olyan népszerű és látványos átmenetet, mint az áttűnés. Kevésbé szolid átmenetet a Csíkos, a Szilánkok vagy a Fűrészfog effektus.

5 Címszöveg számos helyen hozzáadható a filmhez: az elején vagy a végén, egy klip előtt vagy után vagy egy klip felirataként. A cím meghatározott ideig megjelenik magán a képernyőn vagy átfedve a mozgóképet annak lejátszásakor, majd a cím eltűnik és a videoklip vagy a kép tovább forog.

6 Zene hozzáadása a filmhez:
A zene tökéletes módszer arra, hogy megteremtse egy film hangulatát, és a Windows Movie Maker használatával könnyen lehet zenét hozzáadni a filmelhez. Először a zenét, amit hozzá kívánunk adni a filmhez, importálni kell a projektbe. Ezután hozzáadni a zenét az idősorban a Hang/zene sávhoz, és szerkeszthető a kívánt effektus létrehozásához. Fájl menü/ Médiaelemek importálása parancs.

7 Keresse meg a hozzáadni kívánt fájlt, majd kattintson a fájlra
Keresse meg a hozzáadni kívánt fájlt, majd kattintson a fájlra. A következő kiterjesztésű hangfájlokat lehet importálni a Windows Movie Maker programba: .aif, .aifc, .aiff, .asf, .au, .mp2, .mp3, .mpa, .snd, .wav és .wma Kattintson az Importálás parancsra. Húzza a zenefájlt az idősor Hang/zene sávjába. Az előképfigyelő használatával tekintse meg a kapcsolódó videó villámnézetét, majd amennyiben szükséges, húzza balra vagy jobbra a hangsávot, hogy pontosan szinkronba kerüljön a hang és a kép. A mutató kéz alakú lesz miután rákattintott a hangfájlra. Ez jelzi, hogy át lehet helyezni.


Letölteni ppt "Az elkészült faliújság értékelése videoklip szerkesztése Windows Movie Maker programmal 10. témakör:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések