Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) 2007 - 2013 Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kistérségek. A kistérségek jellemzői • Abaúj-Hegyköz (legfejletlenebb)  Budaörs (legfejlettebb) *3,4 (komplex mutatóban) (1998-ban *2,7 volt) • 1996.
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése PÁLYÁZATI PROGRAM TÁMOP 5.5.3/08/02/0031 A program az Európai Unió támogatásával, az Európai.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Felzárkózás, infrastruktúra fejlesztés, uniós források felhasználása március 12. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
Autóipar Magyarországon – 2007.
Egyházunk fejlesztési lehetőségei közötti stratégia •NSRK Nemzeti Stratégiai Referenciakeret •NFT II. Nemzeti Fejlesztési Terv II. •ÚMFT Új.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Új Magyarország Fejlesztési Terv
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
Uniós támogatású pályázati lehetőségek vállalkozásoknak.
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Baranya Megyei Önkormányzat
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Környezeti célú fejlesztések a Dél- Dunántúli Operatív Programban és Akciótervben Miszler Miklós Ügyvezető igazgató Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Dr. Juhász László PhD Docens1 Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 tavasz) 9.40 – V. előadó.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Az új Magyarország Fejlesztési Terv ( ) Dr. Aubert Antal.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
Pályázati felelős Kiválasztása:  állandó személy, az igazgató „nevesítse”  a feladata meghatározott, lehetőleg finanszírozott legyen (pl. órakedvezmény)
Az ÚMVP intézményrendszere
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A regionális fejlődés perspektívái a ROP-ok tükrében Dr. Kolber István államtitkárFIT „Régiók félúton” konferencia.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Magyarország észak és dél között – régiós fejlesztések március 29. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
A vállalkozások számára elérhető támogatások
Nemzeti Fejlesztési Terv II december 15. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
A területfejlesztés és területpolitika Magyarországon
1 Pályázati lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kecskemét, június 21. Dr. Kónya József.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-TIOP, akciótervek
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
Közép-dunántúli régió A Közép-dunántúli Operatív Program regionális akcióterve ( ) Heinrich Péter ügyvezető igazgató Közép-Dunántúli Regionális.
Területfejlesztés- Kohéziós politika, Uniós támogatások
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Foglakoztatás-politikai workshop Budapest, augusztus 23.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
EU-s pályázati források keresése Összeállította: Dr. Juhász Erika.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
1 Az EU regionális és vidékfejlesztési politikája ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV ( )
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Pályázatok megjelenése:
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
Előadás másolata:

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek Klubja Egyesület Nyilvántartásba bejegyzett felnőttképzési szervezet Nyilvántartási szám:

Az ÚMFT tartalma Középtávú céljai: –Versenyképes gazdaság –Megújuló társadalom –Élhető környezet Fejlesztési tengelyei: –Dinamizáló üzleti környezet kiépítése –Emberi erőforrások fejlesztése –Környezetfejlesztés –Területfejlesztés –A kormányzás hatékonyságának növelése A Kreatív Magyarország víziója köré szervezve, a növekedésre és a foglalkoztatás-bővítésére helyezi a hangsúlyt.

A terv bemutatása Alcím: Foglalkoztatás és növekedés 2007–2013 Hazánk 2007 és 2013 között 22,4 milliárd euró uniós támogatásban részesül, hogy felzárkózhasson a fejlett országokhoz. Ez uniós adófizetők pénze, amely a vidékfejlesztési támogatásokkal együtt közel 8000 milliárd forint. Ez történelmi esélyt biztosít hazánknak arra, hogy mind gazdaságilag, mind a társadalmi szerkezetet tekintve ténylegesen felzárkózzon a modern Európához.

Magyarország számára rendelkezésre álló EU forrás (22,4 Mrd €)

Célok Az ÚMFT legfontosabb célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében az ÚMFT kiemelt területeken indít el összehangolt állami és uniós fejlesztéseket: a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben az államreform feladataival összefüggésben.

Főbb prioritások A fejlesztési régiók 1600 milliárd, míg az ágazati operatív programok keretében 5300 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll rendelkezésre 2007 és 2013 között. A legtöbb fejlesztést a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP), a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) és a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) forrásai révén lehet megvalósítani.

Az ÚMFT operatív program struktúrája CélOPERATÍV PROGRAM 1. Gazdaság fejlesztése  Gazdaságfejlesztési OP – GOP 2. Közlekedés fejlesztése  Közlekedésfejlesztési OP – KÖZOP 3. Társadalom megújulása  Az emberi erőforrások fejlesztése OP - EMEROP  Humán infrastruktúra OP - HIOP 4. Környezet- és energiafejlesztése  Környezeti és Energetika OP – KEOP 5. Területfejlesztés  Észak-alföldi Regionális OP  Dél-alföldi Regionális Operatív Program  Észak-magyarországi Regionális OP  Dél-dunántúli Regionális OP  Nyugat-dunántúli Regionális OP  Közép-dunántúli Regionális OP  Közép-Magyarországi ROP, KMROP  Európai területi együttműködések OP-k 6. Államreform  Közigazgatás megújítása OP - KMOP  Közszolgáltatások Korszerűsítése OP - KKOP ÚMFT koordinációja és kommunikációja  Végrehajtás-támogatási OP

Forrás: VÁTI

A Régió fejlesztési pólusa és regionális növekedési zónái

Fontosabb honlapok (A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja) (EU pályázati portál) (Magyar Gazdaságfejlesztési Központ) (Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség)

Köszönöm a figyelmet!