Egyiptom.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Készítette: Albert Krisztina
Az ÓKORI EGYIPTOM.
Az utolsó Árpádok ( ).
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
TUTANHAMON SÍRJA.
III. Béla (1172 – 1196).
Mikor még semmi nem létezett..
Rejtélyek és megfejtőik
Egyiptomi kultúra Készítette: Engárt Zsuzsanna
Emese ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK.
Történelem vizsga képei
A legfiatalabb és leggazdagabb fáraó élete
ALAPIGE: 1Kir 3,
SZEMBENÉZÉS ÉS SZEMBESÍTÉS Politika, etika és irodalom Lengyel József műveiben XXX. OTDK Társadalomtudományi Szekció Zsigmond Király Főiskola április.
Egyiptomi hétköznapok és ünnepek
Egyiptomi lakáskultúra
Szeretnék bemutatni valakit:
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
Készítette Turtev Erik
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Készítette: Pető Tamás
A Közel-Keletet egyesítő birodalmak
Térdre hull, vár a néped, (Itt) minden hang Rólad szól: Érted jöttünk el, Érted jöttem el! Lehelj ránk, hozd a Mennyet: Életre életet. Érted jöttünk el,
Egyiptom művészete.
ALEXENDROSZ Makedón Nagy Sándor.
EGYIPTOM.
Történelem vizsga képei
Az ÓKORI EGYIPTOM.
Aragónia és uralkodói. Aragónia Aragónia a kisebb Navarrával együtt alakított közös királyságot. Innen indult el az ibériai földek keresztény visszahódítása.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Az ókori Egyiptom.
Kreatív, és korszerű Egyház Folk Iván. "Aki azt akarja, hogy az Egyház maradjon meg olyannak, amilyen, az nem akarja, hogy az Egyház megmaradjon." Klaus.
2012. Január 1.. „Egyiptomból hívtam el fiamat” Hóseás 11,1.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
Kairó, Fáraófalu Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Mindig kapcsolatban Vele
 Uralkodása i.e 1333 – i.e 1324 †  Echnaton és Kia gyermeke.  9 évesen kerül a trónra  Politikailag és történelmileg jelentéktelen uralkodó, világhírét.
Hábel József Áprily Általános Iskola, Visegrád
1. ELBESZÉLÉS Összeállította: Nikli Károly
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
EGYIPTOM Az ókor művészete i.e i.sz.476 Készítette:
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
István király.
AZ EGYSÉGESÍTETT ANYAKÖNYVEZÉS KIALAKÍTÁSÁNAK ÚTJÁN 1. rész 1. dia.
A Kheopsz piramis.
Erzherzogin Maria Theresia Amalia Walpurga von Österreich
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
EGYIPTOMI ISTENEK SZERZŐ: VÖRÖS LÁSZLÓ. A természet láthatatlan erőit testesítették meg. Nem mindegyik terjedt el az egész birodalomban Néhányan már a.
Összefoglalás Ókori kelet államai. Fogalmak Bronzkor- ie. III. ée. Rézkor ie. IV. ée. Vaskor- ie. II. ée. Öntözéses földművelés Városállamok Ókori kelet.
5. évfolyam – 2. téma Ókori Kelet.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Urunk megkeresztelkedése
JÓ REGGELT ! 4.
ŐSI EGYIPTOMI ÉKSZEREK
EGYIPTOM piramisok.
Egyiptom Kormos Áron 5.a.
Készítette: Rákos lili 5. a
CIVILIZÁCIÓS ÖVEZETEI
Kultúra Szalayné Kelemen Ildikó
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
A hadvezér és a birodalma
Emese ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK.
Előadás másolata:

Egyiptom

Egyiptom Ősi, titokzatos múltunk, Egyiptom.

Fáraók A fáraók olyanok voltak az ősi Egyiptomban, mint napjainkban a királyok. Egyszóval, a fáraó szó „uralkodó”-t jelent. Ők uralkodtak évezredeken át Egyiptomban.

Fáraók-Tutanhamon Tutanhamon fáraó Echnaton fáraó fia volt, a 14. dinasztiában élt. Tutanhamon mindössze 9 évesen került a trónra, és 18-19 évesen, titokzatos módon meghalt. De halálának okára a mai napig sem jöttek rá…

Fáraók-Echnaton Echnaton Tutanhamon apja volt. Ő a 14. dinasztia elején uralkodott, fia előtt. Az halálának okát a mai napig homály fedi…

Fáraók-Kheops Kheops fáraó volt a legszigorúbb gáraó mindközül. Ő építtette a „Nagy Piramis”-t, amely 21 éven át épült. De szigorúsága miatt a nép nem szerette, akárcsak a saját fia, Khepren fáraó.

Fáraók-Khepren Khepren fáraó Kheops fáraó fia volt, de örökölte apjától a szigorúságot. A nép őt sem szerette. Ő építtette a Szfinx-et, amely az ő arcképét viseli.

Piramisok

Piramisok Az első piramist Dsoser (Dzsószer) fáraó építtette, ez lett az úgynevezett „lépcsős piramis”, amely elég érdekes módon épült fel. Hat masztabát egymásra raktak, innen jön, hogy „lépcsős”.

Kheops fáraó piramisa-A Nagy Piramis

A Szfinx

A Szfinx

Viszlát!

Tetszett? Ennyi volt! Összeállította: Farkas József