az MSAccess programmal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Advertisements

Bemutató-készítés PowerPoint.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Office Programcsalád
Access Adatbáziskezelés
Számítógépes ismeretek 5. óra
SZÖVEGSZERKESZTÉS Boríték készítése.
Készítette: Szobonya Ferenc
Adatbáziskezelés Microsoft Access.
RIPORT (JELENTÉS) TERVEZÉSE, KÉSZÍTÉSE
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
Adatbázis kezelés Lekérdezések Készítette: Maradics Zoltán.
Szövegszerkesztési szabályok
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
az MSAccess programmal
A körlevél készítésének menete
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Adatbázis-kezelés
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Access-Űrlapkészítés
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
,,Én így tanítanám az informatikát”
Egyéni animáció készítése
Az első vásárláskor megadott címmel – mint felhasználónévvel – és az ott megadott jelszóval kell belépni a vásárlói háttérirodába.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
MSACCESS Bevezetés. Üzemeltetés Hozzáférés Jogosultságok Karbantartás Mentés Stb. Felhasználói felület Űrlapok Jelentések Menük Stb. Adatnézetek, funkcionalitás.
Microsoft Access Űrlapok.
Microsoft Access Jelentések.
Microsoft Office Programcsalád
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Az Excel táblázatkezelő
Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka.
Prezentáció a prezentációról
Nézzük, mit tudunk…. Mire gondoltam? Megjeleníti az adott adatbázishoz kapcsolódó összes objektumot : adatbázis ablak.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL I. rész.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Adatbázis fejlesztés állapota Jelenlegi állapot: Elkészültek a legfontosabb kulcslisták, és a hozzájuk tartozó feltöltési módosítási nézetek.
Videotéka adatbázis Gyakorlati feladatmegoldás leírása
Az NVU webszerkesztő program
9. osztály Táblák létrehozása. Létrehozás Tervező nézetben  Üres adatbázis létrehozása.  Adatbázis mentése.  Objektumok oszlopban a Táblák sorra kattintunk.
Kördokumentumok 1..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Grafikai elemek.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Készítette: Kiscsatári Nóra
Prezentációk készítése
Videotéka adatbázis Gyakorlati feladatmegoldás leírása
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Adatbázis kezelő bemutatása MS-Office 2003 Tisztelt Felhasználó ! Ebben a bemutatóban szeretném bemutatni Az adatbázis készítés alapjait. Földi Attila.
Bekezdések formázása 2..
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Számítások az Accessben Számított mező létrehozása Az adatbázisokat érdemes úgy tervezni, hogy ne tároljunk olyan adatokat, amelyek a többiből kiszámíthatók.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Módosító lekérdezések
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Adatbáziskezelés.
az MSAccess programmal
Informatika Oktató: Katona Péter.
Előadás másolata:

az MSAccess programmal Adatbáziskezelés az MSAccess programmal 4. rész: Űrlapok Makány György

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 2 Űrlapok létrehozása Az űrlapok egyik alapfeladata a beviteli művelet során alkalmazott képernyőkép kialakítása. Készíthetjük Tervező nézetben és Varázslóval is. A Varázslóval elkészített tervet persze azután tovább szerkeszthetjük Tervező nézetben. Mi is ezt a sorrendet követjük. Az Űrlap fülre kattintva és azután Új űrlap készítését kérve jutunk ehhez a párbeszéd-ablakhoz:

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 3 Űrlapok létrehozása A következő lépés az űrlapon megjelenítendő mezők kijelölése. Ki kell választani a mező forrását (ez tábla vagy lekérdezés lehet), majd a mezőket.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 4 Űrlapok létrehozása Az űrlap szerkezetét négy alaptípusból választhatjuk ki: Legyen most oszlopos szerkezetű az űrlapunk:

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 5 Űrlapok létrehozása A stílus választása kihat a háttér képre, a színekre, a betűtípusra is. Válasszuk a „Szürkület” stílust: A következő ablakban bekéri az űrlap nevét, majd befejezi az űrlap készítését a varázsló.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 6 Űrlapok létrehozása Az elkészített űrlap a mezőnevekkel, beviteli mezőkkel, alapvető grafikai és navigációs kellékekkel rendelkezik. Legtöbbször persze ez csak kiindulópont a gyakorlott felhasználó számára...

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 7 Űrlapok létrehozása Ha átlépünk Tervező nézetbe, akkor látható, hogy csak az űrlaptörzs van megszerkesztve, nincs semmi az űrlapfejben és az űrlaplábban. Tegyünk egy állandó szöveget az űrlap fejlécébe! 1. Húzzuk lejjebb az Űrlapfej és a Törzs közötti elválasztó vonalat: 2. Az Eszközkészlet nevű eszköztárból illesszünk egy szövegterületet a fejlécbe, és írjuk ide a szöveget! Az eredmény:

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 8 Továbblépés a következő leckére... Vissza az elejére... Vissza az előző leckére... Vége