Jelölések Egyed Kötelező a kapcsolat 1:1

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Advertisements

Kis Angyalkák.
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Az állandó határozó és a vonzat
Mire jó a DÖK?.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
The future A jövő.
SALES EU-INDOOR Kft. Cégbemutatkozó.
Az egyed-kapcsolat modell
Az Európai Unió nyelvpolitikája
A kétnyelvűség kialakulása és fejlődése
2011. szeptember Az információtechnológia menedzselése Az információs rendszer fejlesztése Image of the slide: www2.raritanval.edu/departments/busadmin/.../Ch07-IntrotoBusiness.ppt.
A digitális számítás elmélete
CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK Tapasztalatok Javaslatok Ajánlott dokumentum.
Kellemes ünnepeket és Boldog új évet kívánok!
Közösségi portálok használata
Luxemburg, Málta,Hollandia
IT outsourcing előkészítése - ahogy egy tanácsadó látja Kontra József Igazgató
Szervezeti formák 1. rész
MELLÉRENDELŐ ÖSSZETETT MONDATOK
Kis Angyalkák.
Munkahelyi stressz és kiégés a rendőrség személyi állománya körében.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
A rekurzió Páll Éve Boglárka.
Emberi Erőforrás Menedzsment Teljesítményértékelés
Eurobarometer, %-os jövedelemnövekedés 2,1%-os sportkiadás- növekedés.
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!
Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II.
Projekt tervezés és megvalósítás. Az üzleti projektek és a támogatási rendszer április 20.
Atomi mondatok FOL-ban Atomi mondat általában: amiben egy vagy több dolgot megnevezünk, és ezekről állítunk valamit. Pl: „Jóska átadta a pikk dámát Pistának”
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
A Számvitel Didaktikája
Kétszintű érettségi.
2002. Július 10. HR CLUB. I.Alapítás:1977, North Carolina II.központ: Tampa, Florida III.5 kontinens, 15 ország, 42 call center IV.közel munkatárs.
Fixpontos, lebegőpontos
A munkával való elégedettség
Információs rendszer fejlesztése 2. előadás
Diákparlament E-napló Néha nem az kerül be óracímként az e- naplóba, amit valójában vettünk, ami problémát okoz a pótlásoknál, valamint a szüleinkkel.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
A MUNKAKÖRI LEÍRÁS.
2011-es népszámlálási adatok Decsről : iskolázottság, gazdasági aktivitás, nemzetiség, vallás Készítette: Herke Boglárka.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Antenna Hungária Rt. Átalakítási Bizottság, Külső Szakértői Munkacsoport Előadás 02:52:15, június június június 26.
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Ruska Izabella Mercédesz,,Egy szegény árva magyar,pénz és taps nélkül,dekitartó hazafiságtól lelkesítve bölcsőjét kereste.
Készítette: Malinovszki Dárius
Családtámogató ellátások
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
A projekt csapatának összeállítása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
KÉRDÉSEK VÁLASZOK. KÉRDÉSEK Minden első vizsgálatos gyermeket a Nevelési Tanácsadóba kell-e küldeni, akkor is, ha például egy tanuló tapasztalhatóan alacsony.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
Amerika. Lakói Őslakosok: eszkimók, indiánok(Ázsiából) Bevándorlók(gyarmatosítók): - angolok, franciák(Angol-Amerika  USA, Kanada) - spanyolok, portugálok(Latin-Amerika.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Lear Corporation Magyarország Kft.
Készítette: Kiss Patrícia és Török Regina
15. óra Logikai függvények
Logikai függvények egyszerűsítése
2 éves lett a Katapult Klub
Relációs adatmodell, normálformák
TOP SF Munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzetkép Székesfehérváron Mahler Balázs Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat.
fogalma, módszerei – vezetési elméletek
Munkagazdaságtani feladatok
Munkagazdaságtani feladatok
Munkagazdaságtani feladatok 1
Előadás másolata:

Jelölések Egyed Kötelező a kapcsolat 1:1 Stabil kapcsolat (ezután nem változhat) N:1 N:M Egymást kizáró fölé/alárendelt kapcsolatok

1. feladat DOLGOZÓ TELEPHELY 1:N kapcsolat Egy dolgozó egy telephelyen dolgozhat egyszerre. Egy telephelyen több dolgozó is dolgozhat. (nem kötelező, csak lehet) Kötelező a kapcsolat - a dolgozóra nézve, hiszen kell egy telephelyhez csatlakoznia (pl. bankfiókok) - a telephelyre nézve, hiszen ha üzemel, akkor legalább egy dolgozónak kell ott dolgoznia

2. feladat A cég HIVATALOS DOLGOZÓ NYELVE Biztosan van kapcsolat a két egyed között...

2. feladat A cég HIVATALOS DOLGOZÓ NYELVE N:M kapcsolat Egy adott nyelvet több dolgozó is használhat.

2. feladat A cég HIVATALOS DOLGOZÓ NYELVE N:M kapcsolat Egy adott nyelvet több dolgozó is használhat. Egy dolgozó egy több nyelvet is használhat (tudhat) egyszerre.

2. feladat A cég HIVATALOS DOLGOZÓ NYELVE Kötelező a kapcsolat - a dolgozóra nézve, hiszen legalább egy nyelvet tudni kell - a nyelvre nézve nem kötelező, hiszen nem kell pl. hollandul beszélni egy magyar-holland leányvállalatnál senkinek (angolul, németül azonban igen)

2. feladat A cég HIVATALOS DOLGOZÓ NYELVE Stabil a kapcsolat - a dolgozóra nézve, hiszen a már megtanult (rögzített) nyelvet dolgozóként már biztosan használja

3. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint beosztott-felettes kapcsolat biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk DOLGOZÓ

3. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint beosztott-felettes kapcsolat biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk 1:N kapcsolat Egy feletteshez több beosztott dolgozó is tartozhat. Egy dolgozónak egy közvetlen felettese lehet egyszerre. (Kivéve a legfelsőbb vezetőt, akit ilyenkor saját maga beosztottjaként lehet ábrázolni) DOLGOZÓ

3. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint beosztott-felettes kapcsolat biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk 1:N kapcsolat Egy feletteshez több beosztott dolgozó is tartozhat. Egy dolgozónak egy közvetlen felettese lehet egyszerre. (Kivéve a legfelsőbb vezetőt, akit ilyenkor saját maga beosztottjaként lehet ábrázolni) Kötelező a kapcsolat - a felettesre nézve, hiszen legalább egy dolgozónak hozzá kell tartozni beosztottként (néha ez nincs így) DOLGOZÓ

3. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint beosztott-felettes kapcsolat biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk 1:N kapcsolat Egy feletteshez több beosztott dolgozó is tartozhat. Egy dolgozónak egy közvetlen felettese lehet egyszerre. Kötelező a kapcsolat - a felettesre nézve, hiszen legalább egy dolgozónak hozzá kell tartozni beosztottként (néha ez nincs így) - a beosztottra nézve, hiszen legalább egy felettese kell legyen (Kivéve a legfelsőbb vezetőt, akit ilyenkor saját maga beosztottjaként lehet ábrázolni, vagy nem kell előírni a kötelező kapcsolatot) DOLGOZÓ

4. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint azonos telephelyen dolgozók idősebb- fiatalabb kapcsolata biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk DOLGOZÓ

4. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint azonos telephelyen dolgozók idősebb- fiatalabb kapcsolata biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk N:M kapcsolat Egy dolgozó több másik idősebb dolgozóval is dolgozhat egy telephelyen. DOLGOZÓ

4. feladat dolgozó-dolgozó kapcsolat, mint azonos telephelyen dolgozók idősebb- fiatalabb kapcsolata biztosan van kapcsolat, de önmagával áll kapcsolatban az egyed, ezt rekurzív kapcsolatként ábrázoljuk N:M kapcsolat Egy dolgozó több másik idősebb dolgozóval is dolgozhat egy telephelyen. Egy dolgozó több másik fiatalabb dolgozóval is dolgozhat egy telephelyen. DOLGOZÓ