Az Oktatási Minisztérium bemutatkozása 2004. december.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Advertisements

ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
Félévi értekezlet a Than Károly Gimnázium és Szakközépiskolában
Szakmai nap a képesítések elismeréséről
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
1 Zászlóshajó komplex programok és felsőoktatás az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kátai Gábor felsőoktatási témavezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A kormányhivatal közoktatási feladatai és az új oktatási koncepció
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Elkülönített állami pénzalapok
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről december 5.
Országos Egészségfejlesztési Intézet Életciklus Osztály szeptember előtt és után.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Dr. Mészáros Gábor október 20. A szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 EK irányelv Dr. Mészáros Gábor október 20. Magyar Ekvivalencia.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Közoktatási feladatok teljesítése: - nevelési-oktatási intézmény; - pedagógiai szakszolgálat; - pedagógiai szakmai szolgáltató. Intézkedési terv.
Az Európai Unió intézményrendszere
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
Belső-erzsébetvárosi Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
1 Dánszentmiklós. 2 3 Útikalauz Tartalom - Menü Súgó - Útikalauz Előző dia Következő dia Első dia Utolsó dia Előzőleg megtekintett dia.
Készítette: Bártfai Lászlóné
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Az európai közösségi jog általános rendszere szerinti elismerés Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Pedagógus oklevelek elismerése
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A háború és a modern fegyveres erő
Az oklevélmelléklet előállítását segítő helpdesk és honlap Kissné Pap Margit vezető főtanácsos oklevélmelléklet koordinátor.
A magyar közoktatás- politika irányvonalának változásai 1998-tól 2006-ig Készítette: Kemenczky Zsuzsanna.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési fejlesztési munkája
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNYRENDSZER -
Prioritások a Magyar Művelődési Intézet tevékenységében Miskolc, október 18.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
1 Mit kíván a minőségorientált magyar felsőoktatás? Balázs Ervin A MAB elnöke Professzorok Batthyány Köre, október 18.
Az energiakaland oktatási program
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
Mérés, adat, statisztika. A könyvtári statisztika aktualitásai Somogyi József Könyvtári Intézet.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
Az Oktatási Hivatal új feladatai a közoktatási törvény módosítása után Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
Minisztériumok, központi közigazgatás
Az EU intézményrendszere
Szakértés/szaktanácsadás módszertana
Előadás másolata:

Az Oktatási Minisztérium bemutatkozása december

2 Szlogenünk: nwnwww.om.hu

3 Tisztelt látogató! Üdvözlöm az Oktatási Minisztérium bemutatkozó előadásának oldalain. A diák áttekintése során bepillantást nyerhet a Minisztérium mindennapos életébe.

4 Segítség a bemutató használatához Ugrás az első diára Ugrás a tartalomjegyzékhez Ugrás a jelmagyarázathoz Ugrás az utoljára megtekintett diára Ugrás a következő diára Ugrás az előző diára Ugrás az utolsó diára

5 Tartalom Szlogenünk 2.o. Köszöntő 3.o. Segítség 4.o. Tartalom 5.o. Oktatási Minisztérium 6.o. Miniszterek 7.o. Szervezeti felépítés 8.o. Közoktatási államtitkár 9.o. Szakképzési államtitkár 10.o. Felsőoktatási államtitkár 11.o. Nemzetközi államtitkár 12.o. Költségvetés 13.o. Mivel foglalkoznak? 14.o. Kik dolgoznak a Minisztériumban? 15.o. Hol pihennek? 16.o. Kiadványok 17.o. Sportkörök 18.o. Közösségi élet 19 o. Közösségi élet 19.o. Háttérintézmények 21.o. Elérhetőségek 22.o.

6 Az Oktatási Minisztérium Az Oktatási Minisztérium az oktatási ágazatot irányító, központi közigazgatási szerv, amelynek élén a kormány tagja, a miniszter áll.

7 Oktatási miniszterek Az első vallás és közoktatásügyi miniszter Eötvös József volt ban. A jelenlegi oktatási miniszter Magyar Bálint, aki már másodszor tölti be a miniszteri posztot.

8 A Minisztérium szervezeti felépítése Miniszter Közigazgatási Államtitkár Szakképzési Államtitkár Integrációs Miniszteri Biztos Felsőoktatási Államtitkár Beruházási Miniszteri Biztos Nemzetközi Államtitkár Közoktatási Államtitkár Politikai Államtitkár

9 Közoktatási államtitkár feladatai Sipos János Ellátja az EU tagsággal kapcsolatos feladatokat Irányítja a közoktatással kapcsolatos feladatok ellátását Gondoskodik a fejlesztési koncepciókról Előkészíti a jogszabályokat

10 Szakképzési államtitkár feladatai Jakab János Irányítja a szakképzési feladatok ellátását Ellenőrzi a hazai és nemzetközi források felhasználását Ellátja a Nemzeti Szakképzési Intézet felügyeletét

11 Felsőoktatási államtitkár feladatai Dr. Mang Béla Ellátja a felsőoktatási reformprogram megvalósítása és a tudomány-technika körében felmerülő feladatokat Felügyeli az EU tagsággal járó feladatokat Egyeztet a felsőoktatási statisztikai rendszerekkel Tájékoztatja az intézményeket, testületeket, a közvéleményt

12 A nemzetközi államtitkár feladatai Dr. Medgyes Péter Közreműködik a határon túli magyarok oktatásában Irányítja a külpolitikai kapcsolatok ellátását Külföldi oklevelek és bizonyítványok elismerése

13 A szakterületek költségvetése 2004-ben (millió forintban)

14 Mivel foglakoznak mostanában az Oktatási Minisztériumban? n A kétszintű érettségi bevezetésével, n az uniós támogatások oktatási célokra történő felhasználásával, n a felsőoktatási törvény előkészítésével.

15 Kik dolgoznak a Minisztériumban? n Pedagógusok n Közigazgatási szakemberek n Oktatási szakértők n Titkárnők n Informatikusok

16 Hol pihennek munka közben a Minisztérium dolgozói? a büfében az étteremben a dohányzásra kijelölt helységekben a folyosókon

17 Idei kiadványok n Jelentés a magyar közoktatásról n Jelzések az oktatásról n Középtávú közoktatás-fejlesztési stratégia n Országos tanévnyitó n Kétszintű érettségi

18 Az Oktatási Minisztérium sportkörei ErőfejlesztőLabdarúgóNői torna SakkTenisz

19 Közösségi életünk nyáron… S I Ó F O K

20 és ősszel… B A K O N Y

21 Az OM néhány háttérintézménye:

22 Az OM elérhetőségei: n1n1055 Budapest, Szalay u ntntelefon: nfnfax: nen nInInternet: