Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A komlói andezit anyagminősítése és felhasználási területei
Advertisements

EQUAL 11 Aktív MŰHELY Főpályázó: Kézenfogva Alapítvány
HURO/0901 EPRAS “E-Laboratory practical Teaching for Applied Engineering Sciences” Debrecen, Oct 13, 2011 Dr. Tóth János, Piros Sándor, Debreceni Egyetem.
Folyószabályozás Kilépés START.
FÉMEK HEGESZTHETŐSÉGE
Általános áruismeret Termékfelelősség
G M P Dr. Hetényi László.
Értékelemzés a gyakorlatban
Szállítmányozási és fuvarozási szerződés
Élelmiszertermékek környezetterhelésének mérőszáma és annak érzékenysége az életciklus elemeire Environmental impact measurement of food products and its.
Helyes táplálkozás.
Gáz-folyadék fázisszétválasztás
Butadién&izoprén C4H6 C5H8.
Speciális Szakiskola Kőszeg Kiss J. u koszeg.sulinet.hu Tel/fax 94/ Tisztelt Szülő ! ha szeretné, hogy gyermeke megértő és.
Élelmiszeripari zsírok Tojások és tojástermékek
Öltözködés és kozmetikumok
13. Tétel.
Termékcsoportok tárolása
Készítette / Author: Tuska Katalin
2. A marketing kommunikáció társtudományai és azok marketing kommunikációban hasznosítható eredményei Pszichológia Szociológia Esztétika.
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
MARGARINGYÁRTÁS.
Készítette: Zsók Győző 10.C
A hegeszthetőség fogalma Hegesztéssel kapcsolatos vizsgálatok
Furnér és rétegeltlemez gyártás
A kompozitok szerkezet-képzése (a teríték kialakítása) Mi történik? A gyantával ellátott alkotóelemek xy síkban egymáshoz képest a végleges helyükre kerülnek.
Falemezek és egyéb kompozitok végső tulajdonságainak kialakulása.
KÖRNYEZETI KÁROK, KÖLTSÉGEK, KOCKÁZATOK
Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Flotálás.
Gyógyszerek minőségbiztosítása GMP alapelvek
Étkezési zsiradékok.
NATO minőségbiztosítási követelmények a tervezésre, fejlesztésre és gyártásra Termék Műszaki kiszolgálás, karbantartás, javítás Csomagolás,
Viasz és Gyümölcs észter
GKI Zrt., Vitaanyag az új EU-költségvetésről A 2013 utáni EU-költségvetés fő kérdései Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest,
Asszociációs (micellás) kolloidok (vizes rendszerek)
Kérdések a második zh-hoz
P ANNONBÚZA PROGRAM H OGYAN REALIZÁLHATÓ A MINŐSÉGI ELŐNY A FELDOLGOZÓIPARBAN ? Tóth Béla Gyermelyi Zrt. Szakmai szimpózium Gyermely február 14.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
TRUEFOOD záró-konferencia április munkacsomag Az innovációk kísérleti üzemi léptékű validálása, bemutatása I. - Szárított-érlelt sonkák sótartalmának.
3.2. A program készítés folyamata Adatelemzés, adatszerkezetek felépítése Típus, változó, konstans fogalma, szerepe, deklarációja.
A szennyvíztisztítás hulladékai
SEGÉDANYAGOK KÖZVETITŐKÖZEGEK
A bemutatót összeállította: Fogarasi József, Petrik Lajos SZKI, 2011
Könyves András Dárdai Gábor Számítástechnika-technika 3. évfolyam
Oktatás kiemelkedő fontossága
HIDROGÉN Hydrogenium = „vízképző”.
A technológia megbízhatósága a gépesítés, automatizálás valódi célja In memoriam Dr. Brenner András.
Küldetésünk: Biztonság Stabilitás Hálózatfejlesztési igazgató Gaál László Sziklás Johanna Alapító, tulajdonos Jr. Gaál László Alapító, tulajdonos.
Az egészségesség, mint fejlesztési irány lehetőségei - Hogyan fejlesztenek a hazai élelmiszeripari KKV-k? Dr. Polereczki Zsolt Kaposvári Egyetem – GTK,
Acélok edzése.
Margarinok telítetlenségének vizsgálata
Rövid ismertető USB lábpedállal történő felvétel lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Társ a tanulásban. Marketingterv létrehozása 3. szakasz Összefoglaló bemutató.
TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható.
Kérdések a második zh-hoz A vizsgán mindkettő lesz.
Szőlészeti és borászati szabályozás. Szabályozás feladatai ► Áruk szabad mozgását és a versenysemlegességet biztosítani (borászati eljárások, jelölés,
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Dr. Veres István BME-MVT Az értékesítés funkciói, szereplői, az értékesítési rendszer tervezése.
ELEKTRONIKUS DOKUMENTÁCIÓ KEZELÉS A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSBAN ELEKTRONIKUS DOKUMENTÁCIÓ KEZELÉS A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSBAN A MINŐSÉG egy termék vagy szolgáltatás.
Dr. Nagy László EGYMI.
A szennyvíztisztítás hulladékai
Munkafolyamat a 2D-től a 3D-ig!
Szabályozott és képes termékek/szolgáltatások, folyamatok, rendszerek
Welding 2000 Kft A piaci igényekhez folyamatosan alkalmazkodva bővítettük termékpalettánkat, mely egy új és korszerű telephely létrehozását is meg követelte.
Welding 2000 Kft A piaci igényekhez folyamatosan alkalmazkodva bővítettük termékpalettánkat, mely egy új és korszerű telephely létrehozását is meg követelte.
Welding 2000 Kft A piaci igényekhez folyamatosan alkalmazkodva bővítettük termékpalettánkat, mely egy új és korszerű telephely létrehozását is meg követelte.
Csuklós munkadarab-befogó készülék koncepcionális tervezése
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
AZ ADALÉKANYAGOK SZEREPE A PERMETEZÉS-TECHNIKÁBAN
Előadás másolata:

Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C

A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója. A gyártástechnológiának az a feladata, hogy ezt a keveréket létrehozza, és úgy stabilizálja azt, hogy a termék forgalomba hozható legyen. Ez elsősorban az alapanyagok gondos megválasztásán, a helyesen elvégzett keverésen és a stabilitást segítő adalékanyagok használatán múlik. A keverék spontán szétválását az ún. emulgeáló szerekkel lehet megakadályozni. A margaringyártás lényegét tekintve tehát emulziókészítés, amelynek lépései a következők :

Gyártási folyamat : 1. Az alapanyagok kiválasztása 2. A zsírfázis összeállítása és keverése 3. A vízfázis összeállítása és keverése 4. Előemulzió készítése a zsírfázis és a vízfázis összekeverésével 5. Kristályosító hűtés, a termék jellegétől függően akár több lépésben 6. Az emulzió egyneműsítése, átgyúrása 7. Pihentetés a végleges szerkezet kialakulása érdekében 8. Csomagolás 9. Raktározás

Köszönöm a figyelmet !