Készítette: Ruttkay Erzsébet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan tájékozódjunk a terepen?
Advertisements

Afrikai elefánt. Előfordulása • Az afrikai elefánt korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság elterjedése elsősorban a nemzeti.
A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
Prókay Julianna 6. osztály
Készítette: Kovács Péter Zsolt és Szilágyi Balázs Döme
A Windows használata Bevezetés.
Készítette: Bátori Béla 12.k
Ács Tamara – Tóth Cseperke bemutatja. “Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság.
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Az öltözék eldöntheti az állásinterjú sikerét
Régi korok és a XIX. Század ruhái
RÓZSA a virágok királynője.
Kiegészítés a turulmánia 7. részéhez
Fogalma, története, „Fí” szám értéke
Készítette:Bíró Levente 8/a
Készítette: Frankó Ádám Prog. Info, 14.csop.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró
Sminkelés Alapozás Bármilyen típusú bőrnél, alapozóra szükség van.
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Egyiptomi kultúra Készítette: Engárt Zsuzsanna
Köldök újszülött korban
A számírás története.
A bőr színe…..
ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)
Készítette: Dalkó Soma 7.a
A KUTYA TOVÁBB.
Velencei karnevál.
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Az atommag.
Készítette: Rácz Imre Vince
Légzőszervrendszer betegségei
Gyönyörködni a nök mellein, jó a férfiak egészségének,
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
Az ókori Róma.
Csillagok Keszitette: Nagy Beata es Szoke Dora.
UROINFECTIO HÚGYúTI FERTŐZÉSEK.
A húgyuti bántalmak természetes ellenszere
Megyei Matematika verseny
A „barbárság” fogalma Móricznál és általában
Ez a program elkészít egy portét arcodról, az általad megadott információkból… Kattints ide.
Bakteriális fertőzések
Bakteriális megbetegedések
Függvények II..
Bekezdések formázása 1..
A magyarok: Fekete és fehér magyarok.   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól.
Cavendish ingája Fejős Gergő 12.c.
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
A csillagok élete 1907-ben Ejnar Hertzsprung dán csillagász vizsgálatai megmutatták, hogy az azonos spektrálosztályba tartozó (lásd Állapothatározók -
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
KÉZ- ÉS LÁBÁPOLÁS, MŰKÖRÖMÉPÍTÉSI LECKÉK
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
Nemi betegségek - STB Bevezető Szifilisz Klamídia Tripper Herpesz AIDS
A család történeti alakulásáról
Humán Papillóma Vírus (HPV)
Huffman tömörítés.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
A divat története A XVIII. század végéig.
Nemi Betegségek.
11. A sztyeppi kultúrkör hatása az erdőövi finnugor népekre
Galileo Galilei hulahopp karikája és más érdekességek Fizikai quiz
Bevezető fogalmak Minden ember ugyanabba a fajba tartozik A faj tudományos neve a Homo sapiens. A fajnál kisebb kategóriák: alfaj, változat, nagyrassz,
Nemi betegségek.
RÓZSA a virágok királynője.
Gyönyörködni a nök mellein, jó a férfiak egészségének,
11. A sztyeppi kultúrkör hatása az erdőövi finnugor népekre
11. A sztyeppi kultúrkör hatása az erdőövi finnugor népekre
Készítette: Szigethy Barna 5.a.
Előadás másolata:

Készítette: Ruttkay Erzsébet Piercing Készítette: Ruttkay Erzsébet

Története 1. A piercing angol eredetű szó, magyar jelentése: testékszer. Eredeti jelentése: 'áthatolás', így szigorú értelemben a piercing az a lyuk, amibe az ékszert helyez A legelső ékszerek növényi és állati nyersanyagokból készültek, ezeket követték a sárgarézből és nemesfémből megmunkáltak Egyiptomban a királynők privilégiuma volt a köldökékszer, az ókori Rómában a férfiasságot jelképezte a mellbimbón átszúrt karika, XIV. Lajos korában a felsőbb osztályok hölgyeinek eleganciáját erősítette a mellékszer, a XX. század elejéig fülbevaló volt szokásos a kézművesek körében.

Története 2. Míg korábban többnyire a fül-, orr- és szájékszereket használták, addig ma nem nagyon van olyan testtájék, ahova nem lehetne "beszereltetni" egy bogyót, karikát Egyre divatosabb a bőr alá beültetett, a seb gyógyulása után kidomborodó, mintát adó piercing is

Különböző népek és a piercing Több ősi kultúrában is megtalálhatjuk, különösen a primitív népeknél, ázsiai, afrikai és ausztráliai népeknél észak- és dél-amerikai indiánoknál egyaránt Észak- és dél-amerikai indiánok körében szokásos az átfúrt alsó és néha felső ajakba helyezett tányér alakú fa ék Számos fekete bőrű népcsoporthoz tartozó nő visel az orrában ezüst-, ébenfa- vagy bambuszpálcikát Etiópiában a nők alsó ajkát kislánykorukban átlyukasztják, aztán egy kis gallyat fűznek át rajta, amit egyre hosszabb darabok követnek egészen a házasságig, mikorra az ajkuk már teljesen kitágul. Egy másik fajta piercing a mali peul törzsnél alkalmazott füllyukasztás, mely során a fülkagylót teljes íve mentén apró ezüstgyűrűkkel, vagy pedig hatalmas aranyfüggőkkel díszítették. A függők a csábítás és a gazdagság jelképei voltak Malajziai nők, alsó részén átfúrt fülkagylójukban nehezéket viselnek

Piercing viselés manapság Külön erre szakosodott szalonokban lehet beszúratni, belövetni, szigorú higiéniai szabályok betartásával A legkedveltebb testrész a köldök, de gyakori az orr-, a szemöldök-, a nyelvpiercing is Bármilyen testtájra „beszereltethetjük”, egyre elterjedtebb az intimpiercing mely állítólag fokozza a szexuális élvezeteket

Intimpiercing férfiaknak 1. Albert herceg gyűrű:Férfiaknak készült ékszer: a húgycső kivezetésétől a fitymaszalagig húzódik, általában 25-30 mm átmérőjű. Hátránya, hogy a az ékszer vizelés közben "csillagszórószerűen" szórja szét a vizeletet. Ampallang: Férfiaknak készült ékszer. Ezt a rudat (pálcát) a makkon átszúrva viselik. A rúd két végén golyók vannak felerősítve. Dydoe: Férfiaknak készült ékszer. A makkperemet szúrják át, karikát vagy rudat helyeznek be és ezzel azt a hatást érik el, hogy valahányszor áthalad rajta a fityma, a férfit hihetetlen mértékben izgatja.

Intimpiercing férfiaknak 2. Oetag:Férfiaknak készült ékszer. A makkot jobbról vagy balról félig átlyukasztják a húgyvezetékig, és ide helyezik be a karikát. A férfiak általában kettőt vagy még többet viselnek ebből az ékszerből. Egy speciális fajtája olyan, amelynél a jobbról és balról érkező gyűrűket egy intimlakattal összezárják, s ez megakadályozza a közösülést. Hafada: Férfiaknak készült ékszer. A herezacskót átlyukasztva, egy gyűrűt helyeznek bele, ami a herét lefelé húzza.

Intimpiercing nőknek Csiklógyűrű: Nőknek készült ékszer. A csiklón levő vékony bőrráncot köti össze egy karikával. Külső és belső szeméremajak-gyűrű: Nőknek készült ékszer. A belső és a külső szeméremajak-gyűrű közti különbség nem más, hogy míg a belső ékszer a szeméremajkat szúrja át, addig a külső a közvetlen mellette elhelyezkedő érzékeny bőrfelületet. Gyűrűk sokaságát be lehet helyezni a külső szeméremajkakba

Hatásai az egészségre 1. A legveszélyesebbek az ajakba vagy a nyelvbe szúrt ékszerek, ahol idegsérülést is okozhatnak. A szájpiercing a fogak egészségére igen káros, szinte minden viselőnél megfigyelhető a fog deformálása, az íny visszahúzódása, gyulladása. A leggyakoribb gond a testékszert viselőknél az allergia; az ékszerekben levő nikkel erősen allergizál. Ezért ajánlott minél jobb minőségű anyagból (acél, arany, platina, niobium, titán) készült ékszert viselni. A piercing viselése közben gyulladás léphet fel az adott testtájékon (pl. ha a seb bepiszkolódik, elfertőződik). Okozhat sérüléseket is.

Hatásai az egészségre 2. Egy amerikai vizsgálat szerint négyszáznegyvenöt, öröklött szívbajban szenvedő ember közül a testékszereket viselőkben négyszer gyakrabban fejlődött ki endocarditis, vagyis szívbelhártya-gyulladás. A betegséget feltehetőleg a testékszerek miatt készített lyukakon át bejutott baktériumok fertőzése okozta.

Köszönöm a figyelmet!