Az SS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Republikon Tolerancia-kutatások
Advertisements

Mosolyogj 12. Winston Churchill.
A NÁCIZMUS HATALOMRA JUTÁSA
Magyarország nemzeti katonai stratégiája Készítette: Faludi Miklós
Kelet-és KözépEurópa politika története a 20. században
 Ideális vezetőnek állította be magát.  Nem egy összefoglalt program, de számos olyan dolog szerepelt benne ami a későbbi náci Németország fontos.
Az arany Az arany a termeszetben elemi allapotban elofordulo, a tortenelem kezdetei ota ismert, jellegzetesen sarga nemesfem, a periodusos rendszer 79.
Adminisztratív teendők Kacsuk Péter Egyetemi tanár
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Ivo Saliger: Párisz ítélete
Az IPCC szervezete és az IPCC jelentések
Történelmünk viharos korszaka képekben 1920 – 1943 sodródás a háborúba (ítélje meg az utókor) jozefusz ) Korabeli beszédek és zene.
A magyar külpolitika céljai és kapcsolatai a két világháború között
Az évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról
Call of duty 2.
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
4. A náci hatalomátvétel és következményei Németországban
A nácizmus Németországban. ( )
„Hazáért és szabadságért”
AZ OVERLORD-HADITERV.
A délszláv válság.
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
6. Tárló Időszak: július 1. – július 30.
MeetOFF.eu Képadatbázisok az OSZK-ban avagy képek archiválása és szolgáltatása a XXI. században. Moldován István Országos Széchényi Könyvtár.
Készítette : Vasas László. AZ első PC-t, Harvard Egyetemen készítették ben. Howard Aiken vezetésével elkészült a Mark I. Bár a háborús időkben.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött.
Pető Iván – Szakács Sándor A hazai gazdaság négy évtizedének története I. Az újjáépítés és a tervutasításos gazdálkodás időszaka A háborús.
A lengyel hadjárat előzményei augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták.
Németország bukása 1945.
Fogalmak propaganda nacionalizmus nemzeti önrendelkezés elve fasizmus
Mert tudom, semmi nem szakíthat el az én Uram szerelmétől
Többváltozós adatelemzés
Arisztotelész I.e 384-i.e 322.
Jean Henri Dunant (1828 – 1910) május 8–án Genfben született május 8–án Genfben született A Kálvin Kollégium elvégzése után banki tanulmányokat.
Sün? LOL! Politika 2.0 Aki a figyelmüket kéri: Dr. Sós Péter János KJF.
A háború és következményei Magyarországon
1 Források - példa. Hijacker injector Képtelen Szabadalmak - példa 2.
Charles Augustin de Coulomb
Az i. Világháború hatása Szegedre
A SZTÁLINI DIKTATÚRA.
Készítette: Győrik Viktor
Szeged az I. világháborúban
Alexander Stepanovich Popov
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
Egy katona kérelme Küldi: Katona, harctér Kapja: Jézus Krisztus Vezérkari Főnök, Lelki Fegyveres Erők Tárgy: Áthelyezés.
A.Sz.Popov fizikus Püspöki Petra 10.b.
Jurij Vega Készítette : Zsemlye Márk március szeptember 26.
Ritka és régi fényképek Kattints * * *.
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
Guglielmo Marconi Ócsai Réka 10. A.
Dinyák Adrienn 10.a.  Születése Születése  Tanulmányai Tanulmányai  Munkái Munkái  Magánélete Magánélete  Fizikai elért eredményei Fizikai elért.
A TANK A harcmező ura.
Kialakulásuk  1960-as évek közepétől több cég egymástól függetlenül fejleszti  Katonai célokra készül  Létrehozás célja: A mágneses tárolóknál nagyobb.
Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”
A Pun-Római háborúk.
Út a szabadsághoz 1. Téma plakát feladatai. A totaliarianizmus A totalitarizmus csak a XX. században (az olasz fasizmus idején) jelent meg – először a.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
A nácizmus hatalomra kerülése Németországban.  I. A szélsőjobboldali radikalizmus „képlete”  II. Út a hatalomhoz  III. A náci hatalom kiépülése.
Holokauszt gyerekszemmel
AZ ANTIFASISZTA KOALÍCIÓ GYŐZELME
Georgi Dimitrov (1882. június 18. – július 2.)
Út a háború felé. A fasizmus térhódítása 1930-as években a fasiszta országok térhódítása jellemző. Japán elfoglalja Kínát, Mandzsúriát. Olaszország Abesszíniát.
Előadás másolata:

Az SS

Fogalma Az SS 1925-ben alakult - Hitler testőrségeként, kezdetben 22 taggal. Vezetője: Heinrich Himmler Jelentése: Schutzstaffel, magyarul védőosztag. Az SS jele

Története Schreck 1925. szeptemberében elrendelte, hogy a pártkörzetekben alakítsanak legfeljebb 10 főből és a parancsnokból (Berlinben kivételképpen 20 személyből és 2 vezetőből) álló csapatokat. Szigorú felvétel: Több generációra visszamenő árja családfa Magas fizikai követelmények (Átlagon felüli fizikum) 2 párttag ajánlata (kezdetben) Sikeres felvétel után eskü a Führer személyére. 25-35 év közti fanatikus árja német ifjak. Legalább 180cm magas Ø büntetett előélet

Himmler hivatalos SS portréja Története 1929-ig az Sahoz tartozott, azonban ekkor Himmler vette át a vezetését, és kitüntetetten kezelte az SS-t. (növelte a tagszámot, saját egyenruha, és rangfokozat) Hosszú kések éjszakája: 1934. június 30-án az SS-különítmények (Leibstandarte és az SS-Totenkopfverbände) felkutatták, majd letartóztatták az SA magasabb rangú vezetőit. Ernst Röhmöt egy börtönbe hurcolták, majd megölik. Jutalmul Hitler függetlenítette az SA-tól – önálló testület a pártban. – Himmler szabad kezet kap. 1939. augusztus 18- Hitler így nyilatkozott az SS-ről: állandó katonai egység, amely kizárólag az én rendelkezésemre áll". Himmler hivatalos SS portréja

Menetelő SS hadosztály Fajtái Az SS a német fanatizmus teljes megtestesítője, ötvözve Himmler kegyetlen elképzeléseivel Alapjában véve 3 nagy részre oszthatjuk: Hitler személyes testőrsége A koncetrációs táborok rendfenntartói A fegyveres/ Waffen-SS Az SS-ről Számunkra az ss csak egy kis csapatnak túnt, amely a vezetők személyes védelmét látta el, 1938ig nem is gondoltam az SS esetleges befolyására –Paul Tollmann kommunista, 1933, az SA foglya Menetelő SS hadosztály

Híven tükrözi az SS fanatizmusát. Az SS induló Az SS vonul Az utca az övék Megnyitják az utat a Zsarnokságból a szabadság felé Rajta, rajta! A végső rohamra! Apáinknak és nekünk A halál a bajtársunk Mi vagyunk a fekete sereg Egy SS daloskönyv alapján Híven tükrözi az SS fanatizmusát.

A Waffen-SS A Werhmacht-tal szemben jóval kisebb, de sokkal magasabb színvonalú hadosztályok Kevesebb létszámú Fanatikusok, a haláltól sem riadnak vissza, Jobban felszereltek (több páncélos hadosztály stb.) A kritikus helyeken vetették be A frontvonalak mögött, a partizánakciók likvidálására is bevetették. A Waffen-SS a legerőszakosabb csapat, amely egyáltalán nem ejt foglyokat, hanem minden ellenséget maradéktalanul megsemmisít - egy SD jelentés a német nép véleményéről 1942ben Waffen-SS sorozóplakát

A Waffen-SS Gyilkolni, és meghalni. Ez a mondás remekül tükrözi a Waffen-SS magatartását – Philipp von Boeselager báró, a Werhmacht tisztje A háború fordulópontja után csökkentek a felvételi követelmények, de a végsőkig tudták tartani az elszántságot a Waffen-SS-ben. Végül az SS ott szűnt meg, ahol létrehozták: Berlinben. Később a nürnbergi perben próbálták kisebbíteni a háborús bűnöket, de számos bizonyíték miatt a főbb tiszteket a nemzetközi ítélőbíróság halálra ítélte. Mindezt figyelembe véve jogosan állíthatjuk, hogy az SS tökéletes példája volt az emberiség egyik legnagyobb manipulációjára, és fanatizmusára.

Források Guido Knopp: Az SS – óva int a történelem Mérték kiadó 2004 http://hu.wikipedia.org/wiki/Waffen-SS http://www.masodikvh.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=348&Itemid=306