Készítette: Kecskés Imre

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzőik
Kimeneti periféria A monitor
Juszkó Anna AYSAP6 Informatikus könyvtáros I.évf.
Monitorok működési elve
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Grafikus Hardver Alapok
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Video.
Informatikai alapismeretek Hardver
Számítógépes konfigurációk
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Monitor Alapvető kimeneti eszköz Angol neve: display
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Monitorok működési elve
Monitorok Amit látunk.. Amit eddig is tudtunk Régebben fekete-fehér monitorok voltak. (monokróm) A kép pixelekből áll. (Picture Element) A pixelek alkotják.
Ismétlés.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Készítette: Tömördi Péter
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
Monitorok (display, screen)
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Az információ és kódolása Kovácsné Lakatos Szilvia
Mai számítógép perifériák
Mai számítógép perifériák
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
A küls ő tantárgyi koncentráció lehet ő ségei az informatikaórán Az angol nyelv és a számítástechnika kapcsolata Készítette:Sitku András Lippai János.
Hardver eszközök IV. rész
Szilágyi András Digitális videózás Szilágyi András
Perifériák.
Monitorok.
Mai óra anyaga: 1.) Billentyűzet 2.) Monitor.
Monitor, billentyűzet Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette : Zelnik Paloma
Színkezelés RGB-színrendszer Zarka Eszter márc. 27.
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette: Soós Lilla 2012 március 27.
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Bináris szám-, karakter- és képábrázolás
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Grafika alapfogalmak.
Perifériák csoportosítása adatáramlás iránya szerint
Bevezetés a számítógépi grafikába
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
Bevezetés az informatikába
A színek szerepe a térképészetben
A számítógép perifériái
Monitorok.
MONITOROK MŰKÖDÉSE KÉPEKBEN Takács Béla A MA HASZNÁLATOS FONTOSABB MONITORTÍPUSOK LCD - Liquid Crystal Display TFT - Thin Film Transistor IGZO.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
MEGJELENÍTŐK BLASKÓ TIBOR TANÁR NEVE: CZUTH ÉVA MÉRNÖKTANÁRNŐ SZENTENDREI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM, 2000 SZENTENDRE KÁLVÁRIA ÚT 16.
Típusok Képmegjelenítők Monitorok CRTLEDOLEDPlazmaLCD Vetítők LCD DLP Egyéb.
Választott téma: Megjelenítők Név: Tóth Levente Áron Felkészítő tanár neve: Gál Tamás Iskola: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Monitorok Készítette: Wirth Levente Osztály: 7.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu Iskola Címe: 7629 Pécs, Komlói út 58.
A monitorok Készítette: Anda Attila
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Név: Ulicska Réka Osztály: 6
3D megjelenítés eszközei
Adat- tárolás.
Monitorok.
Készítette: Gaál Sára, Jámbor Laura
Előadás másolata:

Készítette: Kecskés Imre Monitor Készítette: Kecskés Imre

Monitorok általános jellemzői legfontosabb kimeneti eszköz a számítógép és az ember közötti kapcsolatban Biztosítja az állandó és azonnali kommunikáció és ellenőrzés lehetőségét pontokból (pixelekből) állítják össze a karaktereket és a rajzokat minősége a megjelenített képpontok sűrűségétől függ

Monitor típusai katódsugárcsöves (Cathode Ray Tube - CRT), képernyők TFT (Thin Film Transistor) technikával mûködõ LCD megjelenítők gázplazmás kijelzővel ellátott monitorok

Katódsugárcsöves monitorok fejlődésének szakaszai

LCD monitorok jellemzői a kép egy lapos műanyaggal bevont felületen generálódik a kép nem állandóan frissül, hanem csak akkor, amikor az adott képpont változik

LCD monitorok előnyei, hátrányai Lényegesen jobban kímélik a szemet, mint a katódsugárcsöves monitorok Sugárzásuk lényegében 0 Alacsonyabb fogyasztás Hátrány hogy ha nem szemből nézzük őket, akkor a kép kevésbé élvezhető Magasabb ár

További monitor csoportosítás I. A megjelenített kép típusa szerint lehet: alfanumerikus monitor, ami azt jelenti, hogy a képernyőn általában 25 sorban 80 karakter jeleníthető meg, s csak a karakter helyei címezhetők meg grafikus monitor, ami azt jelenti, hogy bonyolultabb rajzolatú ábrák megjelenítésére is alkalmasak.

További monitor csoportosítás II. Színkezelés szerint: monochrom: azok a monitorok, amik csak egy háttérszínt és egy színt képesek megjeleníteni színes: RGB (Red, Green, Blue) vörös, zöld, kék színeket használnak az összes szín megjelenítésére. E három szín keverésével bármilyen szín előállítható. Méret alapján: 14”, 15”, 17”, 19”,21” hüvelykesek lehetnek. Ezek a méretek a képcső átmérőjét jelentik. Manapság a 17”-os a legelterjedtebb méret.

További monitor csoportosítás III. Felbontás szerint: 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024, 1600x1200, 1920x1440, 2048x1536 Ezek az adatok azt jelentik, hogy hány sorban és hány oszlopban vannak képpontok. A felbontóképesség függ a monitor, illetve a grafikus kártya típusától és a grafikus kártyán lévő memória nagyságától. A 14”, 15”-os monitorok ajánlott felbontása a 800x600, a 17”-oké 1024x768, a 19” és 21” monitoroké pedig akár 1600x1200 is lehet. Színmélység alapján: 16 bites színmélység (High Color) 32 bites színmélység (True Color)

Köszönöm a figyelmet!