Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionális politika
Advertisements

AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
A felzárkózás keretei Bauer Tamás. Konvergencia? Felzárkózás? •A konvergenciaprogram felzárkózási program •Leszakadás vagy felzárkózás? A helyes pályára.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
1 A felnőttképzés aktuális jogi környezete Nagy Zsolt.
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Személyi jövedelemadó & Általános forgalmi adó Sándor Zoltán 2010/2011/2.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Átfogó informatikai fejlesztési programok a közoktatásban Magyar Bálint oktatási miniszter.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
A tudásalapú társadalmat megalapozó reformok az oktatásban
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
A személyi jövedelemadó
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
A tárgy: Számvitel alapjai kódja: SZAM1KOMPZS
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
Bemutatkozik a Microsoft Surface A számítástechnika megérinthető jövője.
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
Társasági adó, mint sporttámogatás
Az adóreform lehetséges irányai Palócz Éva Kopint-Tárki Zrt.
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
Új közbeszerzési szabályok július 1-től
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Tankönyvellátás
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
Pedagógus szerepek és hatékonyság BMEGT51K011
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
„Tanulószerződéssel a munka világában” c. Országos Konferencia A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló évi LXXXVI.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Járulék- és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettséggel kapcsolatos változások év.
Az első házasok kedvezménye
PÉLDÁK.
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
Közbeszerzési szabályok változása és
Előadás másolata:

Megújul a Sulinet Expressz

Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat is támogatják, akik erre nem szorulnak rá. Minderre a további adócsökkentés érdekében van szükség.

Az Oktatási Minisztérium eddig is érvényesítette a rászorultsági elvet. A minisztérium nem alanyi jogon, hanem rászorultsági elv alapján dolgozta ki az ingyenes tankönyv- és étkezési támogatást az óvodában és az iskolában.

Az Oktatási Minisztérium nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet és a számítástechnikai eszközök elterjedésének segítése, valamint az oktatás modernizálása irányított adócsökkentés formájában, amely az információs társadalom családi infrastruktúrájának megteremtését szolgálja. A program kedvezményezetti körét ezért úgy állapítottuk meg, hogy az oktatás szereplői (pedagógusok, szülők és diákok) vehessék igénybe az adókedvezményt.

A Sulinet Expressz program első féléve a várakozásoknál is nagyobb sikert hozott: kb új számítógép került a háztartásokba kb számítógép lett felújítva kb család jutott számítástechnikai eszközökhöz

A féléves tapasztalatok alapján indokolt a program átalakítása. A kormány stratégiai célja a digitális kultúra elterjesztése, ezért az OM tervei szerint a jövőben a Sulinet Expressz Programban nem csak az oktatás szereplői vehetnek részt. Ugyanakkor a társadalmi igazságosság elveinek érvényesülése érdekében a későbbiekben a legtehetősebbek nem vehetik igénybe az adókedvezményt.

Kibővíteni a hozzáférők körét Érvényesíteni a rászorultság elvét Hatékonyabban felhasználni az adókedvezmény rendszerét, hogy jobban szolgálja a tényleges számítógép-vásárlás lehetőségét Az átalakítás célja:

A korábbi igényjogosulti kör kibővül. A személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó minden magánszemély jogosult a programban részt venni. A vásárlóknak 30 százalék önrészt kell vállalniuk minden terméknél. (Ezt az önrészt a forint feletti vásárlásoknál már eddig is viselték az igényjogosultak.) A magánszemély az összevont adóalap adóját csökkentheti az általa számítógép-, számítástechnikai eszköz megszerzésére fordított összeg 70 százalékával, legfeljebb hatvanezer forinttal - abban az esetben, ha jövedelme nem haladja meg az évi bruttó 3.4 millió forintot. Változások I.

Abban az esetben, ha a magánszemély jövedelme meghaladja az évi 3.4 millió forintot, de a 4 millió forintot nem éri el, az összevont adóalap adóját sávosan csökkentheti. Ha a magánszemély jövedelme meghaladja az évi 4 millió forintot, akkor a Sulinet Expressz adókedvezményt nem veheti igénybe. Természetesen a módosítások nem érintik a törvénymódosítás hatályba lépése előtti vásárlásokat és a tartós bérleti konstrukciókat. Változások II.

A Sulinet Projekttanács mai ülésén úgy döntött, hogy a programból március 8-tól kikerülnek az alábbi termékek: szünetmentes tápegység; digitális fényképezőgép; hangszereszközök A Sulinet Projekttanács másik döntése értelmében a programban értékesíthető termékek köre bővül az alábbi számítástechnikai eszköztípussal: alaplap

A Sulinet Expressz program folytatására szükség van. A tervezett változások azt eredményezik, hogy a jövőben növekedni fog a számítógép vásárlások aránya az egyedi termékekhez képest.