ELTE Bologna Szeminárium 2006. február 7.. „A”- szekció kérdései I. 1. Hogy értendő a mesterképzés 35%-os hallgatói létszáma? Minek a 35%-a ez, illetve.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az új felsőoktatási törvény koncepciója Mi várható a felsőoktatásban
Advertisements

A magyar felsőoktatás.
Alapképzések kreditjeinek elismerése a mesterképzésben - a TTK-s megfontolások Dr. Varga Zsuzsa OKT egyetemi docens SZTE-TTIK.
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
A felsőoktatási felvételi eljárás
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
A tanári mesterszakról és a TÁMOP 3.1.5/A pályázatról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály Pécs, november 18.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás 2012-ben Stéger Csilla főosztályvezető Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Főosztály Pécs, december 5.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2006 Előadó: Dr. Mang Béla felsőoktatási helyettes államtitkár.
Tanárképzés : modellváltás a Bologna folyamatban „Apu, hogy megy be?” (Egyszerű kérdések – világos válaszok kellenek.) Bazsa György az FTT elnöke OM, Budapest,
Környezettudományi MSc A Szegedi Tudományegyetemen.
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
Mesterképzés az EKF-en
Felsőoktatási képzési rendszer és a felvételi eljárás Szabó Katalin Zsuzsanna osztályvezető Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Felvételi Osztály december.
A felsőoktatási felvételi eljárás
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium.
A felsőoktatási felvételi eljárás 2010 dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM.
Képzések a pécsi bölcsészkaron
Változások a felvételi pontszámításban 2008-tól A változás az alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre történő jelentkezésnél.
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
- A közoktatásról szóló évi LXXIX. Törvény
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
„Felsőfokú szakképzés lehetőségei a STRATOSZHOZ tartozó tagvállalatoknál” Ea.: Dr.Szeri István Stratosz Dél-alföldi régióvezető szeptember 28.
A FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁSI MÓDSZER VÁLTOZÁSAI 2007/2008-BAN
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés Oktáv Ráció Munkakultúra – szakképzési modellek Hajdúszoboszló február 3-5.
A hazai szociális képzések helyzete a változó környezeti feltételek között „Jósolni bélből” TÁMOP /2-C Patyán László DE EK.
Átmenet az osztatlan és a kétlépcsős képzés szakjai között A BME-VIK példája 1. Zoltai József egyetemi docens, Dékáni Hivatalvezető BME-VIK.
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
FELVÉTELI 2015 SZIE-ABPK JÁSZBERÉNY.
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés az OKKR szempontjából Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet OKKR Műhelykonferencia 2010.
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
Előadó: Németh Péter igazgató
A Bologna-folyamat második ciklusa Gaál Zoltán, Molnár Károly, Sima Dezső FFK, dec. 2-3.
Pályaorientáció
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
Felsőoktatási felvételi eljárás 2007 Dr. Bakos Károly vezető főtanácsos Oktatási és Kulturális Minisztérium.
Tájékoztató előadás a szakról ELTE PPK Nyílt Nap január 29. Sportszervező BSc.
Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2007 Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter Oktatási és Kulturális Minisztérium július 26.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium.
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás Budapest, február 4.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium Az alábbiakban Dr. Bakos Károly egy hosszabb.
Felvételi 2004 Felsőoktatási felvételi A felsőoktatásba jelentkezők számának alakulása
Szakirányválasztás Lengyel Ágnes ELTE Pedagogikum Központ Oktatásszervezési és Tanulmányi Főosztály Szakirányválasztással kapcsolatos tájékoztató – pedagógia.
Specializáció választás
Specializáció választás
A felsőoktatási felvételi eljárás
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Kétszintű érettségi 2018 május
Faktválasztás Tájékoztató értekezlet április 10.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
A könyvtárostanári képzési lehetőségekről
FELVÉTELI ELJÁRÁS
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Merre tovább a középiskola után?
Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről
Előadás másolata:

ELTE Bologna Szeminárium február 7.

„A”- szekció kérdései I. 1. Hogy értendő a mesterképzés 35%-os hallgatói létszáma? Minek a 35%-a ez, illetve kinek a döntésétől, milyen döntési mechanizmustól függ, hogy egy intézmény, vagy annak valamely szakja hogyan részül az államilag finanszírozott helyekből? 2. Ön szerint milyen szerep jut MAB-nak, a mesterképzés szakjainak és a szakok létszámkereteinek megállapításában, és ez nem korlátozza-e az intézményi autonómiát? 3. A mesterképzés finanszírozása mikor lép életbe, ha a jelenlegi pénzügyi kormányzati elképzelések 2009-től számítják csak ennek a kihatását a költségvetésre? 4. A bachelor képzési bemenetnél az egyes intézmények állíthatnak-e speciális követelményeket (pl.: emelt szintű érettségi, alkalmassági vizsga), vagy az OM ragaszkodik ahhoz a gyakorlathoz, hogy a képzési területeken közös elhatározásra kell jutni a felvételi követelményekkel kapcsolatban (érettségi tárgyak, felvételi szintje)? 5. Mi a véleménye, hogyan hat a normatív finanszírozás a felvételi vizsga nélkül felvettek intézményen belüli szűrésére?

„A”-szekció kérdései II. 6. Az itt tanulni kívánó külföldi hallgatóknak a finanszírozása megoldható-e állami dotációval, vagy csak magánalapítványi támogatással? 7. A szakon belüli szakirány-választást ki szabályozza, illetve milyen jogi problémákat vetne fel, egy esetleges szakirányon belüli szűrés? 8. A minisztériumnak mi az álláspontja az osztatlan és a kétszintű képzés közötti átjárhatóságról? Támogatja-e ezt, vagy nem, illetve a hallgató után járó finanszírozást hogyan érinti egy hallgatónak egy másik képzésbe való átlépése? 9. Jogszerű lenne-e, hogy kiemelkedő képességű hallgatók számára speciális előfeltételekkel különböző utak nyíljanak meg még az alapképzés ideje alatt? 10. Hogyan képzeli az OM a testnevelési és a nyelvi képzés finanszírozását?

„C”- szekció kérdései a tanulmányaikat szept. 1. előtt megkezdett hallgatók helyzete? „folyamatos” „nem fejezte be” régi tv Szabó-Gusztossal együtt? ki jelentkezhet / vehető fel államilag támogatott képzésre? ETVSZ, egy szabályzat? Szakirány-választás feltételei? Egyszakosok „belső felvételivel” felvehető-e? Mi van, ha 180 kredit után jut eszébe, hogy tanulna még valamit? Vagy ha a szakirányra „túljelentkezés” van? Hogyan kell figyelembe venni, ha vki korábban már volt áf hallgató?