ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az ESZA Nonprofit Kft. helye a pályázatkezelésben, illetve a TISZK pályázatok az ÚMFT-ben.
Advertisements

Felnőttképzési elemeket tartalmazó pályázatok a Közreműködő Szervezet szemével Nagy Balázs ESZA Nonprofit Kft Programigazgató.
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
A időszak végrehajtási intézményrendszere
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
Kommunikációs Főosztály
Az Educatio az ágazati oktatási informatika szolgálatában
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Baranya Megyei Önkormányzat
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből -
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Ellenőrzési tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési Programok végrehajtása során Novák Csaba, ügyvezető igazgató MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
Merre tart a hazai fogyasztóvédelem?
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
Nyilvánosság biztosítása
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs uniós programigazgató.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
EKOP projektek jelene és jövője
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
„A” munkacsomag bemutatása Képzésfejlesztési javaslatok, finanszírozási alternatívák
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
EU-s pályázati források keresése Összeállította: Dr. Juhász Erika.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Változások az NCA szempontjából február 2. Fülöp Krisztina.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
A Széchenyi Programiroda tevékenysége az Észak-magyarországi régióban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Nemzetközi végrehajtási konferencia Budapest, október 4-5.
A Vas Megyei Önkormányzat Európai Uniós és hazai pályázatkezelési rendszere Készítette: Horváth Ádám oktatási, kulturális pályázati referens Vas Megyei.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Pályázatok megjelenése:
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
A Pályázatkezelő szemszögéből
Előadás másolata:

ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató

A pályázatkezelőről - ESZA, WSA, STRAPI Az EU pályázatkezelési portfólió összevonásának célja a gyors és hatékony forráskijuttatás, az ügyfélkiszolgálás egyszerűsítése és átláthatóbbá tétele Az összevonás kivitelezésének tervezése 2010. októberben indult el Első lépésben az WSA EU pályázatkezelési feladatainak átvételének és az ESZA hazai pályázatkezelési portfóliójának átadásának előkészítése történt meg Az előkészítést 5 szakmai munkacsoport végezte A STRAPI feladatainak átvétele 2010. december közepén indult el A kijelölő rendelet 2010. december 31-én jelent meg A portfólió változás 2011. január 1-el lépett életbe Portfólió változás ESZA által kezelt Nemzeti Civil Alapprogramhoz tartozó hazai pályázati portfólió átadása a korábbi OKMTI, most Wekerle Sándor Alapkezelőnek (WSA), valamint Gyermek és Ifjúsági Alapprogram pályázatainak átadása az NCSSZI részére A WSA és a STRAPI által kezelt TÁMOP, TIOP, KMOP prioritások pályázati portfóliójának átvétele A teljes TÁMOP és TIOP, valamint a kapcsolódó KMOP konstrukciók kezelése az ESZA-ban történik A portfólió változás az ESZA összes működési területét érinti Gyors és hatékony forráskijuttatás és felhasználás Ügyfélszolgálat, kommunikáció Pályázat kezelési folyamatok Ellenőrzés, szabálytalanság kezelés Panaszkezelés Gazdálkodás és jog Informatika, infrastruktúra Szervezeti kultúra és humánerőforrás

INTÉZMÉNYRENDSZER Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ESZA Nonprofit Kft. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Service Level Agreement: NFT, ÚMFT, ÚSZT Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonos Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vállalkozási szerződés: NCA, hazai pályázatok Nemzetgazdasági Minisztérium vállalkozási szerződés: hazai pályázatok Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Az átalakulás, valamint a további működés megtervezése kapcsán az ESZA figyelembe vette a működésével érintett szervezetek elvárásait Kormány NFÜ EU Társintézmények Ügyfelek Célcsoportok Munkavállalók ESZA Kormány elvárásai Az Új Széchenyi Terv megvalósításához szükséges eljárásrendek, folyamatok és intézmények működése Biztosítani kell az EU források gyors felhasználását, így elérését a bürokratikus akadályok felszámolásával, az adminisztráció minimalizálásával és lehetséges automatizálásával, az interoperabilitás lehetőségeinek kihasználásával NFÜ elvárásai Határidők betartása Eljárásrendek betartása Átlátható működés Feladatarányos finanszírozás Erőforrás-tervezés Társintézmények elvárásai Folyamatok illesztése, kompetens részvétel közös programok lebonyolításában (interoperabilitás) Adatcsere biztosítása EU elvárások Strukturális alapok felhasználási szabályainak betartása Együttműködés az ellenőrzésekben Ügyfelek elvárásai EU források gyors elérése és felhasználása Bürokratikus akadályok csökkentése Átláthatóság, tájékoztatás; Célcsoportok elvárásai Tudásmegosztás; Munkavállalók elvárásai A munkavállalók elvárásai elsősorban a szervezet működéséhez és saját életpályájukhoz, motivációjukhoz kapcsolódnak. Az elvárások elsősorban a szervezet kiszámíthatóságát és stabilitását feltételezik.

FELADATOK, TEVÉKENYSÉGEK 14 000 db összes beérkező uniós pályázat pályázatok meghirdetése pályázatok érkeztetése értékelés döntés-előkészítés 6 039 összes nyertes uniós pályázó szerződéskötés, módosítás nyomon követés ellenőrzés szabálytalanságok jelentése elszámolások és kifizetések segédletek, útmutatók projektzárás kiemelt projektek bonyolítása 725 276 939 379 Ft összesen leszerződött uniós forrás foglalkoztatás felnőttképzés, szakképzés szociális ügy esélyegyenlőség idősügy civil szervezetek támogatása fogyasztóvédelem fogyatékosságügy gyermek- és ifjúságügy gyermek- és ifjúságvédelem kábítószer-prevenció oktatás egészségügy

Az ESZA pályázati portfóliója a feladatok átvételével darabszámban háromszorosára, értékben több mint duplájára növekedett

ÜGYFELEINK Ügyfeleink ESZA Nonprofit Kft. non-profit szervezetek vállalkozások önkormányzati és állami intézmények felsőoktatási intézmények központi költségvetési szervek szociális és gyermekvédelmi intézmények önkormányzati társulások önkormányzatok

Tájékoztatás és nyilvánosság ESZA Nonprofit Kft. Megfelelés, mint közreműködő szervezet: hazai jogszabályok EK rendeletek ÚSZT, ÚMFT, NFT arculati előírásoknak való megfelelés Service Level Agreement (SLA) Technical Assistance (SLA TA) NFÜ Interaktív Működési Kedvezményezettek Pályázatban szereplő szerződéses kötelezettségeik: betartatása ellenőrzése ellátásának segítése

Kötelező elemek Plusz szolgáltatások Tájékoztatás és nyilvánosság pályázatok meghirdetése kapcsolódó sajtóközlemények kapcsolódó tájékoztató rendezvények projektindító és monitoring rendezvények adatszolgáltatás intézményrendszeri szereplőknek Plusz szolgáltatások Call Center komplex portál rendszer konferenciák, kerekasztal beszélgetések, egyéb rendezvények kiadványok, segédletek, útmutatók Ügyvizsgáló intézménye

Köszönöm a figyelmet!