Szervezeti szintű folyamatszemlélet OPF. Célja: Az OPF célja, megtervezni és végrehajtani a szervezeti folyamatok fejlesztését, mindezt arra alapozva,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

Az UNILO projekt hozzájárulása a tanulási eredmény-orientált képzési programok kialakításához Zarka Dénes.
Szervezetfejlesztési Program ÁROP Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN.
A tervezés mint menedzsment funkció
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
A stratégiai tervezés módszertana
Minőségmenedzsment alapelvek
DOKUMENTUMKEZELÉS.
Szoftver minőség és menedzsment Mérés és elemzés Sziládi Zoltán.
Projekt tervezése-, elemzése Ellenőrző kérdések
Környezeti szemléletformálás
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
A projekttervezés első lépései
Könyvtári teljesítménymérés
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Szervezetfejlesztési Program
Beruházás-kontrolling
Szoftvertechnológia Rendszertervezés.
Project Monitoring and Control (PMC)
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
EU-s pályázatok írása és módszertana
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
7. hét: Az EN ISO 14001:2005 KIR szabvány
HEFOP hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer II. rész A diákhoz itt kellene beszúrni a tanári magyarázatokat.
9. hét: A munkahelyi egészségvédelem és
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
TÉRÍTÉSES INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK = TISZ. JÓ TUDNI… 1. Miért működtetjük a TISZ-t? 2. Miért számítunk fel költségeket?
Idősor elemzés Idősor : időben ekvidisztáns elemekből álló sorozat
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A projekt indulása K21 - A „Könyvtári minőségfejlesztési 21” modell nyomán Előkészítés, csapatépítés 2008-ban 2009-ben projektté szerveződött Jelenleg.
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során: a elv alkalmazása Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során:
Hatáskör modell 5. HAM.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Munkakörelemés és –tervezés röviden
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 6/2. előadás
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
Kockázati értékelés kis szervezetekben Tar György Szeged, 2013.október
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Folyamat-, illetve állapotjelentés
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A problémamegoldás 7 lépéses módszere:
Önértékelési projektterv
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Projekt neve Cég neve Előadó neve
tananyagfejlesztés TÁMOP E-13/1/KONV
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
Ide kerülhet az előadás címe
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL ÖNÉRTÉKELÉSI SZINTEK
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 3
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Az SZMBK Intézményi Modell
Projekt neve | Cégnév | Előadó neve
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Zöld közbeszerzési képzési eszköztár 4. A szükségletek felmérése
Előadás másolata:

Szervezeti szintű folyamatszemlélet OPF

Célja: Az OPF célja, megtervezni és végrehajtani a szervezeti folyamatok fejlesztését, mindezt arra alapozva, hogy megértjük azt, hogy mik a jelenlegi szervezetnek a folyamatai,illetve azoknak az eszközeinek az erősségei és gyengeségei.

Céljai és előnyei: Rendszeres és szükség szerinti felmérések a szervezet folyamatainak erősségeiről, gyengeségeiről és a fejlődési lehetőségeiről. SG1:

SP1.11/2 Létre kell hozni és fenn kell tartani a cég céljait és a folyamatainak igényeinek leírását. Mely során létrejön: A szervezeti folyamatok igényei és céljai Lépései: Meghatározni azokat a szabályzatokat, szabványokat, és üzleti célokat melyek alkalmazandók a szervezeti folyamatokban Megvizsgálni a különböző szabványokat és modelleket a lehető legjobb alkalmazáshoz.

SP1.1 2/2 Határozzuk meg a szervezet folyamatainak a teljesítménye iránti célkitűzéseket. Meghatározni a szervezet folyamatainak az alapvető jellemzőit. Írásban rögzíteni a szervezet folyamatainak az igényeit és céljait. Felülvizsgálni ezen folyamatokat ha szükséges.

SP1.21/2 Szükség szerint rendszeresen felül kell vizsgálni és értékelni kell a szervezeti folyamatokat, hogy megértsük azok erősségeit és gyengeségeit. Mely során létrejön: Tervezetek a szervezeti folyamatok értékelésére Az értékelések rávilágítanak a folyamat erősségeire és gyengeségeire. Fejlesztési javaslatok a szervezeti folyamatokhoz.

SP1.22/2 Lépései: Támogatók szerzése a felső vezetőségből a folyamatok értékeléséhez. Az értékelés területeinek a meghatározása A módszerek és kritériumok meghatározása a folyamatok értékeléseinek a felhasználására. Megtervezni, beütemezni és előkészíteni a folyamatok értékelését. Az értékelés levezetése Dokumentálni és kiküldeni az értékelés tevékenységeit és eredményeit.

SP1.31/2 Feldolgozni az értékeléseket, és beazonosítani a szervezeti folyamatok fejlesztéseit. Mely során létrejön: A kijelölt fejlesztések elemzése A szervezeti folyamatok fejlesztéseinek a beazonosítása.

SP1.32/2 Lépései: Meghatározni a kijelölt fejlesztéseket Fontosság szerinti csoportosítása ezen fejlesztéseknek Azonosítása és dokumentálása a végrehajtandó fejlesztési folyamatoknak. Felülvizsgálni a tervezett fejlesztéseket, hogy aktuálisak maradjanak.

SG2 Megtervezni és implementálni a szervezeti tevékenységeket. Létrehozni és fenntartani azon tervezett tevékenységeket, melyek a szervezeti folyamatok és folyamat eszközök fejlesztéséért lettek létrehozva. Mely során létrejön: A szervezet által jóváhagyott tervezetek. SP2.11/2

SP2.12/2 Lépései: Meg kell határozni a stratégiákat, módszereket és lépéseket a kiválasztott fejlesztések érdekében. Létrehozni a fejlesztést véghez vivő csoportot. Ledokumentálni a fejlesztési tervezetek lépéseit. Felülvizsgálni és megtárgyalni a lépéseket az érintett felekkel. Átdolgozni a tervezetet ha szükséges.

SP2.21/2 Végrehajtani a tervezeteket. Mely során létrejön: Kötelezettségvállalások a fejlesztőcsapatok között. A tervezetek implementálásának állapotáról és végeredményéről való tájékoztatás Próba tervezetek. Lépései: Elérhetővé tétele a tervezeteknek az érintett felek számára. Megtárgyalni és dokumentálni a csapatok közti kötelezettségeket, és felülvizsgálni az ő fejlesztési tevékenységeiket, ha szükséges.

SP2.22/2 Beazonosítani azon tényezőket melyek hátráltathatják a fejlesztési folyamatot. Közös értékelések levezetése a fejlesztési csapatok és az érintett felek között hogy figyelemmel kísérhessük az fejlesztések eredményeit. Próba tervezeteket létrehozni, hogy tesztelni tudjuk a kiválasztott fejlesztést. Be kell tudnunk azonosítani, észrevenni, majd dokumentálni a felmerülő problémákat a fejlesztések során Biztosítani kell hogy a fejlesztések végeredménye megfelel a szervezeti folyamatok céljainak.

SG3 A szervezeti folyamatok telepítése az egész cégben, és a folyamatokhoz kapcsolódó tapasztalatok beépülése. A szervezeti folyamatok telepítése a teljes szervezeten belül. Mely során létrejön: Tervezetek az új eszközök telepítésére és megváltoztatására az egész szervezetet átívelve. Képzési anyagok kiadása a szervezeti folyamatok számára és azok megváltoztatására. SP3.11/2

SP3.12/2 Ledokumentálni a változásokat. Támogatást nyújtó anyagok kiadása Lépései: Telepíteni a szervezeti folyamatok eszközeit a teljes szervezeten belül. Dokumentum változtatások a szervezet folyamatainak az eszközei számára. A változások telepítése a teljes szervezeten belül. Iránymutatás és konzultációs szolgáltatások nyújtása a szervezeti eszközök használatára.

SP3.21/2 Telepíteni a fejlesztési beállításokat az egyszerű projektek indulásakor és telepíteni a változásokat Mely során létrejön: Szervezési lista a projektekről és a fejlesztések státuszáról. Iránymutatások telepítése a szervezeti részlegeken. Lépései: Projekteket jelölünk ki melyeket elindítunk. Meghatározni az aktív projektek számára hasznos fejlesztéseket.

SP3.22/2 Tervek kidolgozása hogy a szervezeti állapotok fejlesztésére. Projektek melyek a szervezeti folyamatokat közelítik az igényeikhez. Nyilvántartást vezetni ezekről. Meggyőződni arról hogy ezek eredményesek. Mivel a szervezeti alapok is változnak,így meghatározza hogy melyik projektet kéne megvalósítani.

SP3.3 Nyomon követni a fejlesztéseket és a folyamat eszközeit felhasználni a projekteken.

SP3.4 A fejlesztések során szerzett tapasztalatok felhasználása a további folyamatok szervezésénél.