A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP 3.3.3 integrÁLOM4 2014. 07. 12. Kovácsné Borbély Zsuzsa.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Faidt Józsefné PÉCS Változz, hogy változtass!! Faidt Józsefné PÉCS 2010.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
SZIGORÚ ERKÖLCS SZÍNVONALAS OKTATÁS
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2013 / 2014
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
TÁMOP / IPR ernyőprogram a barcsi kistérség általános iskoláiban, óvodáiban, középiskoláiban BNI Arany János Általános Iskola.
„A BAKONYÉRT” Egyesület fejlesztése a TÁMOP projekt keretében.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
"Legyen az esély egyenlő ..."
Napraforgó Napközi Baranyajenő
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
„Ü GYES KEZEK, OKOS FEJEK ” TEHETSÉGKERESŐ PROGRAM május 11. A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
HEFOP/2005/2.1.5 ˝HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK INTEGRÁLT NEVELÉSE˝ ˝KARÖLTVE˝ TANULÓBARÁT ISKOLAI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKÍTÁSA ZALA MEGYÉBEN.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Hajdúszoboszló.      Tanulói létszám: 320 fő  ebből SNI-s: 29 fő.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
Diákönkormányzat beszámolója 2009/2010 tanév Alakuló megbeszélés Elnök: Túrós Kata Elnök: Túrós Kata Elnökhelyettes: Raffay Norbert Elnökhelyettes:
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
SZMK Értekezlet május 9..
Művészeti szülői értekezlet
A VAS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA PÁLYAORIENTÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA
Szolnoki Tagintézmény
Programjaink fizikából a es tanévben
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa

IKCS januárjában, a TÁMOP IntegrALOM4 projekt keretében Intézményi Környezeti Csoport alakult. Az IKCS csoport feladatait, a tervezett fejlesztéseket a következőkben határoztuk meg: A támogató környezettel kialakított új gyakorlatok bevezetése, A Magyarmecskei Karöltve program adaptálása, Nyitott iskola program: szülők folyamatos tájékoztatása, szabadidős és kulturális programok, kerekasztal működtetése a CKÖ, civil szervezet és aktív szülők bevonásával Kovácsné Borbély Zsuzsa

Kovácsné Borbély Zsuzsa Első lépésként már szeptembertől lehetőség volt arra, hogy intézményünkben egy pszichológus segítse a szülőket, gyerekeket az általuk felvetett problémák kezelésében, megoldásában. Az Országos Elsősegélynyújtó verseny februárban indult, amely az interneten keresztül bonyolódott a Patika Magazin közreműködésével. A védőnő, Fehérvári Márta három fős csapatot nevezett a versenyre. A gyerekek és Márti néni heti rendszerességgel készültek az egészségházban és az első harmadban végeztek.

Kovácsné Borbély Zsuzsa Márciusban két esemény is zajlott iskolánkban az Esélyek Háza és intézményünk közös szervezésében. Az első egy közös délután, Játszóház formájában zajlott, ahol az alsó tagozatos gyerekek mindannyian részt vehettek és együtt tevékenykedhettek a különböző játékos feladatok megoldásaiban. A második alkalommal Multikulturális nap megrendezésére került sor. A résztvevők megismerkedhettek a kihalófélben lévő mesterségekkel, és néphagyományokkal. A Vadvirág és a Békalencse tánccsoport pedig bemutatta táncait.

Kovácsné Borbély Zsuzsa A márciusi programban szerepelt még a Szülők délutánja, amely a leendő első osztályos gyerekeknek és szülőknek szólt. Ezen a délutánon betekintést nyerhettek a résztvevők az óvoda iskola átmenetet segítő Gyermeklánc programba. Áprilisban ismét több civil szervezettel vettük fel a kapcsolatot. Fazekas Alapítvány - népművészet Czencz János Festőművész Alapítvány- képzőművészet Bátai Közhasznú Horgász Egyesület Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás - közösen tervezett programok

Kovácsné Borbély Zsuzsa. Májusban elnyertünk egy pályázatot, amelyet a Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás irt ki. Ennek keretében Honismereti napon „Rég volt, hogy is volt” címmel vettek részt a szülők, az iskola alsó tagozatos tanulói és az óvoda nagycsoportosai. Helyszínek: Czencz múzeum Fazekas Alapítvány Halász múzeum Szent -Vér templom Tájház

Kovácsné Borbély Zsuzsa Júniusban „Mesél a Gemenci erdő” címmel jól sikerült programot szervezett az iskola tanulóinak és szüleiknek a Bátai Horgász Közhasznú Egyesület. Gemenci erdő állat, növény és vízi világáról szólt. Beszámoló formájában, osztályonként számot adtak tudásukról. Különböző helyszíneket megismerkedhettek a régi és modern horgászeszközökkel, megtanulhatták a horgászbot felszerelését. Összemérhették tudásukat a halfajták ismeretében, a tésztagyúrás és halfőzés tudományában. A nap zárásaként pedig mindenki ehetett a halászléből, amit a gyerekek és s horgász egyesület tagjai főztek

Kovácsné Borbély Zsuzsa

Kovácsné Borbély Zsuzsa

Kovácsné Borbély Zsuzsa Köszönöm a figyelmet!