A közösségi imaalkalmak felépítése. Fő elemei I. Bevezető szakasz 1. Gyülekezés 2. Kezdés (útmutatások, kezdő lépések) II. Központi rész 1. Személyes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
Advertisements

A központi igazság kiválasztása
Akolitusok továbbképzése
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Böjt- és imanap Csepelért. A böjt- és imanap céljai • Fő cél és imatéma: a csepeli emberek megtérése • Mozduljunk ki a falak mögül! • További imatémák:
1 SZERVEZETFELMÉRÉS A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZETNÉL Szakmai Nap, Budapest május 7. Gula Flórián balesetvizsgáló Tükör az Európai Vasúti Ügynökség.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
A CSALÁDORVOS PREVENCIÓS MUNKÁJA
A SIKERES ÉLET TITKA.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
A keresztény család részesedése az Egyház életében és küldetésében
Matematika - 5. évfolyam © Kačmárová Fordította: Balogh Szilveszter.
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
Matematika II. 3. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2010/2011. tanév Műszaki térinformatika ágazat tavaszi félév.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
ZAJVÉDELEM SZÁMÍTÁSI PÉLDA Koren Edit 3.. Feladat A gyárban folyamatos a termelés. Három műszakban dolgoznak. Nőket csak abban a műszakban lehet foglalkoztatni,
Fejlesztési koncepció
Háromszögek szerkesztése 2.
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
A következő rövid teszt 4 kérdésből áll.
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
GKI Zrt., Vitaanyag az új EU-költségvetésről A 2013 utáni EU-költségvetés fő kérdései Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest,
A közrádió fiatal (15-29 év) hallgatóinak profilja
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
ÁLLÁSKULCS ™ REHABILITÁCIÓS MENEDZSERI KÉPZÉSI ÉS SPECIÁLIS MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER.
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
TÁMOP /2-A „Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások.
Matematika - 5. évfolyam © Kačmárová Fordította: Balogh Szilveszter.
A csoportmunka törvényi háttere- Alapellátások (1/2000 SZCSM rendelet) ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOK 30§(2)f)Családsegítésben:  CSSK segíti önsegítő csoportok szervezését,
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Az államhatalom gyakorlásáról” szóló, 1. főtörvény.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Segítség felajánlása a gyermeknek © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
Szemünk világáért Lions program Magyarországon 2013.
HOGYAN HOZZUNK LÉTRE ELEKTRONIKUS KÖZÖSSÉGI ÖNSEGÍTŐ RENDSZERT? STEP BY STEP.
Közösségi portálok használata
13+1 ÖTLET DIÁKMENTOROKNAK. Kik a diákmentorok? közel-kortárs szerepazonosság nem szülő, nem tanár +2 év +1 iskolai fokozat +tapasztalat.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Kreatív, figyelemfelkeltő kezdés Merj más lenni!
450 éves a Heidelbergi Káté.
Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni.
Tantárgygondozó szaktanácsadás
Megjegyzések az Országos képesítési keretrendszer első–negyedik szintjének vitaanyagához Horváth Zsuzsanna — Ütőné Visi Judit Oktatáskutató és Fejlesztő.
Magyar CIVINET harmadik találkozója Debrecen, Gertheis Antal, Városkutatás Kft. / Magyar CIVINET Titkárság.
A programcsomag Felépítése Előnyei Használata. A programcsomag összeállítása Alapja: kompetencia alapú oktatás, koncepció (gyakorlati haszon); Programtanterv:
Egészségtudatosság a debreceni egyetemisták körében Készült az "Egészségtudatosság a évesek körében - Hozzáállás- elemzés interjús vizsgálat alapján"
„Nemzetköziesítés az oktatásban és a képzésben” Az Egész életen át tartó tanulás program ( ) eredményei és a tapasztalatok hasznosítása az Erasmus+
Kereszténység - nevelés
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
„Van erőm a szembenézéshez” Kisgyülekezetek építkezése.
október 26.Élő kövek – gyülekezeti tanfolyam Csoportos bibliatanulmányozás kreatív módon?
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
Berta Tamás, k özpontvezető Tóth Viktória, projektkoordinátor Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A közlekedési.
Benke Sándor Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Diákotthon Gödöllő Budapest, Január 14.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
A kamaszok és mi Dr. Gyenge Eszter. Történeti szempontok Archaikus társadalmak Felnőttéválás beavatási rítusok: Átmenet a gyermeki – profán- világból.
Közösségszervezés BA.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
Módszertani alapismeretek
Az egymillió darabos piac
I. generáció II. generáció III. generáció IV. generáció
Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett
NEM LÁTVÁNYOS PREZENTÁCIÓ CSÚNYA BETŰTÍPUSSAL 2010
Előadás másolata:

A közösségi imaalkalmak felépítése

Fő elemei I. Bevezető szakasz 1. Gyülekezés 2. Kezdés (útmutatások, kezdő lépések) II. Központi rész 1. Személyes imádság (bensőséges hangvétel) 2. Közösségi imádság 3. Szentírási részlet 4. Kommentálás és reflexió III. Záró imádság Figyelj: a helyszín előkészítésére, az érzékszervek bevonására (ha lehet). Légy kreatív az elemek alkalmazásában!

Kiscsoportos munka Állítsatok össze egy közösségi imádságot az alábbiak közül választva: Kisiskolások csoportjának (kb. 20’-es) Kiskamaszok csoportjának (kb. 30’-es) Kamaszok csoportjának (kb. 30’-es) Egyetemisták csoportjának (kb. 40’-es) Fiatal felnőttek csoportjának (kb. 40’-es) Idősek csoportjának (kb. 30’-es) Közös bennük a szentírási szakasz: Lk 1,39-45 (Mária látogatása Erzsébetnél)