A Szivacs és a Kanna. * A Szivacs * Miért fontos az egyéni/személyes dicséret? * Gátak * A Kanna * Dicséret éneklés a Gyülekezetben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Advertisements

Úton böjtben.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Sámuel királlyá keni Sault
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Jézus te vagy minden álmom
42. zsoltár.
42. zsoltár („A Dávidé.”) Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Istenünk, sok-sok feszültség,
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Ballagók búcsúztató áhítata.
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
Úton böjtben.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN IGÉJE MONDJA: „…a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt … és új éneket énekeltek ekképpen: "Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet,
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Zsolt 31 Uram, tebenned remélek, soha meg ne szégyenüljek, igazságodban szabadíts meg engem! Hajtsd hozzám füledet, siess, szabadíts meg! Légy oltalmazó.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Örvendjetek, vigadjatok,
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Új hálaének áldja Istent
Mt 19,16-30.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
55.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Háború és béke. háború és béke békesség fejedelme az úr vitéz harcos.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
JÓ REGGELT ! 4.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
A karmesternek: Kórah fiainak tanítókölteménye.
42. zsoltár.
Előadás másolata:

A Szivacs és a Kanna

* A Szivacs * Miért fontos az egyéni/személyes dicséret? * Gátak * A Kanna * Dicséret éneklés a Gyülekezetben

* Miért fontos az egyéni/személyes dicséret : Valami megváltozik a dicsőítés közben! * Szabadság – a lenyomottságból Jer 20:13 Énekeljetek az Úrnak, dicsérjétek az Urat, mert a szegénynek lelkét megszabadítja a gonoszok kezéből * Erő - gyengeségből Jak 5:13 Szenved-e valaki köztetek? Imádkozzék. Öröme van-e valakinek? Dicséretet énekeljen. * Győzelem – a legyőzetettségből * Tágas tér – az akadályok és korlátok helyett * Az Én Istenem – Istenből * Miért fontos az, hogy az Én Istenem legyen Ő?

* A ember sokszor úgy gondolja, hogy a világ egy már magától működő gépezet. És Isten olyan mint 1 turista, aki betéved közénk. De Isten szemében olyanok vagyunk, mint a pásztor nélkül való juhok. * Kol 1:16 Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek; Én Istenem

Isten azt akarja, hogy személyes legyen a kapcsolatunk vele Isten váltság művének a része a megváltásunk és, hogy megnyílt az út az ő jelenlétébe – Ez egy kiváltság. Élünk vele? * Ez 37:12-14 Az én népem… * Gal 4:6-7 Fiú és örökös… Én Istenem

Ábrahám, Izsák, Jákób, Mózes, Dávid, Dániel és sokan felfedezték ezt a lehetőséget: * Zsolt 18:2-3 És monda: Szeretlek Uram, én erősségem! Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, őbenne bízom: az én pajzsom, üdvösségem szarva, menedékem. Én Istenem

Valami belülről mozdít: * Zsolt 42:2-3Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten! Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg Isten előtt? Amikor segítségre van szükség: * 2Sám 22:4-7 Az Úrhoz kiáltok, aki dicséretreméltó;; És megszabadulok ellenségeimtől. Mert halál hullámai vettek engem körül,; Az istentelenség árjai rettentettek engem; A pokol kötelei vettek körül,; S a halál tőrei estek reám. Szükségemben az Urat hívtam,; S az én Istenemhez kiáltottam:; És meghallá lakóhelyéről szavamat,; S kiáltásom eljutott füleibe. Én Istenem

* Az alapvető gát: 1Kor 14:15 Hogy van hát? Imádkozom a lélekkel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a lélekkel, de énekelek az értelemmel is. Engednünk kell az Isten Lelkének és a szellemünk szomjúságának!

* A dicsőítés hatalma: Jézus Máté 26:26-30 Mikor pedig evének, vevé Jézus a kenyeret és hálákat adván, megtöré és adá a tanítványoknak, és monda: Vegyétek, egyétek; ez az én testem. És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan; Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára. Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, amikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában. És dicséretet énekelvén, kimenének az olajfák hegyére.

A közösségi dicsőítés: * A Lélek és a Menyasszony mondja: Jövel A Gyülekezet betölti az elhívását Zsolt 100:4 Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel; adjatok hálákat neki, áldjátok az ő nevét! * Isten a dicséretek között valóságosan jelen van, és elősegíthetjük, hogy az emberek megtapasztalják Őt. Zsolt 22:4 Pedig te szent vagy, aki Izrael dicséretei között lakozol. * A Kultúrát meghatározza – Szent Szellem érzékeny Gyülekezet * Megfordítja a légkört

A fegyver: Zsolt 149:6 Isten-dicsőítés legyen torkukban, kétélű fegyver kezeikben;

A Láncokat megoldó dicsőítés Pál és Silás Apcs 16:22-26 És [velük] egyben feltámada a sokaság ő ellenük. A bírák pedig letépetvén ruháikat, megvesszőzteték [őket]. És miután sok ütést mértek rájuk, tömlöcbe veték [őket], megparancsolva a tömlöctartónak, hogy gondosan őrizze őket. Ki ilyen parancsolatot vévén, veté őket a belső tömlöcbe, és lábaikat kalodába szorítá. Éjféltájban pedig Pál és Silás imádkozván, énekkel dicsőíték az Istent. A foglyok pedig hallgatják vala őket. És hirtelen nagy földindulás lőn, úgyannyira, hogy megrendülének a tömlöc fundamentomai; és azonnal megnyílának az ajtók mind, és mindnyájuknak a bilincsei feloldódának.