Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Az UNILO projekt hozzájárulása a tanulási eredmény-orientált képzési programok kialakításához Zarka Dénes.
Tutori tevékenység a gyakorlatban
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Virtuális oktatási környezet kialakítása
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
ELŐADÁS INDÍTÁSA Előadó: Dr. Nikolov Marianne és Dr. Ottó István Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék E-learning a CooSpace rendszerben: egy kísérleti.
E-LEARNING ÁLTAL TÁMOGATOTT KÖNYVTÁRI MUNKAFOLYAMATOK
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
HACCP oktatás Modul 05 - lecke 01
Távmunkások informatikai alapképzése
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
E-learning és a multimédia
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Honlapelemzés. miért?  tanulmányok  tapasztalatszerzés  előkészítő munkálatok: honlaptervezés  fejlődés.
Hunya Márta módszertani szakértő
E-learning alapú távoktatásos képzés
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
E-learning Kovácspál Eszter.
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Az E-TANÁR portál.
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
Készítette: Pethő Balázs 1 Oktatási keretrendszerek A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Kihívások és eredmények az e-learning fejlesztés során Zarka Dénes TÁMOP /1-C
A CSALÁDI NAPKÖZI GONDOZÁS SZAKMÁVÁ FEJLESZTÉSE A felnőttképzés támogatásának új formái Zarka Dénes TÁMOP /1-C
Digitális középiskola Digitális középiskola Iskolahálózat kialakítása.
Szakmai fórum BMK, szeptember 19. PALLÓ – segítség a felnőttkori tanuláshoz A segítő szolgáltatás lehetőségei a közművelődési intézményekben.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
The-i Language Zone Francia nyelvtanfolyam kiegészítő oktatóanyaga – értékelés Rózsa Gábor 2004.
1 Tájékoztató a tantárgyakról és a jegyzetekről Digitális oktatási gyűjtemény az ALEPH könyvtári rendszerben.
Statisztikai eszközök a multimédiás kurzuselemek hatékonyságának elemzésére T. Nagy Judit
NÁDAI GÁBOR \t Tanulmányi rendszer fejlesztése Nádai Gábor előadása GDF TDK – 2009; Konzulens: Dr. Kovács János.
A beiskolázás előkészítése
A tanulási környezet változásának hatásai a tananyagfejlesztés módszereire Dr. Ludik Péter.
SPORTIRODA A PANNON EGYETEMEN FENNTARTHATÓSÁG TÁMOP E-13/1/KONV Sport a Pannon Egyetemen.
OK! Tanársegéd Online Könyvek
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak E lektronikus tanulás 4. konferencia.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Információs és Kommunikációs Technológiák
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
Korszerű, hatékony képzési megoldás E-Learning - SzITÁR június 13.
Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ Új utak a tanárképzésben – a MOTIVATE projekt tapasztalatai Dr. Tóth Péter
Virtuális tanulási környezet kialakítása és projektmódszerek alkalmazása Erasmus+ KA1 mobilitás program Disszemináció Százhalombatta, november 24.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Innovatív LCMS szolgáltatások és újszerű pedagógiai stratégiák Szász Antónia január 30. – I. Oktatás-informatikai konferencia, ELTE PPK.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
Dr. House is hasznosnak találná – az MD Consult online referensz-rendszere Előadók: Agnieszka Wlaszczyk, Mikulás Gábor Elsevier Health Sciences.
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
A képek szerepe és felhasználási lehetőségeik a közoktatásban
OrangeSoft – TimeTable
1 Tudásbázis követelmények a digitális korszakban Gyulay Tibor tudásmenedzsment szakértő előadása „A tacit (avagy a hallgatólagos tudás) jövője a negyedik.
Az online kurzus tapasztalatai – Téringer Anita
Előadás másolata:

Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.

Alapvető információk

Információk – amire szükségünk lehet Tanulási tanácsok Tanulási tanácsok A kurzus elvégzéséhez szükséges alapvető útmutatók, és technikai információk A kurzus elvégzéséhez szükséges alapvető útmutatók, és technikai információk Hirdetőtábla Hirdetőtábla Aktuális hírek, információk Aktuális hírek, információk Időbeosztás Időbeosztás A nem flexibilis kurzusok irányadó dátumai A nem flexibilis kurzusok irányadó dátumai Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések F.A.Q. – amelyekre szeretnénk választ kapni F.A.Q. – amelyekre szeretnénk választ kapni

Az iskolatáska

Az iskolatáska, és ami benne van Tananyag Tananyag könyv(pdf) vagy előadás (ppt) interaktív és / vagy multimédiás elemekkel könyv(pdf) vagy előadás (ppt) interaktív és / vagy multimédiás elemekkel Oktatási segédletek Oktatási segédletek glossary, linkgyűjtemény glossary, linkgyűjtemény Munkafüzet Munkafüzet Önellenőrző, és beküldendő feladatok Önellenőrző, és beküldendő feladatok Ellenőrző könyv Ellenőrző könyv javított feladatok és értékelésük javított feladatok és értékelésük

Az osztályterem

Virtuális osztályterem On-line tanóra Szinkron kommunikációs lehetőség a tutorral, és más hallgatókkal Szemléltető eszközök használata Gyakorlatok Feleltetés, vizsga A számonkérés lehetősége A számonkérés lehetősége Teszt, esszé, illetve VoIP Teszt, esszé, illetve VoIP

Kapcsolatok

A kapcsolódás lehetőségei Tanár úr kérem… Privát váltás lehetősége a tutorral Fórum A tanulmányokhoz kapcsolódó témák aszinkron megvitatásához Café Személyes témájú aszinkron kommunikációs lehetőség Chat Személyes témájú szinkron kommunikációs lehetőség

Tabló

A Tabló képei – hogy személyes legyen Tanári kar A tanárok képe, honlapja, elérhetősége, kurzusaik rövid leírása Tabló A hallgatók képe, honlapja, elérhetősége Osztály-találkozó A volt hallgatók képe, honlapja, elérhetősége, véleményeik a kurzusról

Összefoglalva… Teljes körű információs blokk Kibővített funkciókkal rendelkező Szinkon és Szinkon és Aszinkron kommunikációs felület Aszinkron kommunikációs felület A hallgatói igények alapján összeállítandó tananyagok: Off-line is böngészhető e-bookok Off-line is böngészhető e-bookok Kényelmes, könnyen kezelhető on-line tartalmak Kényelmes, könnyen kezelhető on-line tartalmak A személyes kontaktus, a felhasználóbarát környezet prioritása

A kóstolók felületének koncepciói A kóstolók „lebutított” kurzusok Mintegy a teljes kurzusok reklámjaiként a kóstolók kölcsönzik a teljes kurzusok lay- outját, bizonyos funkciók lekorlátozásával Mintegy a teljes kurzusok reklámjaiként a kóstolók kölcsönzik a teljes kurzusok lay- outját, bizonyos funkciók lekorlátozásával A kóstolók önálló logikájú kurzusok A lekorlátozott funkciók nem jelennek meg a kóstolókban, ehelyett a kóstoló az egyes egyént próbálja meggyőzni egyszerűségével, felhasználó-barátságával. A lekorlátozott funkciók nem jelennek meg a kóstolókban, ehelyett a kóstoló az egyes egyént próbálja meggyőzni egyszerűségével, felhasználó-barátságával.

A korlátozott minta Formája: Minden lehetséges funkció látszik Minden lehetséges funkció látszik Bizonyos nem használt funkciók a felhasználói adatbázis szerint eltűnnek Bizonyos nem használt funkciók a felhasználói adatbázis szerint eltűnnekElőnyei: Promócióként szolgálhat a „nagy” kurzusokhoz Promócióként szolgálhat a „nagy” kurzusokhoz A hallgatók egységes felülettel találkoznak A hallgatók egységes felülettel találkoznakHátrányai: Túl bonyolult lehet első látásra Túl bonyolult lehet első látásra A sok használhatatlan funkció frusztráló lehet A sok használhatatlan funkció frusztráló lehet

A teljes minta Formája: Csak a használható funkciók látszanak Csak a használható funkciók látszanak A hallgatók akár teljesen egyéni, esetleges felülettel találkoznak A hallgatók akár teljesen egyéni, esetleges felülettel találkoznakElőnyei: Felhasználóbarát, egyértelmű Felhasználóbarát, egyértelmű Nincsenek zavaró adatok Nincsenek zavaró adatokHátrányai: A logikája nem szükségképp kompatíbilis a teljes kurzuséval A logikája nem szükségképp kompatíbilis a teljes kurzuséval „Túl kis lépés” „Túl kis lépés”