Támogatási kérelem feldolgozás a digitalizáció évtizedében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás az ÚMVP jogcímek végrehajtásáról
Advertisements

Kifizetési kérelem EMVA III. tengely 1.
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Az MVH és az MGSZH EI együttműködése erdészeti jogcímek vonatkozásában
Elektronikus vám – E-Customs
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Az elektronikus kérelem-kitöltési próbaüzem szaktanácsadói támogatásának évi tapasztalatai Dr. Novák László vezető szaktanácsadó EURO-ÖKO FARM CSOPORT.
Az ÚMVP 3-as, 4-es tengelyének végrehajtása a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén Kontics Monika munkaszervezet vezető.
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások Ersók Norbert Főosztályvezető-helyettes.
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
Elektronikus kérelem benyújtás
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Az agrár-, és vidékfejlesztési igazgatás alapkérdései „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa” Az Európai.
Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor február.
Az ÚMVP intézményrendszere
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
A JÜB fogalma és funkciói
1 Tájékoztatási feladatok a központi bevallás-befizetés kapcsolatában.
A monitoring információs rendszerek szerepe. 2 A monitoring információs rendszerek létjogosultsága Szükséges: –Feldolgozott anyag mennyissége –Források.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Közösségi támogatások ellenőrzése - erdészeti támogatások- Nagy József osztályvezető október.
Címregiszter építés kataszteri térkép alapján (és szinkronizáció)
Miért nehéz jó önkormányzati rendszert készíteni? InterMap Térinformatikai Tanácsadó Kft. Hujber Csaba: Szolnok, szeptember.
2003. november 25.FVM e-agrárium1 Magyar Információs Társadalom Stratégia e-agrárium Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Informatikai Főosztály.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Integrált gazdálkodásirányítási informatikai rendszer fejlesztése és funkcióbővítése Stratégiai eszközrendszerek fejlesztése, működési hatékonyság javítása.
Kelemen Katalin (MNB) Konkoly Péter (Montana)
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
A szőlő szerketátalakítás és - átállítás támogatása – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci.
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
E-számla befogadás kulcskérdései - a közeljövő gyakorlata avagy Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének (ESZE) szerepe az elektronikus számlázási folyamatok.
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Adatvédelem – közérdekűség, átláthatóság, nyilvánosság
EDI alapú számlázás - magyarországi bevezetési lehetőségek
8. tétel.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Minden az azonnali fizetési rendszerről
Mezősi Róbert Comp-Sys Kft
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

Támogatási kérelem feldolgozás a digitalizáció évtizedében Wellisch Péter IIER fejlesztési vezető Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Társadalmi és technikai feltételek A 21-edik század elejére nőtt fel, és került döntéshozói pozícióba az a generáció, amelyik már csak elbeszélésekből ismeri, hogy bizonyos tevékenységeket valaha informatika nélkül is el lehetett végezni – például a banki folyószámla vezetést Az Internet széleskörű elterjedése, a gyors hozzáférés és a tárolókapacitások ugrásszerű növekedése megteremtették a technikai hátteret A fentiek logikus következményeként mára a világ minden fejlett és feltörekvő országában törvényileg szabályozott az elektronikus adattartalmak kezelése, digitális azonosítása és az elengedhetetlenül szükséges adatvédelem A piaci szféra által kijárt utat óhatatlanul követi a közigazgatás is…

Az ügyviteli folyamatok e-voluciója Elektronikus megoldások a szervezetek mellékfolyamataiban – könyvelés, számlázás… Elektronikus adatfeldolgozás a szervezetek főfolyamataiban – tevékenységi kör végrehajtásának informatikai alapokra helyezése Elektronikus adattovábbítás az ügyfelek felé Kétirányú adatcsere az ügyfelekkel –> teljes elektronikus ügyfél-szolgáltató kapcsolat Az informatika stratégiai szinten alakítja a szervezetek tevékenységét…

A kétirányú elektronikus ügyfél-szolgáltató kapcsolat előnyei Az ügyviteli folyamatok legtöbb hibával terhelt része kiiktatásra kerül: ügyfél papírra veti – szolgáltató berögzíti „ugyanazokat” az információkat Az ellenőrzések egy jelentős része a lehető legközelebb kerül ahhoz, aki érdemben javítani tud rajta – az ügyfélhez Az adatok azonnal feldolgozható állapotban kerülnek az informatikai rendszerbe, jelentősen lerövidítve a folyamatokat A benyújtott adatok ellenőrzésre, akár előfeldolgozott formában, azonnal hozzáférhetők

Elektronikus támogatási kérelem kezelés az MVH-nál A támogatás kérelmezők széles köre, valamint a relatíve kis kifizetőügynökségi létszám a kezdetektől fogva kikövetelték az elektronikus feldolgozást olyan folyamatlépéseknél is, melyeket más kifizetőügynökségek manuálisan végeztek A folyamatok kezelhetőségét a nagy tételszámok miatt csak a teljesen automatizált informatikai rendszer által vezérelt lépések teszik lehetővé – ez a rendszer az IIER Minden benyújtott papír szkennelésre kerül, így az ország bármely pontján az elektronikus akta adataival együtt „lekérdezhető” A folyamatok a támogatási összegek átutalásának elektronikus teljesítéséig informatikailag nemcsak támogatottak, de vezéreltek is – pl. az átutalt összeg nem lehet más, mint ami a kérelemkezelési folyamat végén megítélésre került

Az IIER egyik jellemző alapfolyamata Érkeztetés Iktatás Szkennelés Adatrögzítés Formai vizsgálat Hiánypótlás, nyilvánvaló hibák javítása Fizikai ellenőrzés Adminisztratív tartalmi ellenőrzés (összevetés az adatbázisokkal) Támogatás kalkuláció Utalványozás Kifizetés engedélyezés Határozathozatal

Egységes felületen jelenik meg a kérelem elbíráláshoz szükséges összes adat

A kérelemadatbázis integráns részét képezik a szkennelt dokumentumok

Fizikai ellenőrzés során a szkennelt térképekről a parcellarajzok digitalizálásra kerülnek

Tényszámok az IIER adatbázisban 2007. január 30. Nyilvántartott adatok teljes tételszáma Összes ügyszám (kérelmek) Összes kiküldött bizonylat MVH-val kapcsolatban álló ügyfelek száma Indított pénzügyi tranzakciók száma Lebonyolított pénzügyi forgalom volumene (forint) 244.790.233 894.052 2.777.803 257.219 1.583.501 1.037.830.882.143

A közlejövő – elektronikus kérelembenyújtás A nagy kérelemszámból adódóan logikus és kényszerítő a következő lépés: a kérelmek elektronikus befogadása Előnyök a gazdálkodók számára: Megszűnnek az elírásból/elrögzítésből eredő hibák A hiánypótlások azonnal orvosolhatók Formai hibák eleve kiszűrhetők  Jelentősen lerövidül a kérelemkezelés folyamata és csökken a hibák valószínűsége

A bevezetés lépései 2006: gazdálkodók egy nagyon korlátozott körére elektronikus benyújtás az eContent program támogatásával – csak területalapú támogatás, korlátozott helyen, még papíralapon is, parcellarajzok csak így 2007: az ország felét területileg lefedő ügyfélkör – területalapú támogatás és egyes EMVA jogcímek, korlátozott helyeken, még papíralapon is, de a parcellarajzok is befogadásra kerülnek elektronikusan, a tervek szerint akár GPS-el mért adatok Jövő: minden gazdálkodó benyújthatja a támogatási jogcímek egy tág körére elektronikusan és csak elektronikusan a kérelmét, önállóan saját telephelyéről, vagy tanácsadói támogatást igénybe véve a tanácsadótól

Az MVH bízik benne, hogy az európai uniós kifizető ügynökségek közül az elsők egyike lesz, amelyik teljes körű elektronikus kérelembenyújtás lehetőségét tudja biztosítani ügyfelei számára Köszönöm a figyelmet!