FOGLALKOZÁSOK The Blazing World (1668) „A Medveemberek lesznek a kísérleti filozófusok, a Madáremberek a csillagászok, a Légy-, a Kukac- és a Halemberek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Boole Algebra Felhasználása
Advertisements

by Louis Armstrong and Kenny G from the album Classics in the Key of G ENJOY Hagyd, kérlek, hadd fusson le a fájl magától. A zene a következő képnél kezdődik.
Start. Néhány kérdésre válaszolnod kell. Válaszaidnak megfelelően a computer megtalálja a hozzád illő partnert!! tovább.
Pár szó a digitalizálásról
Aki megváltoztatta a világot
Energia a középpontban
Mi van a számítógépházban?
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
TransMotion1 TransMotion Projekt BMF-NIK, IAR szakirány Kertész Tamás Rieger Péter Szolyka Sándor Konzulens: Vámossy Zoltán.
UNITED WAY = Emberek az emberekért. Segítsd Te is a UNITED WAY szervezetet, hogy segíteni tudjon! A UNITED WAY olyan országok lakosait segíti, akik alapvető.
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
Az alárendelő összetett mondat
A nőkről.
Állatok Világnapja.
Bevezetés a Java programozásba
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás II. 6. Gyakorlat const, static, dinamikus 2D.
Hálózati Biológia A sejt funkcionális működésének megértése.
Behaviorizmus (előzmények)
A KOZMIKUS SZÖVEDÉK TULAJDONSÁGAI:
Kifejezési eszközök a filmművészetben A képkivágások.
Elektronikus tanulási környezetek sajátosságai
Neumann János szerepe a számítástechnika történetében
© Kozsik Tamás Csomagok. © Kozsik Tamás A program tagolása Típusdefiníciók (osztályok, interfészek) Metódusok Blokk utasítások Csomagok.
Felkészítő tanár: Széki Tibor tanár úr
Napjaink háttértárolói
A memória tárolja a végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. A számítógép memóriája adattárokból áll. Minden ilyen adattár memóriaelemekből.
A mikrovezérlők világa
Miben hasonlítanak egymásra a mai és az ötvenes évek számítógépei? Takács Béla Melyek a közös tulajdonságaik ?
Készítette: Hován Adrienn
MI A MEMÓRIA? A memória tulajdonképpen egy logikai áramkör, ami adatok megőrzésére alkalmas. Az adat számunkra most azt jelenti, hogy van-e jel vagy nincs.
A Memória.
Designtörténet AZ IPARI FORRADALOM
MÍTOSZ ÉS VALÓSÁG KÖZÖTT
1 C | © 2010 Cisco | EMC | VMware. All rights reserved. Úton a cloud computing (felhő modell) felé Slamovits Tibor, EMC üzletág-vezető, kormányzat.
Blaise Pascal (1623 – 1662).
Baba Etológia.
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
MAKROÖKONOMIA Előadás Szabó Richard BMF KKGK VSZI 1 Makroökonomia Szabó Richard VII.Előadás Növekedés, ciklusok Május.
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
Processzor, alaplap, memória
Két strucclány megy a sivatagban. Hátranéz az egyik, és azt mondja: - Te! Két struccfiú követ minket! Menjünk gyorsabban! Gyorsabban mennek. Hátranéz megint.
Wall Of Fame Kiválóságok fala, avagy akikre büszkék vagyunk.
Virtuális méréstechnika a középiskolai kísérletező oktatásban
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
Bocskai István Református Oktatási Központ
Margotzy Barátság, szeretet.
Galileo Galilei élete Kelemen Dávid 9/c.
Szakértői Magyarázat Nézzék meg ezeket a tökéletes testeket: a lány gyönyörű és sovány, a fiú meg sportos fiatal.…. Nem kétséges, ezek csak németek lehetnek!
1 Sapientia - Erdélyi Magyar TudományEgyetem (EMTE) Csíkszereda ABR ( Adatbázisrendszerek) 2. Előadás : Műveletek a relációs modellben 2.2 Műveletek a.
Az ember kapcsolata a külvilággal Cél: létfenttartás, komfort megismerés (tudomány, oktatás) gazdaságosság … külvilág érzékelés beavatkozás feldolgozás.
Szakértői Magyarázat Nézzék meg ezeket a tökéletes testeket: a lány gyönyörű és sovány, a fiú meg sportos fiatal.…. Nem kétséges, ezek csak németek lehetnek!
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
ASIMO Fejlesztésének története Felépítése, specifikációi
Öregszünk, vagy örexünk
NOX_ Lars Spruybroek [ 1959-ben Rotterdamban született [ építész, képzőművész, író [ 1989-ben Delfti Műszaki egyetem diplomázott [ 1991-ben Maurice Nio.
Fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj 2010 Robert Geoffrey Edwards A szervezet kívüli megtermékenyítés módszeréért.
Új utak a mentális zavarok felismerésében, terápiás lehetőségeiben Prof. Dr. Kéri Szabolcs Szegedi Tudományegyetem, Élettani Intézet, Szeged Országos Pszichiátriai.
Virtuálisjelenlét-alkalmazások Tézis A virtuális azaz látszólagos jelenlétnek két oldala különíthető el: a virtuális valóság (virtual reality),
Mérő László ELTE PPK Gazdaság- és Döntéspszichológiai Szakcsoport Memetika november 17.
Belépés a hálózati/virtuális információs világba
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
Testi – Lelki – Szellemi összefüggések
Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium
Mértékadó vélemények a könyvről
Látásvizsgáló készülék
A termőföldek másik nagy ellensége az erózió mellett az elsivatagosodás, amely folyamat során a termőföld mezőgazdasági művelésre túlságosan szárazzá válik,
Blaise Pascal (1623 – 1662) Készítette: Longo Paolo
World map.
Az alfa-generáció viszonya a pénzhez
Galileo Galilei Készítette: Bezalló Adorján Nagy Árpád.
Előadás másolata:

FOGLALKOZÁSOK The Blazing World (1668) „A Medveemberek lesznek a kísérleti filozófusok, a Madáremberek a csillagászok, a Légy-, a Kukac- és a Halemberek a természetbölcselők, a Majomemberek a vegyészek, az Orángutánok az orvosok, a Békaemberek a politikusok, a Pók- és a Tetűemberek a matematikusok, a Csóka-, a Szarka- és a Papagájemberek a szónokok és a logikatanárok, az Óriáskagylók az építészek” (146. o.).

AZ „ÚJ EMBER” (J. ZAMJATYIN: MI) „az, hogy ‘ember’, nem a legmegfelelőbb kifejezés: nem a lábuk, hanem valamilyen nehézkes, bilincsbe vert, láthatatlan áttétel mozgatta kerekek viszik őket: nem emberek, hanem ember formájú traktorok” (176. o.).

SZÉP ÚJ VILÁG „Mi előre meghatározzuk sorsukat, és kondicionáljuk őket. Mint társadalmasított lényeket, úgy fejtjük le csecsemőinket, Alfákként vagy Epszilonokként, csatornatisztítókként vagy …leendő keltetőigazgatókként.” (Aldous Huxley).

DIGITÁLIS EMBERKÉPEK EMBER MINT SZÁMÍTÓGÉP –AGY EMBER MINT CYBORG –ember-számítógép szimbiózisa EMBER MINT ADAT –vö.: society of mind, reserve engineering (nanotechnológia) EMBER MINT PROGRAM –globális agy, „az ember mint biológiai lény programmozott, mint civilizatorikus lény adatgyűjtemény” vö.: Richard Dawkins: River out of Eden „ Az élet egyszerűen digitális információ bytejaiból és bytjaiból és bytjaiból áll. A gének tiszta információk … Túlélő gépek vagyunk, akiket arra programoztak, hogy a digitális adatbankot, amely bennünket programozott, átörökítsük.” UTÓPIA DIGITALIZÁLÁSA BIOLÓGIAI UTÓPIA – DESIGNERMUTÁNSOKBIOLÓGIAI UTÓPIA – DESIGNERMUTÁNSOK –in vitro megtermékenyítés –fizikai kiborgizálás (embergép- testiség) CIVILIZATORIKUS UTÓPIACIVILIZATORIKUS UTÓPIA –‘REAL TIME’ MIGRÁNSOK „MENTAL COMPUTER” „SELF-PROGRAMABLE” –MULTIVIDUUM VIRTUÁLIS MEMÓRIA VIRTUÁLIS GÉP  DIGITÁLIS EMBERISÉG

EMBERGÉP-TESTISÉG

KLASSZIKUS MODELLEK FUNKCONÁLIS MODELLEK HOMO INFORMATICUSHOMO INFORMATICUS HOMO UTOPICUSHOMO UTOPICUS ENS POSTHUMANUMENS POSTHUMANUM

HOMO INFORMATICUS

HOMO UTOPICUS - ORWELL „Párt által hirdetett testi eszménykép – magas, izmos ifjak és a dús keblű, szőke hajú, életerős, napbarnított, gondtalan lányok” Winston Smith 6079, Parsons asszony, O’Brien … A minisztériumokban: a rovarszerű típus – „kicsi, idomtalan emberek, nagyon korán elhíznak, rövid lábuk van, gyors, kapkodó mozgásuk, s kövér, kifürkészhetetlen arcuk, nagyon kicsi szemekkel. Úgy látszik, ez a fajta tenyészik legjobban a Párt uralma alatt.”

„ÚJ EMBER” – HOMO UTOPICUS EMBERBŐL  EMBER EMBERBŐL  GÉPLÉNY HUMANOIDANDROID/GYNOIDDROID DRONE-ok (BORG-DRONE) SZERVES ÉS NEM SZERVES LÉNYEK GÉPEK

EMBERMODELLEK – EPH