Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Az Eukarisztia titkáról elmélkedve az első kérdés, amelyet szemlélünk, hogy mi is az
Közösség 3. Isten családjában 2008 febr. 17 de. B.Gy. TM.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
Szent Teréz rózsakertje
Szentlélek jöjj, a világ vár!. Egység Lelke Béke Lelke.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
A boldogság is kegyelemből fakad
„Mi dolgunk a világban?”
Atya teremtő szeretet lelke, áradj szét
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje május.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
A családközösségek ALAP-PILLÉRE A CSALÁD
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az Élet Igéje augusztus.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Jézus követése Ifjúsági óra.
Mindig kapcsolatban Vele
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Az Élet Igéje szeptember.
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Kereszténység - nevelés
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
55.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Igeolvasás.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Betelve Szentlélekkel!
AZ ÚJSZÖVETSÉGI EKKLÉZSIA II.
Előadás másolata:

Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés Szentek legyetek… 1Pt 1,16 Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés

Péter leveleiről Címzettek Támadás a gyülekezetek ellen „hogy a ti megpróbált hitetek mely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre…” 1Pt 1,7

A megszentelődés alapja Megtérés, életváltozás (1Pt 1,3-5; 18-21) Nem azért szeret bennünket Isten, mert szentek vagyunk, hanem azért leszünk szentek, mert szeretett bennünket Krisztus. (Ok és okozat) Mi változott a megtéréssel? (1Pt 4,3-4) Megtörtént ez az életváltozás nálunk?

Mit jelent „szentnek lenni”? Téves elgondolások (katolikus egyház avatott szentjei) A szent az az ember, akinek élete teljesen Isten szolgálatára lett odaszánva. Szent az, akinek céljai Isten céljaival azonosulnak, aki mindenben az Ő akaratát keresi. Megszentelődés = áldozat (1Pt 2,5; Róm 12,1-2)

Megszentelődés folyamata - jelei 2Pt 1,5-11 (megvannak és növekednek, vagy nincsenek meg életünkben?) Hit Igaz emberség Ismeret Önuralom Állhatatosság Kegyesség Testvéri szeretet Minden ember iránti szeretet

Megszentelődés eszközei Közösség és szolgálat (1Pt 2,5) Bibliaolvasás és tanulmányozás (1Pt 2,2) Imádság (1Pt 2,4) „Járuljatok őhozzá…” IDŐ, FIGYELEM – mai problémák Életkérdés az, hogy megtanuljunk figyelni Istenre! (minden elvonja figyelmünket)

A megszentelődés területei 2:11–12 A szent élet a világban 2:13–17 A szent élet az állam felé 2:18–25 A szent élet a munkahelyen, iskolában 3:1–7 A szent élet a házasságban, párkapcsolatokban, családban 3:8–12 A szent élet a testvéri kapcsolatokban 3:13–22 A szent élet az ellenséges környezetben (függetlenül a környezettől) 4:1–6 A szent élet és erkölcsi tisztaság

Megszentelődés célja Isten dicsérete – Hogyan függ össze egymással a dicséret és a szentség? Evangélium hirdetés – 2,9 Hogyan függ össze egymással az evangélizáció és a megszentelődés?