Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Advertisements

E-learning alkalmazás hasonlóságai és különbségei a köz-és magán szférába ÁROP Tudásalapú közszolgálati előmenetel.
Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
IKT = információs és kommunikációs technológia
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
E-learning alapú távoktatásos képzés
NEKIK MÁR CSAK GYEREKJÁTÉK Felmérés az internetező gyerekekről A Piackutatás Napja május 5.
NyitólapEszközökIgényekProblémákKövetkeztetések Kik?Mit?Mivel?Hogyan? A felmérés 1. Mobilhasználat 2. Internethasználat 3. Oktatás korszerűsítése Az m-Learninget.
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Videó kommunikáció ben!  Marketingtorta – IV. Fókuszban a webáruházak  WebSEO Kft. Horváth Ernő.
Az e-tanulás. •Az e-tanulás csírái már a múlt század 40-es éveiben megjelentek. –Amikor Budapesten gyakoriak voltak a légiriadók, „feltalálták” a rádió-iskolát,
Internet alapú tanulás vidéki térségben. Székelyföldi tapasztalatok Kiss Adél Pro Educatione Egyesület – Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat, Csíksomlyó.
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
Jó gyakorlat „A 21. század gyermekeiért” – IKT eszközök használata egy inkluzív iskolában II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 7400 Kaposvár, Kanizsai u
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Miskolczi Ildikó
Ne akarjon a tanító az emberből más embert faragni, hanem tanítsa meg a maga megismerésére, a maga tehetségeivel (...), s akkor áldott és gyönyörűséggel.
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
E.ON – Versenyben Önökért!
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Matematika kompetenciaterület
Értékünk az ember – értékünk a gyermek!.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
Tehetségsegítés kisgyermekkorban IKT eszközökkel
E-learning és a multimédia
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Távoli online adatbázisok használata és FTP
Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt.
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
E-learning alapú távoktatásos képzés
Köszöntő Budai Péter Programmenedzser – IT szakmai programok Microsoft Magyarország.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
E-learning Kovácspál Eszter.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
ELEMÉR
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
ELMONDJUK ÉRDEKLŐDJÖN, JELENTKEZZEN: Petőfi Sándor Művelődési – Sportház és Könyvtár Csepreg, Széchenyi tér 31. Tel: 94/ ;
Kompetensek lettünk? június 27..
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
OK! Tanársegéd Online Könyvek
Környezettan BSc Diploma előtt
A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
1 LGN Travel Card vwww.lgn-travel-card.com. 2 A cég alapítója és tulajdonosa James Ward.
IKT alapú kompetenciák a XXI. századi pedagógusképzésben
Internet a családban Székely Levente –
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Nemzeti Köznevelési Portál
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Előadás másolata:

Oktatás a XXI. században Pintár Tamás

Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”

Oktatás a XXI. században Véleményem Véleményem szerint a XXI. században ténylegesen az oktatásba is aktívabban kellene bevonni az új eszközöket, lehetőségeket és kiszelektálni a régieket.

Oktatás a XXI. században A valóságban Egyre többször és egyre fontosabb kérdést vet fel, hogyan is lehetne hatékonyan, a lehető legkevesebb időveszteséggel tudást átadni, átvenni, valamint az elsajátítást lemérni. Ezen problémakör és a technika fejlődése hívta életre az interaktív oktatást és értékelést.

Oktatás a XXI. században Interaktívan? Hol? Az élet szinte minden területén. (Pl.: nemzetközi, valamint belföldi cégek, cégcsoportok, oktatási intézmények.)

Oktatás a XXI. században Hogyan? „Videó megosztók” (NetWork.hu, YouTube.com, stb.) Tudástárak ( Fórumok és levelezőlisták (például:

Oktatás a XXI. században Mennyire életközeli mindez? Hol tart? A lehetőség már adott, csak élni kell vele!

Oktatás a XXI. században A magyar oktatás Sulinet kezdete 1997 Rengeteg oktató CD „Villámgyors”, korlátlan kapcsolat!

Oktatás a XXI. században NetAcademia Oktatóközpont Fóti Marcell (cégvezető, tulajdonos, oktatóm MCSE, MCT, MCDBA, Security MVP) „Elmondom, hogy mi, a NetAcademiánál hogy "állunk". Merthogy bizonyos területeken leálltunk, az egyszer igaz. A hagyományos, napközbeni egyhetes tantermi oktatás úgy tűnik, megszűnt létezni. Miközben minden várakozást felülmúló rekordlétszámmal, 74 fővel a héten elindult egy általam elég esélytelennek tekintett online képzés…”

Oktatás a XXI. században Mi látszik? Az üzleti élet és az egész világ a digitális oktatás, azaz a digitális és interaktív tananyagok felé fordul Egyre kevesebb az idő rohanó világunkban Egyre több friss tudásra van szükségünk A mindennapi életben és a munkánkban is

Oktatás a XXI. században Ügyintézés Adóbevallás Jegyrendelés (színház, mozi, menetjegy, stb.) Vállalatok közötti kommunikáció Pályázatok beadása, követése (magánszemélyek, vállalkozások, intézmények) Folyószámla kezelése stb.

Oktatás a XXI. században Média TV-k Blogok Fórumok Levelezőlisták

Oktatás a XXI. században Tanuljunk egymástól Wikipédia Network.hu

Oktatás a XXI. században Játék vagy tanulás? Honfoglaló Lapodamese Klánháború

Oktatás a XXI. században E-learning Csökkennek az oktatáshoz, képzéshez kapcsolódó járulékos költség (pl. utazás, szállás stb.) Valós, vagy eltolt idejű tudásátadás történik A tanulás bárhol és bármikor saját ütemben folytatható

Oktatás a XXI. században Felmérés-Kérdőív 3 osztályban készült

Oktatás a XXI. században Első találkozás 6. osztályosok

Oktatás a XXI. században Első találkozás 7. osztályosok

Oktatás a XXI. században Első találkozás 8. osztályosok

Oktatás a XXI. században Internet az osztályokban 6. osztály

Oktatás a XXI. században Internet az osztályokban 7. osztály

Oktatás a XXI. században Internet az osztályokban 8. osztály

Oktatás a XXI. században Kérdőív összegzés A mostani iskolások többsége előszeretettel használja a számítógépet Nem feltétlen csak játékra A válaszokból látszik többen a tanuláshoz is használják, már most is! Ha az oktatásba még inkább bevonnánk és az interaktív oktatást még magasabb szintre emelnénk ezt is előnyként használhatnánk fel

Oktatás a XXI. században Kérdőív összegzés Akár ingyenes megoldások (Pl. Network.hu portál) segítségével A gyerekek is tölthetnének fel esetlegesen tartalmakat Nagy lépést tehetnénk előre és még csak nem is keltetnénk a gyerekben azt az érzést, amitől a legjobban félnek, a „kötelező”

Oktatás a XXI. században Helyi vélemény „Ha nem most lenne az előadásunk, most én is egy internetes oktatáson ülnék, otthon a laptopom előtt, mert elutazni ugyan nem tudok Budapestre hetente 3-4 alkalommal, de a tanfolyam anyaga számomra is fontos lenne.”

Oktatás a XXI. században A szakdolgozati bírálatban kapott kérdések Az interaktív tanulásnak fel kell váltani a hagyományos képzést? A felváltást nem mondanám most még egyértelműen, de kiegészítésnek feltétlen javasolt véleményem szerint.

Oktatás a XXI. században A szakdolgozati bírálatban kapott kérdések Növeli a lexikális tudást az interaktív tanulás? Bizonyos szinten igen, de ami ennél sokkal fontosabb talán az az, hogy megtanítja az embereket, hogyan juthatnak hozzá azon tudáshoz, amelyre szükségük van, a fejlődést pedig ez segíti elő jobban.

Oktatás a XXI. században Egy kis bölcsesség "A számítógép segítségével egy lebilincselő, szórakoztató tanulási világ jelenjen meg, amellyel a gyerekek tanulási tapasztalata is gazdagodik„ (Seymour Papert)

Oktatás a XXI. században Köszönöm a figyelmet! Pintár Tamás 2010