Készítette: Novák Edvin

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Advertisements

Amerikai futball.
Fontos leszögezni, hogy a lenti pozíciós leírások f ő leg az NFL és az NCAA futballra igazak, alacsonyabb szinteken léteznek más pozíciók is, illetve.
DEIK nyári ösztöndíj jelentés: a KőPapírMetalFC ”lájtosított” 2D RCSS csapat bemutatása Dóczi Roland Debreceni Egyetem Informatikai kar Mérnök informatikus.
És a Nemzeti Futball Liga
A foci Varga Dávid.
Új szabályok Két éves ciklus  A szabályalkotók két éves ciklusban fogják módosítani a szabályokat -> Nem lesznek új szabályok jövőre!  Ettől függetlenül.
VIIII. Szalvéta bemutató
Készítette: Cserepes Béla – Heim Attila Chart 1 Szabálytalan elzárás (8:2) 12 Rossz időzítés: későn történő elzárás. Rossz elzárás: aktív elzárás lábhasználattal.
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
Viselkedésformák a csoportban
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
Elmozgó rendszerű támadójáték begyakorlása az Arsenal edzésein keresztül Szombathely 2011.
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
KAPUS KÉPZÉS EDZŐI SZINT 1. (UTÁNPÓTLÁS) ELMÉLET
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
A szolnoki vár építése és ostroma
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Kosárlabda (testnevelés)
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Testnevelés (Labdarúgás)
Készítette: Tokai Márk és Tokai Balázs
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
EDZŐTÁBOR – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs.
A les Edzőtábor j úli u s Egy játékos leshelyzetben van ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél.
Szabadrúgások.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
A les.
A z IFAB döntése alapján (2013. március 2.): A z IFAB döntése alapján (2013. március 2.): Zavarja ellenfelét…
A számítógép teljesítménye
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A SOKMOZGÁSOS TÁMADÓ JÁTÉK
Ne sírj, apám! – Don’t Cry Daddy! Apám meg én a kisszobában, csendes esti félhomályban, béke van, ő mégis sír. Én nézem, nézem meglepetten, szégyelli,
LAWDY, MISS CLAWDY Lawdy, lawdy,lawdy miss Clawdy Te vagy aki nagyon kell nekem De ne izgass fel Baby, ó ezt ne tedd velem.
GYÉMÁNT ÉS ARANY.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
Másodfokú függvények ábrázolása
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
„Mi dolgunk a világban?”
Készítette: Cserepes Béla – Heim Attila Chart 1 Szabálytalanságok 8:4 Azonnali 2 perces kiállítás 8:3 Progresszív büntetés 8:5 Kizárás írásos jelentés.
6. szabály – A játékvezető asszisztens. Játékvezető asszisztens kötelességei Az asszisztens kötelessége, hogy jelezze: 1. Labda elhagyta a játékteret.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Labdarúgó foglalkozások sajátosságai
Látjátok! Ők az ellenfelek…
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
JÓ REGGELT !.
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Amatőr labdarúgó csapat felkészítése
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
A többmagos processzorok világa Páter-Részeg Attila (PAASABI.ELTE) Beadandó I.
A terveket már rég feladtad, mikkel kérkedőn, büszkén elindultál.
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
13. szabály Szabadrúgások
Kiemelt célok és feladatok
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Az amerikai futball története és szabályai. Története Gyökerei Angliába nyúlnak vissza, hisz az amerikai futball tulajdonképpen a britek egyik kedvenc.
Az amőba játék algoritmusa. A játék  Az amőba játék, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
13. szabály: Szabadrúgások
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Előadás másolata:

Készítette: Novák Edvin Testnevelés tantárgyam. Rövid bevezetés az amerikai foci világába.

Elsőként is a pálya ismerete: Apálya 120 yard hosszú és 53 yard széles téglalap alakú. A pályát 10 yardonként osztják fel és a pálya két szélén lévő 10 -10 yardot hívják end zone-nak.

A csapat felépítése: Ez nálunk úgy néz ki hogy van egy Offense és Defense csapat amik alkotják a nagy csapatot.

Mind két csapat rész apályán egy kört alkotva beszéli meg a támadás ,és a védekezés kivitelét ennek az összeállásnak az elnevezése a huddle.

A kép egy támadó azaz offens felállást ábrázol. Offense más néven a támadó egység. Feladata a labda end zone-ba juttatása. A kép egy támadó azaz offens felállást ábrázol.

Az Offense-en belüli posztok: A legfontosabb ember aki a játékot is hívja a QB vagyis az irányító. A másik fontos része és úgy mond irányítója a csapatnak a Center a középső fal ő irányítja a falat.

Akik a sikeres irányítás segítségével a támadást jól végrehajtják: A futók aminek több fajtája is van Pl: RB, FB . AZ FB erővel tör előre még az RB gyorsaság és ügyesség segítségével. A két futó egyszerre is szokott a pályán lenni. A másik sikert hozó játékosok a TE és WR a két elkapó játékos bár a TE védekezni is szokott és a falnak segíteni ,de elkapni is és ezzel pontot hozni.

A kép egy védekező felállást mutat Deffense más néven a védekező csapat. Feladatat a labdás ember lekapcsolása és a passzolás megakadályozása. A kép egy védekező felállást mutat

A Diffensen belüli posztok: A falak DT-k kiknek feladata a támadó fal akadályozása a dolgában ,és a irányító leszerelése. A LB-k más néven vonal védők akiknek a futók leszerelés és szintén az irányító leszerelése a dolga bizonyos esetben.

Az utolsó védővonalak A Safety a biztonsági ember aki hátulról belát mindent és ha többieken átjutnak ő akadályozza meg a támadás sikerét. A CB az elkapók réme feladatuk az elkapás megakadályozása és a labda elvétele és így a támadási jog megszerzése.

Ha ezek után csatlakoznál egy csapathoz ,hogy kipróbáld magad a miénk tárt karokkal vár. Köszönöm a figyelmet!!