Ugrás a sötétbe! Büntetésből én lettem a projektmenedzser Mi a különbség a jó és a nyertes pályázat között? dr. Gajda Tibor Budapesti Kommunikációs és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Advertisements

Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
A vevői igényekre formált informatikai innováció
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Beruházási projektek dokumentációja
Alapfogalmak: pályázás •A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ EGYHÁZKERÜLETI PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT! VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT!
Kis és közepes méretű internetszolgáltatók eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési lehetőségei vissza nem térítendő EU-s pályázatok igénybevételével ÜZLETI.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
Projektkezdeményezés és pályázatírás
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Partnerség és együttműködés Érdekcsoport-elemzés
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Minőség menedzsment 6.előadás
Vállalkozásgazdaságtan 8. Előadás
4. számú főút Debrecen elkerülő szakasz
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
76. számú főút Zala megyei szakaszának ( km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése Lakossági fórum február 18.
86. sz. főút Szombathely - Vát szakasz ( – km szelvények között) kivitelezési munkálatai Lakossági fórum október 09.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
PARTNERSÉG. Schwertner János Mi a partnerség? Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban: Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban:
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
"Tudás és kompetencia Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért TÁMOP A-12/ Németh Orsolya alelnök, projektmenedzser Vakok.
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
37. számú főút Szerencs átkelési szakasz rekonstrukciója Lakossági fórum március 29.
IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2006/07 I. FÉLÉV. TARTALMI VÁZLAT AZ ISKOLA STATISZTIKAI MUTATÓI A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRA VALÓ ÁTTÉRÉS TAPASZTALATAI AZ INTEGRÁCIÓS.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
Hogyan nyerjünk 12,6 millió Forint támogatást Magyar Tibor Fiatal gazda roadshow.
Egyedül vagy partnerségben?. Konzorcium fogalma  több érdekelt vagy egy érdekcsoport időleges együttműködése valamely közös cél megvalósítása érdekében.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
HEFOP összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor.
Az ESZA Kht. monitoring tevékenysége Rettegi Zsolt vezető monitor.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
PÁLYÁZZATOK!. Miért pályázzunk? Elsődleges forrásteremtési lehetőség (fejlesztésre). Nagy mértékű támogatási forrás hívható le. ( %) Kimerülő egyéb.
Készítette: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Szervezési és Vezetési Tanszék Elérhetőség:
Erdősi István.  Mi az alapötlet, megvalósítható-e?  Milyen ügyfélszükségre épít?  Van-e pályázati lehetőség?  Jogosultsági szempontok.
Csabai Renáta Projektmenedzser Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Ugrás a sötétbe! Büntetésből én lettem a projektmenedzser Mi a különbség a jó és a nyertes pályázat között? dr. Gajda Tibor Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tibor@bkf.hu

Fogalmak és bevezetés Azt mindenki érti, hogy mi az, hogy nyertes pályázat, nem annyira egyértelmű, hogy mitől is jó a pályázat? Lehet, hogy a nyertes pályázat nem jó? Lehet, hogy a nyertes pályázat bizonyos területeken nem jó? Projekt előkészítő szakaszában nem volt megfelelő Projekt megvalósítási szakaszában nem jó (szakmailag, szervezetileg,pénzügyileg, indikátorokat illetően)

Mi kell ahhoz, hogy egy pályázat nyertes legyen? A pályázat legyen jogosult? A pályázat formailag a beadáskor tartalmazza mindazt, ami nem hiánypótolható A pályázat hiánypótolható elemei a hiánypótlásra álljanak rendelkezésre A pályázat szakmai tartalma érje el a támogatáshoz szükséges minimumpontszámot A pályázaton elért összpontszámmal férjünk bele a támogatási összegkeretbe

Szakmai pontszámokat illetően Ezek egy része objektív, egy része a szakmai megfelelőség (szubjektív) Általában 60% a minimális támogatáshoz szükséges tartalom NFT II-es pályázatok felében elég a 70%-os teljesítmény Eddig a legszigorúbb pályázatoknál a 80% elégségesnek bizonyult. HURRÁ NYERTÜNK!

A jó pályázat ismérvei: szakmai tartalom szerint A pályázati cél ténylegesen illeszkedik a szervezeti (vezetői, munkavállalói) cékitűzésekhez (nem csak azért pályáztunk mert erre lehetett, vagy ezen keresztül lehetett egy részcélt elérni) A projekt nem tartalmaz túl sok „testidegen” projektelemet (amit egyébként eszünkbe sem jutva megvalósítani) A célzott tevékenységek és az elérendő eredmény és cél között összefüggés van

A jó pályázat ismérvei: partnerség A bevont partnerek azonosulni tudnak a pályázati célkitűzéseinkkel, azt ismerik A projekt kölcsönös előnyöket hordoz a partnerek számára A projektben a partnerek részéről velünk dolgozó személyek állandóak, azonosulnak és motiváltak

A jó pályázat ismérvei: pénzügy Arra költünk amire tényleg szükség van (magas önrészűeknél kérdés főleg) Finanszírozható Költségkeretbe beleférünk (egyenként és összességében) Minden számla elfogadott, a támogatás 100%-át lehívhatjuk

A jó pályázat ismérvei: PR és marketing A projekt a szervezeti célok érdekében felhasználható (price-based/differentiation strategy)

A jó pályázat ismérvei: szállítók Árajánlat időszakában ismerik a pontos (és majd véglegesített műszaki tartalmat) A verseny nem korlátozza a szállító minőségi munkavégzését Pozitív vagy negatív hozzáállás (finanszírozás, elszámolási logika, üzleti etika)

A jó pályázat ismérvei: adminisztráció Projekt-menedzsmenti szervezet szervezeti kultúrája mennyire illeszthető a szervezeti elvárásokhoz Projekt logika / szervezeti logika

A jó pályázat ismérvei: indikátorok Pályáztató jól fogta-e meg a területen megjeleníthető indikátorokat Elméletileg elérhető (szakképzés) Valójában elérhető Túlbecsültség (hogy erősebb legyen a projekt vagy tudatlanságból fakadóan)

A jó pályázat ismérvei: fenntarthatóság Na jó de mi lesz utána? Szakmapolitikai szinten Fenntartói szinten (akár jogszabályi változás, pl. finanszírozás) Menedzsmenti szinten pénzügyileg

A jó pályázat ismérvei: benne dolgozók Elégedettek szakmailag Intellektuális kihívás kérdése Pimasz módon megfizetettek

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!