Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
Készítette:Dobák Lídia
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
Házi tartósítási eljárások
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
„Ez az icike-picike mind megette!”
Angol – amerikai projekt hét
Helyes táplálkozás.
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Hogyan születnek a lepkék?
Az ókori görög étkezési szokások
Élelmiszerek gyártása
Marhahúsból készült ételek
Húspótlók, főzelékfeltétek
A vöröshagyma és a fokhagyma
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Innovációs projektek 0. fázisa Lemák Gábor MMKlaszter, igazgató.
Gombák.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
MEXIKÓI KONYHA.
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Kedvenc ételem Bajcsi Ágnes 9.b. Rántott sajt Hozzávalók Rántani való sajt Rántani való sajt Liszt Liszt Tojás Tojás Zsemlemorzsa Zsemlemorzsa Hasábburgonya.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Kedvenc kajám - A lasagne
Ételkészítési ismeretek
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Hogyan születnek a lepkék?
SZEZÁMMAG + receptek. A szezámmag egy Indiából származó, méteres magasságú, lágyszárú tróposi növény magja.
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
SALSA BÜFÉ ÉTLAP Pizza 28cm: Minden PIZZA: 950 Ft Köret Savanyúság
A slambuc receptje.
Testi - lelki egyensúly
Mézeskalács készítése
Testünk építőkövei – a vitaminok
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
LEVESEK levesbetétek. A LEVESEKRŐL ÁLTALÁBAN A LEVESEK CSAK NEM MINDEN NÉP ÉTKEZÉSI KULTÚRÁJÁBAN ELŐKELŐ HELYET FOGLANAK EL. FOGYASZTÁSUK IGEN EGÉSZSÉGES,
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Ő rségi Ő rségi szokások, a gasztronómia jegyében.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
Húsvéti béles hozzávalók
A Vízerőmű.
Mi készül? gulyásleves.
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Tények és tévhitek meg ami még mellette van…
Előadás másolata:

Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b

Spagetti

Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring 10 dkg natúr sajtkrém 1 dl tejszín 1,5 dl zöldséges erõleves (kockából) só bors olívaolaj 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring 10 dkg natúr sajtkrém 1 dl tejszín 1,5 dl zöldséges erõleves (kockából) só bors olívaolaj

Elkészítése A cukkínit jól megmossuk, kockákra vágjuk. A cukkínit jól megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A spagettit sós vízben kifõzzük, jól lecsepegtetjük. A spagettit sós vízben kifõzzük, jól lecsepegtetjük. Közben az olajat felhevítjük, a hagymákat üvegesre pároljuk. Közben az olajat felhevítjük, a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkínit, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a cukkínit, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a rozmaring ágat (fõzés végén ezt kivesszük) Hozzáadjuk a rozmaring ágat (fõzés végén ezt kivesszük) A zöldségeket puhára pároljuk, majd villával széttörjük. A zöldségeket puhára pároljuk, majd villával széttörjük. Ezután hozzákeverjük a krémsajttal elkevert tejszínt. Ezután hozzákeverjük a krémsajttal elkevert tejszínt. A szószt jól beforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A szószt jól beforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A szószt a spagettire halmozva kínáljuk. A szószt a spagettire halmozva kínáljuk.

Ahonnan Származik OLASZORSZÁG

Energiatartalma: 9008 kJ 2153 kcal